
Alegerile, în teorie, ar trebui să creeze un mandat. Dacă ați pus un pariu că alegerile de duminică din Germania vor produce o anumită claritate, îmi pare rău să vă anunț că v-ați pierdut banii. Titlurile ziarelor relatează cu însuflețire că partidul Alternativa pentru Germania (AfD), care este denumit în mod obișnuit drept un partid al extremiștilor de dreapta, a obținut un rezultat surprinzător de puternic.
Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a înregistrat câștiguri importante în alegerile generale germane de duminică, obținând între 19,5% și 20% din voturi, conform sondajelor la ieșirea de la urne. Un rezultat istoric pentru partidul de dreapta, care a continuat să își extindă influența în politica germană.
„Am obținut un rezultat istoric”, a declarat Alice Weidel, principala candidată a AfD, în fața susținătorilor la adunarea partidului din seara alegerilor de la Berlin. Ea a subliniat că partidul este acum „ferm ancorat” în peisajul politic al țării, relatează BBC.
În schimb, cancelarul german Olaf Scholz, liderul social-democraților (SPD), a descris rezultatele alegerilor ca fiind „amare” și a recunoscut înfrângerea partidului său. Sondajele la ieșirea de la urne indică faptul că SPD s-a clasat pe locul al treilea, obținând 16-16,5% din voturi. Vorbind la Berlin, Scholz a declarat: „Trebuie să recunoaștem că am pierdut alegerile… Acest rezultat este mai rău, iar eu sunt responsabil și pentru asta”.
Nu-mi pasă cât de mult ruj puneți pe acest porc și încercați să îl proclamați drept o victorie frumoasă. Nu este nimic de genul acesta. Germania a rămas fracturată, poate iremediabil. Încă nu a atins punctul de ruptură în care majoritatea populației, cuprinsă de disperare, să se unească pentru a susține un singur partid. Alegerile din Germania au produs o ceașcă de scuipat cald.
Nu se poate trece cu vederea faptul că ruptura Germaniei de Rusia a avut un impact negativ semnificativ asupra economiei germane, conducând la mai multe probleme economice descurajatoare:
ÎNCETINIREA ECONOMIEI
Economia Germaniei nu a înregistrat o creștere substanțială în ultimii cinci ani, marcând o schimbare remarcabilă pentru ceea ce a fost cândva cea mai puternică economie a Europei2. Întreruperea legăturilor economice cu Rusia, în special în sectorul energetic, a fost un factor semnificativ în această stagnare și declin.
CRIZA ENERGETICĂ
Întreruperea bruscă a livrărilor de gaze naturale din Rusia, ca urmare a distrugerii gazoductului Nordstream, susținută de SUA, a provocat daune semnificative economiei germane2. Strategia Germaniei depindea în mare măsură de energia accesibilă pentru a stimula producția de bunuri destinate exportului. Trecerea la un gaz natural lichefiat (GNL) mai scump a crescut costurile pentru industriile mari consumatoare de energie, utilizatorii industriali de energie electrică din Germania confruntându-se în prezent cu un cost mediu de 203 euro pe kilowatt-oră, comparativ cu 8,4 eurocenți în SUA și China2. Producția industrială a Germaniei a scăzut vertiginos.
SCĂDEREA SCHIMBURILOR COMERCIALE
Comerțul bilateral dintre Germania și Rusia s-a prăbușit:
Principalele sectoare afectate includ:
Notă: Acest lucru a fost un avantaj pentru Rusia. Rusia s-a concentrat pe dezvoltarea propriilor capacități de producție în domenii pe care odată se baza pe Germania. Rusia nu va face cale întoarsă și nu se va apropia de Germania prea curând.
IMPACTUL SANCȚIUNILOR
Vorbim despre un efect de bumerang: Sancțiunile impuse Rusiei au avut un efect negativ asupra economiei germane. Ridicarea acestor sancțiuni ar putea crește PIB-ul Germaniei cu 0,46% până la 0,86%, echivalentul a între 19,3 miliarde de euro și 36 miliarde de euro.
MINI-RECESIUNE
În ciuda temerilor inițiale cu privire la o recesiune severă, cu o scădere a PIB-ului de 6-12%, declinul Germaniei a fost mai mic decât se aștepta. Economia a suferit o „mini-recesiune”, PIB-ul scăzând cu 0,5% în timpul iernii trecute, ceea ce a fost în conformitate cu previziunile privind o scădere a PIB-ului de 1-3% în raport cu un scenariu fără întrerupere. Cred că aceasta este variabila-cheie care explică dezastrul electoral din Germania – și anume, poporul german nu suferă suficient pentru a lăsa deoparte preocupările politice meschine și a se uni în jurul unui partid cu un plan de salvare a națiunii.
Șansele favorizează stagnarea politică și haosul în Germania pentru viitorul apropiat. Friedrich Merz, liderul creștin-democraților (CDU), un șoim al războiului, este probabil să promoveze politici anti-rusești. Din fericire, cu doar 28% din voturi, el nu are un mandat pentru a crește miza și a risca un război cu Rusia. Fisurile politice care divizează poporul german înseamnă că țara lor, considerată cândva o putere în Europa, va deveni irelevantă.
Permiteți-mi să vă las cu ceva care ar trebui să vă pună un zâmbet pe față – și anume, Visul urât al lui Zelensky. Nu știu cine a produs asta, dar mie mi s-a părut hilar. Să sperăm că creatorii sunt ocupați să pregătească partea a II-a:
Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.
Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)
Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60