George Soros și incredibila sa fundație de dezinformare în masă (1)

Atunci când miliardarul de stânga George Soros mută niște bani, este inevitabil să facă valuri. Cea mai recentă mișcare a sa – depunerea sumei de 18 miliarde de dolari în propria fundație Open Society Foundations (OSF) – i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva bărbatul de 87 de ani semnalează apropiata sa ieșire din politică.

De asemenea, OSF, un grup care nu duce niciodată lipsă de bani, a devenit a doua cea mai mare fundație după active din Statele Unite, după Fundația Bill și Melinda Gates. Potrivit declarațiilor federale din 2014, OSF deține active în valoare totală de aproximativ 10,7 miliarde de dolari, cu venituri anuale totale de peste 1,73 de miliarde de dolari.

Mișcarea pare să fie în concordanță cu decizia miliardarului înrăit de a ceda controlul parțial al operațiunilor sale politice și nonprofit către Open Society Global Board, care îi include pe copiii săi – Jonathan, Andrea și Alexander – ca membri ai consiliului de administrație. Acest consiliu supervizează aproximativ 40 de organizații non-profit la nivel global, care răspândesc agenda lui Soros privind frontierele deschise și etatismul cu ajutorul unor sume uriașe de bani generate prin intermediul firmei sale de fonduri speculative, Soros Fund Management. OSF a stârnit opoziția alegătorilor și a guvernelor din Macedonia, Polonia, Ungaria (țara natală a lui Soros) și din alte țări din Europa de Est pentru că s-a amestecat în afacerile lor, declanșând o reacție împotriva eforturilor sale de a împinge zeci de mii de refugiați din Orientul Mijlociu peste granițele statelor respective.

În SUA, Soros este un important susținător financiar al Partidului Democrat și al unei mari părți a cauzelor de stânga, cu o sumă estimată la 14 miliarde de dolari. OSF, un oponent vocal al așa-numiților ”bani negri”, a fost el însuși etichetat ca fiind o organizație ce finanțează campanii electorale cu bani negri, datorită numeroaselor fonduri oferite partidelor și ONG-urilor de stânga. Soros a finanțat mișcări radicale precum Black Lives Matter, grupul rasist UnidosUS (fostul National Council of La Raza), organizația Color of Change, legată de comuniști, și grupul de agitație Center for Media and Democracy. El a fost, de asemenea, un susținător vocal al candidatei la alegerile prezidențiale din 2016, Hillary Clinton, și este un dușman declarat al președintelui Donald Trump. Există informații potrivit cărora Soros ar fi finanțatorul din spatele revoltelor organizate de Antifa (”acțiune antifascistă”) și al mișcării de ”rezistență” anti-Trump.

George Soros este un finanțator cheie al Alianței pentru Democrație, a donatorilor de stânga. Alianța e responsabilă pentru construirea unei mari părți a infrastructurii politice a stângii de la alegerile prezidențiale din 2004, prin subvenții de sute de milioane de dolari. Fiind o ”organizație non-profit impozabilă”, Alianța pentru Democrație funcționează cu puține declarații federale non-profit. Prin urmare, publică foarte puține informații despre ea însăși, ceea ce i-a determinat pe mulți să o numească o ”vastă conspirație de stânga”.

Bătrânul miliardar trăgător de sfori pare hotărât să își folosească averea pentru a bântui politica americană și de dincolo de mormânt.

Capital Research Center a dezvăluit finanțarea de către miliardarul liberal George Soros a mișcărilor și organizațiilor de stânga din Statele Unite, inclusiv Occupy Wall Street, Black Lives Matter și Color of Change (care are legături cu comuniștii). Dar obiectivele miliardarului au fost întotdeauna mai mari decât o singură țară. De fapt, în 2017, Statele Unite au primit doar 15% din finanțarea dedicată de Open Society Foundations (OSF) – cei mai mulți bani au mers către alte țări și proiecte globale.

Soros a acordat o atenție deosebită exportării tulburărilor politice în fostele țări comuniste din Europa de Est, inclusiv în Ungaria, țara sa natală. În mai puțin de 25 de ani, OSF a vărsat 1,6 miliarde de dolari în regiune pentru ”dezvoltare democratică”.

Dar de ce ar cheltui organizația o astfel de sumă în țări care sunt deja democratice?

Motto-ul lui Soros, ”Dacă voi cheltui suficient, voi îndrepta lucrurile”, oferă un răspuns, precum și o perspectivă asupra activității sale filantropice, care aproape în totalitate implică scopuri politice – nicidecum umanitare.

În timpul alegerilor prezidențiale americane din 2016, Soros a cheltuit cel puțin 25 de milioane de dolari pentru a o susține pe Hilary Clinton și alți candidați democrați. Dar când toate aceste cheltuieli nu au ”făcut ca [alegerile] să fie corecte”, Soros a declarat într-un articol de opinie: ”Democrația este acum în criză”.

Aparent, definiția democrației în accepțiunea lui Soros înseamnă că oamenii aleg doar candidații aprobați de el.

În editorial, Soros a deplâns faptul că SUA, sub președinția lui Donald Trump, vor fi atât de implicate în lupte interne și în încercarea de a-și proteja propriile minorități de atacuri violente, încât ”nu vor putea… promova democrația în restul lumii”. Pentru Soros, însă, democrația în străinătate – ca și în SUA – nu este liberă dacă urmează ideologia sa.

Unchiul Sam se alătură echipei Soros

Departamentul de Stat al SUA a făcut adesea echipă cu Soros și OSF pentru a ”promova democrația” în țările din Europa de Est. Acest lucru a constat adesea în a viza guvernele naționaliste prin infuzia de propagandă social-liberală prin intermediul ONG-urilor și al mass-mediei sponsorizate de Occident – mergând adesea atât de departe încât să influențeze alegerile din acele țări.

Un exemplu în acest sens este reprezentat de amestecul raportat al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în alegerile din Macedonia, în 2016. Potrivit site-ului web al USAID, între 27 februarie 2012 și 31 august 2016, agenția a acordat 4.819.125 de dolari Fundațiilor pentru o Societate Deschisă – Macedonia. În aprilie, grupul conservator de supraveghere Judicial Watch a intentat un proces împotriva Departamentului de Stat și a USAID, pentru că nu a răspuns la o solicitare în temeiul Freedom of Information Act (FOIA). Întrebările erau legate de înregistrări și comunicări referitoare la finanțarea și activitățile politice ale filialei macedonene a OSF. Potrivit Judicial Watch, cu ajutorul ambasadorului SUA în Macedonia (al președintelui de atunci Barack Obama) Jess L. Baily, guvernul SUA a cheltuit ”milioane de dolari din banii contribuabililor pentru a destabiliza guvernul de centru-dreapta ales în mod democratic din Macedonia”. Evident, prin ”conlucrare” cu Soros.

Un ONG finanțat de alianța USAID-Soros a plătit traducerea în macedoneană a cărții ”Reguli pentru radicali” a activistului de extremă-stânga Saul Alinsky, pe care vicepreședintele CRC, Matthew Vadum, o numește ”cartea fundamentală pentru organizatorii de comunități”. Un oficial guvernamental macedonean s-a referit chiar la activiștii finanțați de americani numindu-i ”infanteria Soros”.

Într-un articol din 2006 al Organization Trends care detalia influența ONG-urilor de stânga în România, Neil Maghami a observat că ”într-un fel, ONG-urile umplu un vid de putere lăsat de prăbușirea Uniunii Sovietice”. Multe dintre ONG-uri sunt finanțate de filantropi occidentali precum Soros, ”ale căror vise de solidaritate de stânga… mor greu”, lucrează pentru a zădărnici investițiile din partea capitaliștilor occidentali, în timp ce infuzează țările gazdă cu valori sociale liberale.

Occidentul are motive să sărbătorească cea de-a 28-a aniversare a sfârșitului comunismului în Europa de Est. Investitorii, oamenii de afaceri și consumatorii occidentali se bucură de standarde de viață sporite, în mare parte datorită faptului că Europa de Est a îmbrățișat libertatea economică. Dar, în timp ce mulți occidentali au profitat de oportunitățile aduse de deschiderea economică, alții, inclusiv Soros, au văzut o oportunitate în a exercita o influență politică enormă în regiune.

În următorul episod, ”Fantomele românești ale lui George Soros”, vom analiza în mod special modul în care Soros s-a infiltrat în România de la căderea comunismului și cum progenitura OSF domină o mare parte din discursul politic din această țară. (va urma)

Notă: Serialul despre implicarea lui George Soros în România a apărut pe capitalresearch.org, în decembrie 2017.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs