Dacă ești într-o groapă, nu mai săpa

Trebuie să mărturisesc, nu am anticipat-o. Da, am crezut că ucraineanul Volodymyr Zelensky a fost supărat că nu a primit o invitație în Arabia Saudită. Sau să facă parte din echipa de negociere. Dar nu mi-a trecut prin cap că se va sinucide în public. Sinuciderea nu arată bine. Zelensky a reacționat la postarea lui Trump atacându-l pe Donald. Nu a fost o mișcare inteligentă.

Deși Zelensky nu și-a pus un pistol încărcat la tâmplă și nu a apăsat pe trăgaci, ar fi putut fi o opțiune mai bună decât ceea ce a făcut – și anume, să-l atace verbal și să-l insulte pe Donald Trump. Dacă Trump ar fi fost cu adevărat rege, Zelensky ar fi ajuns legat cu cătușe în fața lui Trump, iar Donald i-ar fi tăiat limba. Așa decurgeau discuțiile în Evul Mediu.

Iată câteva dintre tiradele verbale de astăzi ale lui Zelensky, care l-a criticat pe Trump pentru că l-a exclus pe Z-man de la negocieri:

Zelensky a declarat că Ucraina „nu știa nimic despre” întâlnirea dintre Putin și Trump și a afirmat că țara sa nu va accepta un acord de pace negociat fără participarea Ucrainei.

Zelensky a declarat reporterilor că „ar dori ca echipa lui Trump să fie mai sinceră” cu privire la război și l-a acuzat pe președinte că trăiește într-un „spațiu de dezinformare” creat de Rusia.

Dacă Zelensky crede că a-l critica public pe Trump este o strategie câștigătoare pentru a-l cuceri pe Donald, el nu a acordat atenție metodei președintelui de a-și trata criticii și adversarii în ultimii zece ani. În timp ce Zelensky se bucură de sprijinul deplin al neoconservatorilor de la Washington și al acelor politicieni plătiți pe sub masă de către Ucraina, a se lupta cu Trump garantează că ajutorul suplimentar acordat Ucrainei este DOA (adică, mort la sosire).

Trump are memoria unui elefant. El nu a uitat rolul jucat de Zelensky în prima dramă de punere sub acuzare a lui Trump. Zelensky ar fi putut vorbi atunci în apărarea președintelui, dar a ales să tacă. Zelensky nu și-a cumpărat nicio karma bună cu Trump.

Apoi, există problema miliardelor lipsă din banii contribuabililor americani. Elon Musk, precum și unele persoane din afara DOGE, auditează cele peste 300 de miliarde de dolari trimise Ucrainei. Știu de la un prieten apropiat că 50 de miliarde de dolari au fost deja localizați în conturi bancare din Caraibe. Într-o lună sau două, lumea va afla detalii despre furtul unora dintre aceste fonduri de către Zelensky. Când se va întâmpla acest lucru, Zelensky va fi prăjit.

Să nu fiți surprinși peste câteva luni când procurorul general Pam Bondi va anunța punerea sub acuzare a lui Zelensky pentru furt din proprietatea guvernului SUA. Presupunând că Zelensky nu este asasinat sau întemnițat de ofițeri ucraineni nemulțumiți, șansele sale de a găsi un refugiu sigur în afara Ucrainei vor scădea dramatic. Zelensky nu înțelege că nu este nimic mai mult decât un pion într-un joc de șah global condus de Occident. El nu este esențial, ci dispensabil.

Se pare că obiectivul lui Trump de a revigora relațiile cu Rusia are prea puțin de-a face cu Ucraina și viitorul acesteia. Ca urmare a întâlnirii de marți din Arabia Saudită dintre delegațiile SUA și Rusiei, s-a ajuns la un acord privind formarea a șase grupuri de lucru care vor aborda următoarele probleme:

  1. Grupul privind securitatea strategică și controlul armelor

    Controlul armelor este unul dintre subiectele în care dialogul dintre Moscova și Washington a continuat chiar și în timpul crizei. Noul tratat START expiră în 2026, iar Statele Unite sunt interesate de prelungirea acestuia. Vor încerca să impună noi restricții asupra armelor hipersonice și forțelor nucleare tactice rusești. Rusia, la rândul său, va încerca să obțină o revizuire a echilibrului de forțe, luând în considerare neextinderea NATO, și va solicita restricții privind desfășurarea de noi sisteme de rachete în Europa.

  2. Grupul de revizuire a arhitecturii globale de securitate.

Problemele legate de arhitectura globală de securitate, delimitarea sferelor de influență, inclusiv posibilele mecanisme de monitorizare a evoluțiilor în materie de inteligență artificială, securitate cibernetică și sisteme de luptă autonome vor fi discutate separat. Este probabil că acesta este domeniul în care contradicțiile vor fi cele mai acute. În plus, alte puteri importante, inclusiv China, vor trebui să fie implicate în acest proces.

  1. Grupul privind interacțiunea diplomatică bilaterală.

Ambele părți sunt interesate de revenirea ambasadelor la funcționarea deplină. Vor fi ridicate restricțiile reciproce privind activitatea misiunilor diplomatice și vor fi stabilite canale largi de comunicare, inclusiv, în parte, chestiuni legate de relațiile economice.

  1. Grupul pentru energie și sancțiuni.

Rusia este interesată de ridicarea sancțiunilor americane, iar americanilor li se vor oferi unele proiecte economice comune. Cu toate acestea, partea americană va încerca să lege orice concesii de cereri privind alte domenii, inclusiv relațiile ruso-chineze, astfel încât un compromis nu va fi ușor. În plus, Trump se va feri de acuzațiile din partea șoimilor din rândul republicanilor cu privire la relaxarea „excesivă” a regimului de sancțiuni.

  1. Grupul pentru soluționarea conflictului din Ucraina.

În cadrul său, se va conveni asupra parametrilor unui acord de pace privind Ucraina. Există deja un acord cu privire la o serie de aspecte. Ucraina este un stat nealiniat, UE nu va fi un actor care să influențeze negocierile, vor avea loc alegeri în Ucraina și apoi se va încheia un acord complet, care va fi adoptat de ONU. Nu vor exista trupe NATO pe teritoriul Ucrainei. Rusia va insista, de asemenea, să păstreze teritoriile eliberate de-a lungul liniei frontului și garanții pentru drepturile vorbitorilor de limbă rusă din Ucraina. Sfera completă a concesiilor pe care Washingtonul este dispus să le facă și prețul acestora sunt încă neclare.

  1. Grupul pentru afaceri internaționale (Orientul Mijlociu, Arctica).

Situația din Orientul Mijlociu necesită coordonarea eforturilor principalilor actori, inclusiv pentru a preveni prăbușirea armistițiului israeliano-palestinian, pentru a lua o decizie cu privire la cazul sirian și altele. Rusia continuă să interacționeze activ cu Turcia, Iranul și țările din Golful Persic, ceea ce o face un participant important în orice proces de negociere din regiune. Pe agendă se află, de asemenea, chestiuni de cooperare în regiunea arctică, unde Rusia își menține superioritatea strategică.

Încheierea războiului din Ucraina nu este neapărat o prioritate absolută. Echipa lui Trump a arătat clar că aceasta este o problemă pe care europenii și ucrainenii trebuie să o rezolve dacă intenționează să continue războiul. Trump are în vedere o imagine de ansamblu, iar mulțumirea lui Zelensky nu face parte din viziunea Casei Albe.

Am discutat acest lucru astăzi cu Danny Davis:

Zelensky Has Become a Target of Coups Larry Johnson

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. „legat cu cătușe”, „tăiat limba”, „memorie de elefant”, „razbunator”.
    Vai deci sunt putin confuza.
    Pai la Munchen nu zicea deputy sheriff ca libertatea de expresie si alte valori democratice sunt absolute si sfinte?? N-am inteles eu bine lectia de dirigentie?
    Si ok, toate bune si frumoase, audit la Zelensky, unde s-au dus banii etc etc.
    Totusi, e cumva lovit de amnezie Regele Democratiei si Transparentei si marele inamic al inamicilor sai din partidul alalalt?
    Nu am vazut sa se atinga nici macar cu o floare de adorabila Vicky Gogosica Nuland (Miss Piata Maidan 2014). Pai cum asa? Zelensky a facut de capul lui razboi cu Rusia?
    Nici de Boris Ciufulici Johnson vad ca nu are nimic de spus. Pai cum asa? Zelensky a decis de capul lui sa intrerupa negocierile de pace. Tot amnezie?
    Am un sfat inutil ptr suveranistii nostri, trumpisti focosi, inclusiv ptr „Presedintele ales”: lasati-o mai moale cu pupatul in cur ptr ca -1) ce faceti numai a suveranism nu seamana si ptr ca -2) nici nu stiti ce surprize puteti avea de la unul care saptamana trecuta il facea pe acelasi Zelensky Erou ptr ca saptamana aceasta sa-l retrogradeze la dictator.

  2. Anarhie?
    A aproba fara rezerve TOT ce face si spune Trump e bine?
    Atunci care mai e diferenta intre „suveranisti” si globalisti?
    Poate ma repet: Trump are o relatie excelenta cu Orban al Ungariei. Daca maine Trump zice ca Transilvania apartine de drept Ungariei, ce ar trebui sa faca „suveranistii” romani care acuma aproba tot ce zice noul Serif?
    Si poate ma repet iar: ce suveranism e ala care asteapta sustinere si ordine de la Trump? Ati vazut ce a raspuns Georgescu intrebat daca e ptr sau contra inchiderii bazei americane de la Kogalniceanu?

    • Tot nu ați răspuns ce puneți în loc, din moment ce CG are atâtea defecte. Lăsați glumele cu Becali, că nu suntem Urzica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs