După Operațiunea Kursk, din nou șah la Kremlin

Toate escaladările occidentului din ultimul timp, care culminează cu permisiunea de folosire a rachetelor cu rază lungă pe teritoriul Rusiei, au un scop foarte transparent: obținerea justificării pentru implicarea NATO în conflict la turație maximă. Și la vedere. Respectiva justificare va surveni imediat după ce Moscova va lovi, în contrapartidă, în afara granițelor Ucrainei. Cel mai probabil în Polonia sau România.

Strategii Pentagonului și ai Casei Albe mizează în continuare pe un război cu arme convenționale. Aceștia pretind irațional că rușii vor folosi arsenalul nuclear abia în ultimă instanță, când înfrângerea se va vedea clar la orizont. Ce-ar putea fi mai nebunesc de-atât?

Înaintea întâlnirii de ieri cu premierul britanic Keir Starmer, președintele Biden a dat de înțeles că amenințările lui Putin ar fi ”apă de ploaie”: ”Nu cred prea multe despre Vladimir Putin”. Kremlinul nu a reacționat după incursiunea ucraineană în Kursk, iar pe cale de consecință rușii sunt niște fricoși. Amenință la cacealma. Nu-și permit să atace NATO. Chiar dacă noi, războinicii euroatlanici, vom stabili ținte frumoase din interiorul Rusiei și le vom lovi decisiv. Avem sateliții noștri și specialiștii care operează lansarea rachetelor cu rază lungă. Zelensky doar trebuie să aplaude la final.

În timp ce generalii Pentagonului admit că rachetele cu rază lungă lansate spre Rusia nu vor schimba soarta războiului și că nu există o ”armă minune”, Statele Unite și Marea Britanie consideră că riscul legat de retorsiunea Moscovei este prea mic în raport cu beneficiile. De fapt nu există niciun risc, întrucât principalul beneficiu ar fi intrarea NATO în război cu ”argumente solide” în fața publicului naiv.

Acțiunile nebunești ale occidentului colectiv ar vrea să pară, totuși, rezonabile în ochii opiniei publice. Iată de ce Casa Albă a transmis oficial, prin intermediul secretarului Antony Blinken, că Iranul ar fi furnizat Moscovei rachete balistice cu rază scurtă (și a adus drept ”probă irefutabilă” imaginea din satelit a unei nave acostată în port). Presupusa livrare a fost imediat catalogată de Washington drept ”o escaladare dramatică a conflitului din Ucraina”. Cascadorii râsului, nu alta! Iranienii le-ar fi furnizat astfel americanilor motivația perfectă pentru folosirea rachetelor ATACMS și Storm Shadow pe teritoriul rusesc.

Moscova a simțit jocul escaladării și a încercat să îl contracareze. Este singura explicație a reținerii lui Putin de până acum. După operațiunea Kursk va urma, cel mai probabil, țintirea unor aerodromuri, lansatoare de rachete și centre de comandă și control de peste granița Ucrainei. De preferat înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

Iar aici intervine marea dilemă. Kremlinul încă speră că Trump ar putea să găsească soluția miraculoasă. Ar fi cel mai puțin costisitor, atât în vieți omenești, cât și în bani. Pe de altă parte, Casa Albă și Pentagonul știu că un ”gest necugetat” al lui Putin ar duce imediat la război convențional total între NATO și Rusia. Iar asta ar spori șansele Kamalei Harris – altfel foarte mici acum, în ciuda sodajelor lansate de mass-media.

Titluri bombastice ca ”Polonia/România a fost atacată” sau ”Măcelarul Putin declară război NATO” vor umple paginile ziarelor și vor avea ca scop strângerea rândurilor în jurul conducătorului suprem de la Washington. În perioade de criză, de pericol major, cu perspectiva unor lovituri nucleare, americanii și europenii vor fi invitați să meargă la arme. Și să țină piept barbarilor din est care, absolut din senin, au distrus o bază militară din Polonia (sau România). Au omorât atâția oameni nevinovați.

Kremlinul va primi ”șah” în curând. O mutare anunțată cu surle și trâmbițe, spre deosebire de Operațiunea Kursk. Iar o nouă ezitare a președintelui Putin va fi imposibil de digerat de către cetățenii ruși. Unii dintre ei se vor întreba dacă nu cumva există o înțelegere secretă între Deep State-ul de la Washington și cel de la Moscova.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Bizzu spune:

    @Adrian: depinde CINE s-ar afla în acele clădiri 😉 Pornind pe aceeași logică am putea spune că prăbușirea unui aparat de zbor nu poate rezolva prea multe… Și totuși avem DOUĂ prăbușiri la indigou care prin consecințele indirecte au schimbat și încă mai schimbă mersul planetei: Smolensk 2010 și Iran 2024. Sunt convins că nimeni nu leagă cele două incidente…
    https://www.ft.com/content/41e31f96-73ac-11ea-95fe-fcd274e920ca

  2. beta alfa spune:

    Ramane totusi intrebarea de ce Rusia nu a reusit ( sau nu se straduieste cu suficiente resurse ) sa recastige teritoriul ocupat de Ucraina in zona Kursk.
    Mi-e greu sa vad ce are de castigat din ocupatia de LUNGA durata a zonei Kursk. Regimul pare slaba in ochii propriei populatii ceea ce ar trebui sa il ingrijoreze totusi pe Putin.

  3. Bizzu spune:

    Adrian, nu te supăra, dar logica ta sănătoasă din articolul ăsta pleacă TOT de la premise servite pe tavă de propaganda globalistă, și anume că Rusia nu mai are alte opțiuni decât să lovească țări NATO sau să atace nuclear. FALS!
    Rusia are aproape intactă TOATĂ gama de contra-măsuri tactice pe care nici măcar nu le-a folosit vreodată până acum. Hai să ne gândim doar la un singur exemplu: dacă rușii au reușit să lovească CU PRECIZIE localitățile ucrainiene de pe malul Dunării fără a produce nici o explozie pe teritoriul României aflat la câteva sute de metri mai încolo, și asta lansând vehicule balistice (drone, rachete) plecate din zone controlate de ruși, adică de la SUTE DE KILOMETRI depărtare, oare CÂT de greu le-ar fi să lovească cu ACEEAȘI precizie – sau poate chiar mai bună – obiective strategice de ex. de la Kiev: președenția, guvernul, parlamentul sau ministerul apărării ucrainian? Iar cu câțiva infiltrați de la Spețnaz care să transmită momentul optim – de ex. un simplu trecător care să raporteze prin telefon/sms/telegram/etc. momentul în care Cerșenski intră într-o anumită clădire – se pot provoca daune critice Ucrainei și/sau conducerii ei.
    Nu vreau să spun mai multe că aș da din casă, dar… în tot acest război de generația a 5-a este și multă pantomimă pe care NIMENI n-o ia în considerare. Contează mult mai mult IMAGINEA indusă adversarului decât realitatea în sine.
    Și toate astea sunt înghițite pe nemestecate de opinia pudică care ignoră că toți anti-occidentaliștii aplică un principiu de bază în tot acest Război Mondial: nu interacționa cu inamicul în timp ce acesta se distruge singur cu mult succes.

    • Adrian Onciu spune:

      Nu sunt sigur că lovirea unor clădiri din Kiev ar rezolva problema.

  4. Stefan spune:

    urmeaza evacuarea rusilor din Kursk si lansarfea unor mici bombe atomice peste armata ucrainean din zona. Nu pot fi invinuiti ca au bombardat teritoriu strain.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs