Jurnal în vreme de pandemie | Ep. 2 | Cum se manifestă? Virusul și boala

Silviu Chiran

Cu un mic ocol pe drumul matasii (versiunea 2.0)

Sa revenim la virusul nostru (l-am si adoptat) si la martie 2020. Nimeni (sau aproape nimeni) nu stia ce face virusul sau cum se manifesta boala, insa campania de impunere a fricii a continuat. Si mai agresiv. Dupa oamenii care picau pe strazi in Wuhan, in ianuarie, au urmat camioanele de morti de la Bergamo din martie sau cele din aprilie de la New York. Precum si vapoarele. Din Pacific si Atlantic. Sau spitalul nostru de la Otopeni. Utile la TV. Goale in realitate. Ati uitat? Si daca tot suntem la Italia n-as vrea sa trec peste doua informatii interesante (sau cel putin, asa le percep):

N-as vrea sa se inteleaga ca nu discutam despre un virus sau o afectiune periculoasa. Din contra. Sa analizam putin cum functioneaza. In noiembrie 2021 este mai simplu decat ne era in martie 2020. Ma refer la oamenii obisnuiti. De altfel, ne era aproape la fel de simplu si in mai 2020, dar am preferat sa ne speriem si de umbra noastra si sa ascultam toate ineptiile prezente pe aproape toate canalele.

Discutam (si ma refer la boala acum) despre o afectiune vasculara, nu despre un soi de pneumonie virala. Replicarea in organism se face prin “prinderea” proteinei spike de enzima ACE2. Acesta face parte din sistemul RAAS (nu este vreun tip nou de cloud), ci acronimul pentru Renin-Angiotensin-Aldosteorne System – adica un sistem multi hormonal care coordoneaza volumul lichidelor in corp si in sistemul circulator. De aceea poate fi regasit in aproape orice parte a corpului care interactioneaza cu sistemul circular. Cele mai importante celule din acest sistem sunt denumite celule endoteliale. O caracteristica a acestora este eterogenitatea, intrucat sunt distribuite in tot organismul si interactioneaza cu categorii diverse de microambiente. Poate de aceea simptomatica covid este diversa. Disfunctiile endoteliale sunt uzual intalnite la persoane care sufera de hipertensiune, diabet sau sunt obeze (note to self). Exact categoriile de persoane susceptibile a fi afectate in mod major de catre boala generata de catre virus. De precizat, nivelul obezitatii conteaza. Cu cat esti mai gras, cu atat ajuti virusul sa se distribuie mai usor in organism (am uitat cum se cheama componenta din grasime care ajuta la distributie). Orice kg in minus reduce riscul.

In cazurile grave cele mai uzuale reactii sunt sepsis (care poate duce la soc septic) – adica raspunsul inflamator al organismului ca raspuns la o invazie microbiana, formarea cheagurilor de sange sau colapsul unuia sau mai multor organe. Hipoxia (cantitate insuficienta de oxigen la nivelul tesuturilor) si raspunsul inflamator pot fi intalnite la nivelul mai multor organe: creier, inima, ficat, pancreas, rinichi sau intestine, desi simpomatica initiala este similara infectiilor respiratorii (ii putem spune raceala). Din fericire (sa ii multumim naturii) cele mai multe cazuri nu genereaza raspunsul agresiv prezentat mai sus. Din nefericire (sa le “multumim” cercetatorilor – britanici sau de aiurea) transmiterea virusului este performanta si asa cum stim, va spori pe masura trecerii timpului. Cel putin asa ar fi normal daca am consuma apa plata cu lamaie. Cum ne-am apucat si, mai nou, obligam prin legislatie, de o reteta cu multi carbohidrati (poate cineva isi aduce aminte cand oamenii de stiinta recomandau zaharul, mai ales in cresterea copiilor) similara cu retetele McDonalds s-ar putea sa nu fie chiar asa cum se intampla uzual in mediu natural.

Inca din martie 2020, desi toate canalele media din lume prezentau inceputul apocalipsei, cativa medici curajosi (cei mai multi din China si Italia), au identificat si distribuit in diverse studii reactiile generate de catre infectie in organism. Inclusiv pe baza unor autopsii destul de curajoase in primele saptamani de pandemie. Cand iti era frica si sa respiri. De asemenea, au identificat cateva comportamente ce au ramas stabile in manifestarile bolii. Anume ca afecteaza in mod brutal batranii si persoanele grase. Si ca exista o legatura directa intre cateva predispozitii medicale si probabilitate unui caz grav. Pare un comportament prietenos cu administratorii fondurilor publice de pensii, daca imi permiteti o gluma (fara niciun substrat) neagra si nereusita. Propaganda agresiva din media a afectat masiv credintele unei bune mase de oameni. Fie ca mesajele au venit pe o predispozitie, fie ca au fost atinsi eficient centrii fricii. Cert este ca exista oameni cu inteligenta mult peste medie care nu reusesc sa-si adune toti neuronii in acelasi loc pentru a analiza pandemia intr-un mod holistic. Chiar si astazi. Exista si cazuri mai grave de oameni afectati psihologic iremediabil. O fi vina instagramului care foloseste toate resursele emisferei cerebrale drepte. Si nu mai poti vedea intregul tablou dupa atatea “swiped stories”? Despre aceste victime colaterale ale pandemiei nu prea scrie nimeni. Uneori ii gasesti in statisticile mortilor prin supradoza. In acelasi timp, nebunia comunicarii publice a functionat ca un antidot pentru foarte multi oameni. Cand stai mult acasa si incepi sa faci diverse conexiuni intre fapte si declaratii, intre declaratii si fapte, utilizari permanente ale tacticilor sugerate de Ministerul Adevarului (MinAdev vrbnd nou lmba) parca incepi sa-ti aduci aminte ca esti suficient de batran cat sa-ti aduci aminte ca IERI se vorbea despre adevarul de azi ca despre o minciuna. Ca tot suntem aici, daca nu ati citit 1984, cred ca este cazul sa o faceti. Rapid. S-ar putea sa devina prea tarziu altfel. Si discutam despre un “material” retrograd total fata de “realitatea” zilelor noastre.

Ce nu s-a inteles in martie sau aprilie 2020, iar multi nu inteleg nici acum este segmentarea pe categorii de varsta si greutate a impactului covid asupra vietii fiecaruia dintre noi. Riscul nu a putut fi evaluat in mod decent si am vazut oameni riscandu-si viata (a lor sau a celor dragi) cu un multiplicator de cateva unitati versus riscul relativ de a muri de la covid, in timp ce se protejau de covid. Ce nu s-a spus atunci, nu se spune nici acum. Daca esti sanatos si in forma fizica buna, n-ar trebui sa ai nicio problema. Chiar si pe la 65 de ani. Daca esti gras, mult mai nasol. Daca esti gras si batran, e naspa. Adica, sa fie si mai clar. Daca esti slab si ai 45 de ani, sanse sa supravietuiesti infectiei este in zona 99,9xx%. Daca iei si niste vitamina D si iti clatesti gura si nasul cu apa chioara sansa creste in zona 99,99xx%. Cum am scris mai sus, efectele grave ale bolii nu-s placute. Combinate eventual cu “placerea” interactiunii cu sistemul medical public din Romania. Apropos, poate imi spune si mie cineva de ce societatile private au interzis sa se ocupe de covid. Habar n-am de ce s-a luat aceasta decizie. Am niste banuieli, totusi.

Daca nu s-a inteles segmentarea riscului, s-au inteles, in schimb, cateva cifre care-s vedete mai mari in ultima vreme decat este 6.28 la toaleta. Infectati, testati, morti, oameni la ATI, locuri la ATI. Inca de cand i-au apucat pe cei de la John Hopkins (ce “coincidenta” fericita ca ei sa se ocupe de adunarea datelor – poate cautati sa aflati cu ce se ocupau prin 2017) stilul asta de comunicare, nimeni nu s-a mai gandit la nimic. Era simplu si frumos. Citeai titlul sau te uitai pe un grafic si apoi faceai analize. Te bagai inapoi sub birou, puneai masca si erai expert in supravietuire. Ce te faci cand unele cifre sunt fundamental eronate? Pe scurt pentru ca nu este relevant in context general, ci doar ca un criteriu suplimentar de intelegere a manipularii si prostiei. V-a spus cineva ca daca va testati de 2 ori, apareti de 2 ori in rezultate? V-a spus cineva ca daca sunteti pozitiv si apoi faceti 3 teste in urmatoarele 3 zile in care sunteti pozitiv apareti in rezultate? V-a spus cineva cum s-au numarat mortii de covid in toate tarile lumii? Aveti un link la inceput cu “refresh-ul” din Italia. Hai sa va spun cum se face si azi. Se iau pozitivii de covid si se verifica daca au murit in urmatoarele 30 sau 60 de zile. Dupa reteta proprie. Locala. Conteaza de ce au murit? Nope. Au murit oameni in accident de masina, s-au sinucis oameni, au murit de inima sau alte afectiuni. Sunt trecuti la covid. Cu testele nu mai zic. Inclusiv codificarea folosita de catre CDC in Statele Unite este suficienta pentru a intelege modalitatea de calcul. Se numeste: Deaths Involving Covid-19:

De testare ce sa mai zic. Daca utilizezi suficiente cicluri de amplificare (25 – 28 ar trebui sa fie maxim pentru concludenta) in testele PCR poti scoate orice cu orice. Asa a devenit papaya neconcludenta si banana pozitiva. Sau invers. Ati zis ca este gluma, dar chiar au testat in respectiva tara papaya si banana. Si parca si o capra. Asa a devenit o coca-cola pozitiva in parlamentul austriac (daca-mi aduc bine aminte de parlament, de cola imi aduc aminte). Pentru fanii cifrelor “John Hopkins driven” v-a spus cineva ca CDC-ul a reglementat in ianuarie 2021 calibrarea aparatelor de testat pentru coerenta si a redus-o la 37. Parca. Imens si 37. Realizati ce nebunie a fost in 2020? Astfel ca orice analiza a testelor din US YOY (Year over Year) este irelevanta. V-a spus cineva ca transmiterea asimptomatica este extrem, dar extrem de rara. Cam 0,000x. Corect este transmitere presimptomatica. Este doar o pozitivare (ca sa folosesc un cuvant oribil, dar la moda) a unei cantitati virale minuscule aflata in cavitatea nazala. Pe care corpul o respinge sau pozivitatul o “rezolva” cu solutii bazate pe argint coloidal sau cu celebrul “baut” de soda recomandat de Trump (cand ati fost iar pacaliti aproape toti). Sau doar cu “apa chioara”. Pentru ca orice, dar orice substanta ucide virusul. Si multe altele, dar care, asa cum am spus nu-s atat de relevante. De ce – exista muuuuuuuuuult mai multi infectati in realitate. Acestia n-au fost testati niciodata si nu apar in nicio statistica. Exista, de asemenea, la inceputul anului 2020, mai ales, multi morti de covid care nu apar pe nicaieri prin statisticile de covid. In mod evident poti observa tendinte si poti lua decizii pe baza lor, insa ar fi bine sa sapam putin inainte de a le lua pe stomacul gol. Si, mai ales, sa iei decizii pe baza de proces, nu de rezultat. O sa folosesc un citat din Phil Galfond pentru a explica cum am, in acelasi timp, viata mai usoara si mai grea in contexte identice:

”The best thing poker teaches you is to not be results-oriented, because it’s crucial for good decision making in all aspects of life. The worst thing poker teaches you is to not be results-oriented, because everyone else in the world is and it’s very annoying.”

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs