18 septembrie 2024

Despre curentul ROEXIT, la 4 ani după BREXIT

Aproape 60 la sută dintre britanici ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeană, dacă ar avea loc un nou referendum, potrivit unui sondaj YouGov. În același timp, premierul Keir Starmer a subliniat că laburiștii nu vor încerca să reintre în UE în timpul mandatului său. Nici pe piața unică sau în uniunea vamală.

S-au scurs patru ani de la BREXIT, iar problemele economiei britanice par a fi generate mai degrabă de războiul din Ucraina, decât de desprinderea de blocul comunitar. În calitate de fost imperiu și principal partener al Statelor Unite, Regatul Unit a reușit să atenueze impactul Brexitului, păstrând în același timp legături privilegiate cu Bruxelles-ul.

Dacă facem abstracție de Turcia, situată geografic în Europa în proporție de 3 (trei) la sută, în lista celor aflați deocamdată în afara Uniunii se numără 17 state. Printre ele, Elveția (cu un statut special în raport cu UE), Islanda, Macedonia de Nord, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Serbia și Liechtenstein. Altele, ca Moldova și Ucraina, au pornit în forță demersurile de integrare în condițiile ”amenințării rusești”.

De subliniat că politicienii de la Bruxelles duc o muncă asiduă pentru lărgirea la foc automat a Uniunii cu noi membri. Serbia, spre exemplu, a demarat negocierile în ianuarie 2014, în timp ce Kosovo, stat încă nerecunoscut de toate țările membre, a semnat Acordul de Stabilizare și Asociere cu UE în octombrie 2015. Uniunea are nevoie de o expansiune atât din motive geopolitice, cât în special economice.

Exasperați de liniile directoare trasate de Ursula von der Leyen în combinație cu gașca de filantropi din fundal, mulți români au lansat ideea unui ROEXIT, la pachet cu ieșirea din NATO. Cu toate riscurile ce decurg de aici.

Argumentele fanilor ROEXIT sunt legate de libertatea de a ne clădi singuri destinul, fără ingerințe de la Bruxelles, Washington, Moscova sau Beijing. Se consideră aproape axiomatic că România ar avea suficiente resurse naturale și umane pentru a deveni, cândva, înfloritoare. Poziția este susținută de partidul parlamentar SOS și parțial de PPR. Așadar, de o minoritate absolută dacă ne raportăm la scena politică.

De cealaltă parte, simpatizații integrării europene și a cedării tuturor pârghiilor către Bruxelles pretind că România ar fi condamnată subdezvoltării odată ce părăsește UE. Pe termen scurt, nu am avea nici măcar în domeniul alimentar, de subzistență, suficiente mijloace pentru a depăși șocul desprinderii. Momentan importăm cantități impresionante de legume, fructe, preparate din carne și lapte. Industria a fost pusă la pământ după 1989, iar acum principalii producători sunt firme multinaționale strâns legate de blocul comunitar.

În plus, sistemul financiar-bancar occidental ne-ar face viața un coșmar odată cu părăsirea Uniunii. Iar Rusia și China s-ar îngrămădi să umple golul lăsat, cu efectele de rigoare. Nu în ultimul rând, există riscul palpabil ca inițiatorii ROEXIT să fie escroci sau incapabili să guverneze măcar la limita supraviețuirii.

O cale de mijloc ar fi încercarea suveraniștilor de a-i învinge pe globaliștii de la Bruxelles la viitoarele alegeri. Cu ajutorul unor lideri ca Trump și Orban. Din spectrul politic românesc, doar AUR pare să urmeze această linie, care ar conduce la o Uniune de state suverane, mult mai puțin dependente de directivele unor globaliști ca Ursula von der Leyen.

Dacă lucrurile se vor înrăutăți în UE și implicit în România, din ce în ce mai multe voci vor cere ROEXIT și, la pachet, ieșirea din NATO. Discuția despre riscuri versus beneficii rămâne deschisă.

Alexander Hamilton, unul dintre părinții fondatori ai SUA: ”Dacă trebuie să greșim, să greșim de partea libertății”. Cu alte cuvinte, e posibil ca milioane de europeni să prefere la un moment dat libertatea, chiar cu riscul de a pierde pretinsa bunăstare.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. George1 spune:

    Imi doresc sincer sa iesim din colhozul european. Numai ca este imposibil, din cel putin doua motive: romanii sunt cei mai pro-ue din tarile europene, incantati de „vestul minunat”, romani care nu prea mai dau multi bani pe Romania. Doi la mana, ticalosii de politibieni au distrus dupa 1990 toata industria romaneasca. In momentul de fata, daca iese don UE, Romania va ajunge mai rau ca tarile africane.

  2. Vlad Tepes spune:

    ”Iar Rusia și China s-ar îngrămădi să umple golul lăsat, cu efectele de rigoare.”
    Citeva exemple de ”efecte de rigoare” ?
    Locul Romaniei e in BRICS !

  3. Bizzu spune:

    Vrăjeala asta cu ”pierderea bunăstării” este FIX o manipulare globalistă ordinară, derulată în același timp cu un șantaj PE FAȚĂ prin amenințarea cu atacarea monedelor naționale și inducerea inflației pentru cei care nu se supun javrelor globaliste. A se vedea exemplul Turciei.
    Manipularea asta cu pierderea bunăstării se poate contracara ușor pentru că în realitate STATUL ROMÂN PIERDE MAI MULȚI BANI decât ”câștigă” prin așa-zisele finanțări europene. Banii cică europeni din care circa 85% sunt CONTRIBUȚIA ROMÂNIEI la bugetul european (ce, credeați că banii ăia sunt sponsorizați de cineva?) vin la pachet cu condiții ideologice imposibil de acceptat (vezi PNRR și alte mizerii europene), iar fondurile sunt în mare parte dirijate condiționat către korporațiile mondiale globaliste care-și fac de cap pe la noi prin țară. A se adăuga la asta jaful uriaș practicat de bănci și korporații multinaționale prin ”optimizările fiscale” și exportul ilegal de profituri ascunse și veți avea tabloul aproape complet al minciunii javrelor de la bruxelles, washington și davos. Cu litere mici. În realitate România este JEFUITĂ pe față și un ROEXIT i-ar aduce multă sănătate economică.
    Surpriza mea urâtă pentru globaliști este că știu cum se poate contracara în totalitate atacul la moneda națională. Dar ăsta este unul din așii din mânecă pe care îmi permit să-i păstrez pentru cel/cei care se vor dovedi demni de un asemenea avantaj. NU este invenția mea, dar se pare că nimeni nu mai vorbește azi despre așa ceva. Vălul cenzurii totalitare s-a așternut peste acest subiect.
    În lumina acestor aspecte (și nu numai, dar nu vreau să scriu aici pagini întregi) mă declar un fan ABSOLUT pentru un ROEXIT dur, însă prestat la momentul potrivit când poate provoca daune fatale javrelor ue. În același timp, mă delimitez CATEGORIC de șoșocismul care coincidental susține ieșirea României din ue, și în același timp REPUDIEZ o eventuală reorientare a României spre BRICS, Rusia sau China. A VENIT VREMEA PENTRU INDEPENDENȚĂ ȘI SUVERANITATE STATALĂ. Iar apoi negocieri la sânge cu ORICE factori externi. Iaca un început de program politic. A se adăuga și ieșirea din NATO, dar aia se va întâmpla de la sine, în curând. Măcar dacă ar înțelege cineva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs