Declanșatorul pentru al treilea război mondial tocmai a sosit

Dacă anul 2024 a dovedit ceva până acum, este că îngrijorările noastre cu privire la posibila izbucnire a celui de-al treilea război mondial sunt absolut rezonabile. Scepticii care aduc acuzații de „teorie a conspirației” și „pesimism și melancolie” s-au dovedit încă o dată a fi aerieni. Atmosfera geopolitică se înrăutățește rapid.

Încă nu cred că mulți oameni își dau seama cât de volatilă este situația la nivel global în acest moment. Din punctul meu de vedere, cel de-al treilea război mondial a început deja, cel puțin în termeni economici.
Să nu uităm faptul că Ucraina este, în esență, un proxy pentru întregul NATO împotriva Rusiei. Iar situația din Orientul Mijlociu este pe cale să devină mult mai gravă. Din cauza alianțelor implicate și a naturii fragile a exporturilor globale de energie, există pericolul unui colaps sistemic în cazul izbucnirii unui război mai amplu între Israel și mai multe națiuni arabe. Se pare că un astfel de război este iminent.

Dar de ce ar trebui să le pese americanilor? Este destul de simplu – războiul generează penurii, iar penurile în mijlocul unei crize stagflaționiste reprezintă un lucru foarte rău.

Sancțiunile împotriva Rusiei afectează aproximativ 10% din piața mondială a petrolului și aproximativ 12% din consumul mondial de gaze naturale. Dar, până în prezent, tot petrolul și gazele naturale continuă să circule în lume, doar rutele comerciale s-au schimbat. Orientul Mijlociu, pe de altă parte, reprezintă peste 35% din piața mondială a petrolului și 18% din piața gazelor naturale. Un haos generalizat în această regiune ar însemna o criză economică la o scară nemaiîntâlnită în ultimul secol.
Credeți că acum avem probleme cu stagflația? Așteptați până când prețurile la energie vor ajunge pe Lună.

Aproximativ 30% din toate exporturile de petrol trec prin Strâmtoarea Ormuz, un pasaj îngust pe care o națiune precum Iranul îl poate bloca cu ușurință luni întregi. Scufundarea câtorva nave mai mari în strâmtoare ar bloca tot traficul de nave de marfă și petroliere. Încercarea de a curăța mizeria ar fi dificilă deoarece artileria, care este aproape imposibil de interceptat, poate cădea din Iran asupra oricăror ambarcațiuni care încearcă să tragă navele scufundate din drum.

Iranul are pacte de apărare reciprocă cu mai multe guverne din regiune, inclusiv Liban și Siria, precum și legături militare cu Rusia. Este puțin probabil ca guvernul turc să permită trupelor occidentale să îi folosească spațiul aerian pentru a lansa atacuri. Prezența militară americană în Afganistan a dispărut, iar guvernul irakian nu va permite niciodată trupelor străine să folosească teritoriul lor pentru a veni în ajutorul Israelului.

Acest lucru limitează foarte mult punctele de lansare ale Occidentului pentru o ofensivă suficient de mare ca să zdrobească Iranul. Marea majoritate a atacurilor ar avea loc din aer, iar dacă rușii încep să furnizeze Iranului tehnologie radar și rachete, atunci nu există nicio garanție că Israelul sau SUA ar obține controlul deplin asupra spațiului aerian. Cu alte cuvinte, dacă izbucnește un război mai amplu, acesta nu se va încheia timp de ANI de zile și va fi purtat la sol.

Desigur, majoritatea experților din establishment au susținut că situația nu va escalada niciodată până la acest punct și că amenințarea unei confruntări directe între Israel și Iran este minimă. Eu am prezis contrariul din mai multe motive, la fel cum am prezis că există șanse mari de război în Ucraina cu câteva luni înainte ca acesta să aibă loc.

În octombrie 2023, în articolul meu „It’s A Trap! Valul de repercusiuni pe măsură ce Orientul Mijlociu duce „ultimul război”” am avertizat că un război pe mai multe fronturi era pe cale să se dezvolte între Israel și diverse națiuni musulmane, inclusiv Liban și Iran. Am notat:
Israelul va transforma Gaza în pietriș, nu există nicio îndoială în această privință. O invazie terestră va întâmpina mult mai multă rezistență decât par să se aștepte israelienii, dar Israelul controlează aerul, iar Gaza este o țintă fixă cu un teritoriu limitat. Problema lor nu sunt palestinienii, ci multiplele fronturi de război care se vor deschide dacă vor face ceea ce cred eu că sunt pe cale să facă (încercarea de asanare). Libanul, Iranul și Siria se vor angaja imediat, iar Israelul nu va putea să le combată pe toate„.

Scopul meu în acel articol a fost să subliniez pericolele implicării SUA într-un război mai mare, care ar necesita recrutare și escaladare cu Rusia. În ciuda faptului că „experții” insistă că șansele sunt exagerate, se pare că următoarea etapă a escaladării este pe cale să înceapă.
Iranul, Libanul și Israelul fac schimb de focuri limitate de luni de zile. Acest lucru nu este nimic nou. Ceea ce-i nou este schimbarea de ton după un atac cu rachetă al Hezbollah asupra unui meci de fotbal pentru copii în satul îndepărtat Druze Majdal Shams, care a ucis 12 persoane.

Pe de altă parte, asasinarea nerușinată de către Israel a liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, pe teritoriul iranian, a devenit un catalizator clar pentru război. Haniyeh a fost angajat într-o misiune diplomatică pentru a începe negocieri de pace în Gaza. Asasinarea sa trimite un mesaj clar că Israelul nu are nicio intenție de a intra în discuții cu Hamas.

Oficialii IDF au anunțat, de asemenea, că l-au ucis pe Fuad Shukr, un important comandant militar al Hezbollah, într-un atac cu rachete de precizie marți, în Beirut. Acum nu mai există nicio scăpare.

Liderul religios suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a ordonat represalii împotriva Israelului și a dat ordin Iranului să lovească direct israelienii. Iranul va folosi probabil baraje extinse de rachete, dar va desfășura și trupe în Siria și Liban. Houthis din Yemen își vor intensifica apoi atacurile asupra navelor care traversează Marea Roșie. Este greu de spus cât de mult se va implica Rusia la început, dar nu am nicio îndoială că rachetele rusești mai avansate și alte arme își vor face apariția pe câmpul de luptă.

Perspectiva unui război mondial este imensă. Israelul nu va putea lupta în Gaza, Liban, Siria și Iran în același timp. Exporturile de energie din regiune se vor confrunta cu siguranță cu o încetinire, dacă nu cu un colaps total. În acel moment, războiul nu va fi doar despre Israel, ci va fi despre o criză energetică globală. Nu văd niciun scenariu în care guvernul SUA să nu se implice.

Riscul ridicat de terorism pe care îl implică acest lucru nu ar trebui să fie trecut cu vederea. De câțiva ani, sub conducerea lui Biden, avem o frontieră neapărată și un număr record de treceri ilegale. Nu se știe câți agenți străini sunt în țară și cred că acest lucru a fost intenționat. Cred că establishmentul a menținut politicile de graniță deschisă pentru că au vrut astfel de oameni aici. Cu cât acești agenți provoacă mai multă teroare, cu atât publicul va fi mai tentat să crească puterile guvernului pentru a face față atacurilor.

Dincolo de asta, stânga politică din vest s-a legat de căruța palestiniană ca și cum ar fi treaba lor. În realitate, stângiștii văd războiul din Gaza doar ca pe un alt vehicul pentru indignarea lor. Se folosesc de minorități, se folosesc de homosexuali și acum se folosesc de musulmani. Este strategia marxistă clasică de deturnare a cauzelor sociale ale altor grupuri și de cooptare a impulsului lor.

Gaza este doar o altă scuză pentru ca spasticii progresiști să se revolte și să înceapă să incendieze și mai mult vestul (adevăratul lor obiectiv). Oricine li se opune va fi automat acuzat că este un „simpatizant sionist”, chiar dacă Israelul nu este preocuparea lor. Astfel, vor exista cu siguranță atacuri teroriste musulmane, dar și conflicte civile declanșate de stângiștii care exploatează situația în avantajul lor.

Sincronizarea acestor evenimente în tandem cu alegerile nu este deloc întâmplătoare. Oricine va ajunge în funcție va fi, în esență, „blocat” cu războiul, moștenind un dezastru din prima zi. Odată ce forțele americane sunt angajate într-un efort aliat, nu există nicio șansă ca vreun președinte (inclusiv Trump) să retragă aceste forțe. Dacă lucrurile se înrăutățesc suficient, s-ar putea să nu mai existe alegeri în noiembrie.
Pentru cei care cred că putem „câștiga” pe mai multe fronturi, adevărul s-ar putea să vă șocheze. Eric Edelman, care ocupă funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru strategia națională de apărare a SUA, a dat un avertisment cu privire la conflictul iminent, declarând:
Există un potențial de război pe termen scurt și un potențial că am putea pierde un astfel de conflict… Avem nevoie ca aliații noștri să producă mai mult. Baza noastră industrială de apărare este într-o formă foarte proastă. Baza industrială europeană de apărare este într-o stare și mai proastă. Avem nevoie de baza noastră industrială, de baza lor și de baza industrială a aliaților noștri din Pacific. Australia, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan – toți trebuie să se implice pentru că nu suntem în stare să facem la fel ca Rusia, China, Iranul și Coreea de Nord„.

Am scris de ceva timp despre deficiențele logistice ale Occidentului într-un scenariu de al treilea război mondial. În fruntea listei va fi forța de muncă, așa cum am văzut în Ucraina. Iată motivul pentru care în ultimii doi ani am auzit oficiali militari și politici făcând aluzie la o nouă recrutare. Ei știu ce urmează.

O recrutare în ideea de a lupta pentru cauze globaliste este inacceptabilă. Nu am de gând să intru în dezbaterea dacă este bine sau rău ca țările occidentale să sprijine Israelul. Sincer, nu-mi pasă de acest argument. Nu am investit nimic în nicio parte a conflictului. Îmi pasă de americani. Și știu că transformarea armatei americane în soluția la problema din Orientul Mijlociu se va încheia cu mulți americani morți. Știu, de asemenea, că extinderea crizei ar face anumite interese speciale (globaliste) foarte fericite. După cum am remarcat anul trecut:
Establishment-ul pare obsedat în mod special de convingerea conservatorilor și patrioților americani să participe la haos; există un număr de neo-conservatori și chiar câteva personalități media presupuse a fi liberale care le cer americanilor să răspundă chemării sângelui în Israel. Unii au descris viitoarea conflagrație drept „războiul care va pune capăt tuturor războaielor”. Eu cred că adevăratul război încă nu a început cu adevărat, și acesta este războiul pentru ștergerea globaliștilor de pe fața pământului. Ei vor ca noi să luptăm peste mări în mlaștini nesfârșite, în speranța că vom dispărea. Iar atunci când o vom face, nu va mai rămâne nimeni să li se opună„.

Capcana tocmai a fost întinsă. Va trebui să așteptăm și să observăm amploarea răspunsului din partea Libanului și Iranului, dar cred că cel mai rău scenariu este aproape. În momentul de față, în întreaga lume sunt în desfășurare mai multe evenimente de tip ”praf de pușcă”, însă situația din Orientul Mijlociu pare să fie de departe cea mai dezastruoasă în ceea ce privește modul în care va afecta SUA.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Mă faceți să râd cu Libanul, Iranul… dacă vrea Israelul le rade rapid de pe suprafața pământului. Țările alea adăpostesc teroriști și sunt implicate în acte de terorism punct. Văd că le iubiți atât, mutați-vă oameni buni acolo, în special femeile, să vezi ce bine o vor duce. Cât despre palestinieni, asta e, i-a mâncat în fund… încă Israelul a fost prea blând cu ei, eu i-aș fi ras demult, cel puțin în Gaza, făceam teren arabil.

  2. „Eu cred că adevăratul război încă nu a început cu adevărat, și acesta este războiul pentru ștergerea globaliștilor de pe fața pământului” – perfect adevărat. Globaliștii își sapă singuri groapa, tot așa cum și-au săpat-o naziștii lui Zdrelea, jucându-se de-a naziștii pe sub nasul rușilor, adică jucându-se cu focul. Și s-au cam ars, rău de tot. Ucraina este astăzi scrum. Poarta proastă este că au reșit nemernicii să atragă alte țări vecine, ca România și Polonia în gheșeftul lor. O să ne-o luăm și noi, fiți fără grijă.

    Ce este in Ucraina au fost doar scântei ale marelui război pe lângă un aparat electric defect. De această dată scânteile războiului din 7 oct. 2023 pot provoca cu adevărat marele incendiu. Nu că haholii și marionetele lor americane, nu și-o merită să și-i ia in bot de la Iran + Liban+Turcia + Rusia, la fel cum și-a luat-o celălalt evreu, chiar merită, dar întreaga lume ar avea de suferit. Acum om trăi și om vedea ce va mai fi, și om primi tot ce ne dă Dumnezeu, de e pace, de-i război… Nu știu ce s-ar mai putea face

  3. ” Exporturile de energie din regiune se vor confrunta cu siguranță cu o încetinire, dacă nu cu un colaps total. În acel moment, războiul nu va fi doar despre Israel, ci va fi despre o criză energetică globală. Nu văd niciun scenariu în care guvernul SUA să nu se implice.”
    Asta este sfirsitul SUA !

  4. Dacă avem capul tău fugeam pana îl pierdeam 🙆‍♂️

  5. Eu zic, cât de curând i să vă inghețe râsul pe buze. Cu ce măsură dai cu aceiași măsură primești iar statul Israel a întrecut orice măsură încă incepând de la înființarea lui. Pentru o mai bună documentare propun ca bibliografie cartea istoricului evreul Ilan Pappé „Ten myths about Israel”, și „The ideea of Israel” pe care tocmai le citesc.

  6. Comandorule, esti la fel de bou, ca toti ”geheralii” care se perinda, non-stop, pe ecranele televizoarelor. Asa ca, muta-te tu, in aia matii, in Lumea Araba sa scapam macar de un bou !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs