EXCLUSIV | SUA au băgat 15 milioane de dolari într-un biolaborator din Odessa care manipulează ”agenți patogeni deosebit de periculoși”

Printre virușii pe care laboratorul i-a studiat se numără Ebola și ”virușii din grupa de patogenitate II, prin utilizarea de metode virologice, moleculare, serologice și exprese”.

Un articol web șters, recuperat de publicația The National Pulse, dezvăluie că fostul președinte Barack Obama a coordonat un proiect în Ucraina legat de biolaboratoare care manipulează ”agenți patogeni deosebit de periculoși”.

Vestea a venit în aceeași zi în care numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, a declarat în Senatul SUA că guvernul american este îngrijorat de faptul că instalațiile de cercetare biologică ar putea cădea în mâinile Rusiei.

Publicat inițial pe 18 iunie 2010, articolul ”Biolab Opens in Ukraine” detaliază modul în care Obama, în timp ce era senator de Illinois, a pus umărul la negocierea unui acord pentru construirea unui laborator de biosecuritate de nivel 3 în orașul ucrainean Odessa.

Articolul, care a evidențiat, de asemenea, activitatea fostului senator Dick Lugar, a fost inclus și în numărul 818 al revistei Outreach Journal a United States Air Force (USAF) Counterproliferation Center.

Lugar a declarat că planurile pentru această facilitate au început în 2005, când el și senatorul de atunci Barack Obama au încheiat un parteneriat cu oficialii ucraineni. Lugar și Obama au ajutat, de asemenea, la coordonarea eforturilor dintre cercetătorii americani și ucraineni în acel an, într-un proiect menit să studieze și să ajute la prevenirea gripei aviare”, a explicat autoarea articolului, Tina Redlup.

Un raport din 2011 al Comitetului Academiei Naționale de Științe din SUA privind anticiparea provocărilor de biosecuritate a explicat cum laboratorul din Odessa ”este responsabil pentru identificarea agenților patogeni biologici deosebit de periculoși”.

Acest laborator a fost reconstruit și actualizat din punct de vedere tehnic până la nivelul BSL-3 prin intermediul unui acord de cooperare între Departamentul Apărării al Statelor Unite și Ministerul Sănătății din Ucraina, care a început în 2005. Colaborarea se concentrează pe prevenirea răspândirii tehnologiilor, agenților patogeni și a cunoștințelor care pot fi utilizate în dezvoltarea de arme biologice”, arată raportul.

Laboratorul actualizat servește ca Laborator Central de Referință Interimar și are un depozitar (colecție de agenți patogeni). În conformitate cu reglementările ucrainene, acesta are permisiunea de a lucra atât cu bacterii, cât și cu virusuri din prima și a doua grupă patogenă”, explică raportul.

Un document separat care detaliază rețeaua ucraineană de biolaboratoare din cadrul Proiectului de prevenire a armelor biologice prezintă mai în amănunt domeniul de aplicare al agenților patogeni cu care instalația a efectuat cercetări.

Printre virușii pe care laboratorul i-a studiat se numără Ebola și ”virușii din grupa de patogenitate II, prin utilizarea de metode virologice, moleculare, serologice și exprese”.

În plus, laboratorul a oferit ”instruire specială pentru specialiști cu privire la aspectele de biosecuritate și biosiguranță în timpul manipulării agenților biologici patogeni periculoși”.

Agenții patogeni de la Biolab

Instalația Biolab scoasă la iveală vine în urma unei anchete asupra deciziei guvernului american de a finanța cercetări riscante, de tip ”gain-of-function”, în Wuhan, într-un laborator condus de Partidul Comunist Chinez, cu legături militare.

Chestionată marţi în cursul unei audieri parlamentare, numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, afirmase că Ucraina dispune de ”facilităţi de cercetare biologică”. Vezi video aici.

În prezent, suntem de fapt destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acestora”, a menționat Nuland, spunând că lucrează cu ucrainenii pentru a preveni ca materialele sensibile să ”cadă în mâinile Moscovei”.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, cum era de așteptat, a pretins pe Twitter că acuzațiile Rusiei sunt fake-news. Și că, de fapt, Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina: ”Acum, când Rusia a emis acuzaţiile sale false, iar China pare să îmbrăţişeze această propagandă, trebuie să supraveghem orice posibilă utilizare de către Rusia a armelor chimice sau biologice în Ucraina”.

Existența în Ucraina a laboratoarelor de cercetare de tipul celui din Wuhan a fost negată vehement de mass-media aflată în slujba propagandei SUA. Iată, de pildă, un titlu elocvent din ziarul Libertatea, apărut pe 9 martie 2022: ”Cine creditează în România teoria Rusiei că în Ucraina ”există laboratoare cu arme biologice finanțate de Pentagon”: Cozmin Gușă, ziarul Național și Sputnik, între timp închis”.

Ei bine, Victoria Nuland a confirmat, între timp, existența acelor laboratoare. Ea și-a exprimat îngrijorarea că forțele ruse ar putea avea acces la respectivele cercetări legate de arme biologice.

Prezentăm mai jos, în exclusivitate, extrase din acordul semnat la Kiev, pe 29 august 2005, între Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii și Ministerul Sănătății din Ucraina ”cu privire la cooperarea în domeniul prevenirii proliferării tehnologiei, a agenților patogeni și a expertizei care ar putea fi utilizate în dezvoltarea de arme biologice”.

Evident, scopul oficial este legat de ”prevenirea proliferării armelor biologice”, însă la fel de bine cercetările puteau fi folosite chiar în scopul dezvoltării acestor arme. Am văzut, în ultimii doi ani de pandemie, care ar putea fi impactul unei arme biologice cu mortalitate relativ mică.

La vremea respectivă, în 2005, aportul Statelor Unite în cadrul proiectului s-a ridicat la suma de 15 milioane de dolari.

Copia documentului original încă se află pe saitul Departamentului de Stat al SUA (vezi aici). Dacă a dispărut între timp, îl puteți găsi și aici.

Iată, mai jos, spicuiri din Acordul SUA-Ucraina cu privire la laboratorele de cercetări biologice cu viruși extrem de periculoși:

Articolul III

  1. Costul total pentru Departamentul de Apărare al SUA al tuturor materialelor, formării și serviciile furnizate în temeiul prezentului acord, precum și cheltuielile aferente va fi de până la cincisprezece (15) milioane de dolari americani.
  2. Asistența furnizată de către Departamentul de Apărare al SUA Ministerului Apărării al Sănătății din Ucraina în temeiul articolului I, alineatul (1) poate include, dar nu se limitează la cercetarea biologică în cooperare, detectarea și reacția la agenți biologici amenințători și asistență pentru îmbunătățirea protecției, a controlului și a responsabilității privind materialele biologice în vederea reducerii riscului de furt sau de utilizare neautorizată a agenților patogeni periculoși aflați în instalațiile din Ucraina menționate la articolul I alineatul (1).
  3. În conformitate cu termenii prezentului acord, Departamentul de Apărare al Statelor Unite ale Americii poate să furnizeze Ministerului Sănătății din Ucraina alte tipuri de asistență, sub rezerva acordului scris al părților.

Articolul IV

  1. Ministerul Sănătății din Ucraina facilitează examinarea de către ministerele ucrainene corespunzătoare și a altor agenții și organizații guvernamentale a tuturor materialelor primite în temeiul prezentului acord.

Materialele care nu sunt conforme cu cele convenite se returnează, pe cheltuiala Departamentului de Apărare al SUA, prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii din America la Kiev, în termen de treizeci de zile de la primire, în vederea înlocuirii.

  1. Ministerul Sănătății din Ucraina sau agentul desemnat de acesta consolidează și depozitează toți agenții patogeni periculoși în laboratoare centralizate sigure, desemnate în scris de către părțile semnatare, în temeiul prezentului acord (denumite în continuare laboratoare centralizate).

Departamentul Apărării al SUA poate furniza capacități de diagnosticare moleculară, comunicații electronice îmbunătățite, precum și echipamente pentru a asigura siguranța și promptitudinea, transportul în siguranță și în timp util al probelor de agenți patogeni de pe teren către laboratoarele centralizate.

  1. Pentru a sprijini eforturile comune ale părților în vederea prevenirii proliferătrii agenților patogeni periculoși și a expertizei aferente și pentru a minimiza potențialul unor amenințări biologice, Ministerul Sănătății din Ucraina va transfera la solicitarea Departamentului Apărării al SUA copii ale tulpinilor de agenți patogeni periculoși colectate în Ucraina pentru cercetări biologice, în scopuri profilactice, de protecție sau în alte scopuri pașnice.

Ministerul Sănătății din Ucraina împărtășește cu Departamentul de Apărare al SUA datele generate de rețeaua de supraveghere a bolilor infecțioase a Ministerului Sănătății  din Ucraina sau a agenților desemnați de acesta, pentru ca părțile să poată detecta mai bine, diagnostica și monitoriza focarele de boală din Ucraina.

  1. Agenții patogeni periculoși plasați în laboratoare centralizate rămân în aceste laboratoare pe durata Acordului-cadru. Ministerul Sănătății al Ucrainei va notifica imediat Departamentul de Apărare al SUA în scris despre eliminarea temporară a agenților patogeni periculoși din laboratoarele centralizate, în urma unor situații de urgență.

Articolul 5

  1. În plus față de drepturile prevăzute la articolul X din Acordul-umbrelă, reprezentanții Departamentului de Apărare al Statelor Unite au, de asemenea, dreptul de a participa la toate aspectele legate de punerea în aplicare a contractelor și a activităților conexe la instalațiile din Ucraina, în conformitate cu termenii prezentului acord.

Articolul 7

  1. Informațiile ”sensibile” sau ”informațiile cu acces restricționat” trebuie să fie protejate în conformitate cu legile statului în care se află prorietarul care primește informațiile.

În conformitate cu legile și reglementările Statelor Unite ale Americii, astfel de informații sunt tratate ca ”informații sensibile ale unui guvern străin” și nu sunt dezvăluite public în măsura în care acest lucru este permis de legile și reglementările în vigoare.

Orice astfel de informații transmise de Ministerul Sănătății din Ucraina către Departamentul de Apărare al Statelor Unite trebuie să fie însoțite de o declarație scrisă din partea guvernului ucrainean care să precizeze că nu divulgă public aceste informații și că informațiile sunt furnizate guvernului Statelor Unite ale Americii cu condiția ca acestea să nu fie făcute publice fără aprobarea guvernului american.

Informațiile marcate sau desemnate de către Departamentul de Apărare al SUA ca fiind ”sensibile” ar trebui să nu fie dezvăluite public de către guvernul Ucrainei. Părțile reduc la minimum numărul de persoane care au acces la informații desemnate ”sensibile” sau ”informații cu acces restricționat” în conformitate cu alineatul (2) din prezentul articol.

  1. Pe durata punerii în aplicare a prezentului acord, accesul la anumite informații anumite și tehnologii considerate ”secret de stat al Ucrainei” poate fi furnizat Statelor Unite ale Americii.

Din partea SUA, semnează reprezentantul Departamentului Apărării, iar din partea Ucrainei, reprezentantul Ministerului Sănătății.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Mine pomaine auzim ca Cercel a contaminat liliacul cu covid intr-un laborator secret in Ferentari, construit pe banii americanilor ca apoi sa trimis in china sa fie facut supa..

  2. da stiu sa fac si eu un document d-asta in photoshop. cu ce vreti sa fac?

    • Dacă atar ati putut înțelege este grav

    • Il puteti pune si pe site-ul Departamentului de Stat al SUA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs