
Un articol de opinie de Willy Wimmer
Ambii președinți nu au ratat niciun moment în timpul vizitei lui Macron la Casa Albă. Tonul a fost prietenos. Ambii președinți au avut o relație recognoscibilă și au ținut să o arate. Cu toate acestea, diferența nu ar fi putut fi mai clară. Pe fond, bineînțeles. Președintele Trump a subliniat din nou și din nou cât de catastrofal a fost războiul din Ucraina și cât de mare a fost pericolul de a se transforma într-un război mondial. El, președintele Trump, face tot ce poate pentru a pune capăt acestui război. Cu el în calitate de președinte, acest război nu ar fi avut loc niciodată în primul rând.
Aceasta a fost diferența substanțială față de președintele Macron și acuzația care i s-a adus. Ar fi putut preveni războiul și nu a reușit s-o facă. Ar fi putut reuși să reducă la tăcere armele în trei ani sângeroși. Nimic din toate acestea. A fost evident în fiecare frază a președintelui Macron că s-a folosit de poziția sa antirusească până la ultima opțiune a tratatului împotriva Rusiei pentru a scăpa de responsabilitate. Nu doar premierul britanic Starmer va trebui să se confrunte cu această atitudine în timpul vizitei sale la Washington de zilele viitoare. Afectează fiecare guvern european din UE, deoarece guvernele europene au căzut toate în plasa președintelui de război Joe Biden.
Având în vedere atitudinea, suntem norocoși să găsim în Trump un președinte care poate face mai mult decât doar să vorbească cu președintele rus Putin. La Casa Albă, președintele Trump a subliniat cât de mult este unit cu președintele Putin în efortul de a pune capăt băii de sânge. Cât de norocos este că europenii din UE nu se află la masa negocierilor. Din cauza comportamentului lor în legătură cu războiul, ei sunt suspectați că aruncă nisip în eforturile de pace ale ambilor președinți, Trump și Putin. Ei nu au ce căuta la masa negocierilor.
Nici președintele Trump nu are nevoie de vreo lecție europeană. În discuțiile sale cu președintele Putin, el a discutat, după propria sa mărturisire, despre trupele străine care ar putea consolida o posibilă pace în Ucraina încă de la început. Procedând astfel, președintele Putin l-a ascultat deschis. Cu toate acestea, numai „trupele de bună credință” sunt potrivite pentru Ucraina, în cazul în care statele dornice să trimită trupe nu s-au angajat să respecte politica Biden. Vizita președintelui Macron la Washington a arătat clar în ce măsură europenii sunt atașați de „vechiul mod de gândire” și nu de abordarea Trump privind pacea.
Acordul despre mineralele rare încheiat de Trump cu Ucraina nu este surprinzător. Nu poate exista o garanție mai mare a securității decât comerțul înfloritor și schimbarea. Mai ales că o evoluție comparabilă este iminentă și între Moscova și Washington, fără propunerea Nuland ca Rusia să renunțe la suveranitatea sa.
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60