Declinul bidenismului  

Un comentariu de Hermann Ploppa (Germania)

După fiascoul din dezbaterea televizată, demența crescândă a președintelui american nu mai poate fi trecută cu vederea. New York Times cere fără jenă înlocuirea „somnorosului Joe Biden”. Dar cine ar trebui să scoată acum cărbunii din foc pentru democrați?

În toți acești ani, cel mai influent ziar din establishmentul american, New York Times, l-a apărat cu curaj pe Joe Biden împotriva criticilor, ridiculizării și răutăților. Criticarea președintelui (încă) în exercițiu al SUA era echivalentă cu trădarea. Informațiile negative despre „Joe cel somnoros” nu puteau fi decât opera propagandei ruse. Oricum, rușii răi au ceva cu acest bătăuș și cu fostul președinte Donald Trump. Așa că: să tacă și să meargă mai departe.

Dar după prestația rușinoasă a președintelui în vârstă în duelul televizat împotriva predecesorului și challengerului său Trump, distracția s-a terminat. Biden a fost complet confuz și nici măcar nu și-a terminat unele fraze, astfel încât Trump a trebuit să întrebe din nou ce a spus Biden de fapt. Cu toate acestea, Biden nu și-a amintit prea bine nici asta. Fanii lui Biden au izbucnit în plâns în fața televizorului în fața acestei tragedii umane. The New York Times a decis să tragă glonțul milei împotriva președintelui Biden, care se împiedicase pe scena deschisă, printr-un așa-numit editorial. Într-un editorial, editorii unui ziar își iau libertatea de a-și abandona neutralitatea și de a adopta o poziție personală cu privire la o problemă importantă. Și astfel, editorii diplomați ai New York Times au lăudat „munca bună” a președintelui din ultimii patru ani și faptul că Biden l-a învins atât de frumos pe maleficul Trump. Dar, îmi pare rău, este, de asemenea, timpul să plece, după cum a constatat ziarul:

„Cea mai clară cale pentru democrați de a învinge un candidat definit de minciunile sale este să trateze onest cu publicul american: să recunoască faptul că dl Biden nu își poate continua cursa și să creeze un proces de selecție a unei persoane mai capabile să îi ia locul și să îl învingă pe dl Trump în noiembrie”. <1>

Lucruri dificile. În celebrul basm al lui Hans Christian Andersen, copilul ignorant este cel care spune în cele din urmă ceva ce niciun membru al curții, indiferent cât de sus plasat, nu îndrăznește să spună: „Dar împăratul este gol!” Da, Biden este gol. Orice observator atent a recunoscut acest lucru atunci când „Joe Somnorosul” s-a mutat la Casa Albă acum patru ani. Biden vorbea deja nebunește atunci, cu oameni care erau morți de mult timp. Dar tribunalul a acționat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În spatele New York Times se află puternicul Council on Foreign Relations, care de peste o sută de ani <2> face să danseze marionetele politice din Washington. Și care a întins o rețea fin țesută de organizații de influență în întreaga lume.

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Acest lucru a făcut cu atât mai dureros faptul că președinția a revenit unui outsider, și anume Donald Trump, timp de patru ani. Mizele sunt acum mari. Dacă Biden este prea dement pentru a apăra Casa Albă, altcineva va trebui să o facă. Și astfel, după acest editorial, New York Times a acoperit America cu o serie întreagă de articole de lozinci împotriva lui Biden. Echipa de campanie a lui Biden lansează sloganuri de perseverență. Joe Biden spune: da, a fost făcut knock-out. Dar echipa sa îl va ridica și el este pregătit și capabil să îl învingă pe Trump. Vicepreședintele Kamala Harris l-a asigurat că nu îl va înlocui, ci îl va susține până la capăt <3>.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Andrew Bates, a scris pe Twitter că poveștile din Times sunt fictive și că Biden se simte extraordinar de bine. Dar sponsorii lui Biden sunt alarmați. Investiția lor într-un cuvânt de spus în viitoarea președinție a lui Biden este deja scufundată? În cadrul unei reuniuni ad hoc a sponsorilor, Biden înrăutățește și mai mult lucrurile. Bătrânul spune că a făcut greșeala de a întreprinde două călătorii istovitoare în străinătate înainte de dezbaterea televizată. Ne amintim: a doua oprire a fost summitul G7 din Italia. Acolo, toți șefii de stat și de guvern au urmărit cum un parașutist a aterizat la picioarele lor. Biden, însă, s-a întors cu spatele la acțiune și a privit cu atenție cum un iepure pune o momeală într-un câmp de salată. Șefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a trebuit să îl întoarcă cu greu pe Biden și să îi îndrepte atenția către parașutist, ceea ce a fost încununat doar de un succes moderat <4>. Ei bine, după această călătorie istovitoare în străinătate, Biden a și răcit. Biden a vrut să fie amuzant. El le-a spus în glumă sponsorilor săi că „aproape a adormit” în timpul dezbaterii televizate împotriva lui Trump.

Sponsorii nu au găsit asta deloc amuzant. <5> Democrații din Congresul de la Washington mormăie de ceva vreme. Deputatul texan Lloyd Doggett a dat acum startul. Doggett a declarat presei: „Reprezint un electorat care a fost reprezentat de Lyndon Johnson. El a luat decizia dureroasă de a se retrage din campanie în circumstanțe foarte diferite. Biden ar trebui să facă la fel”. <6> Fostul președinte democrat al SUA Lyndon Baynes Johnson s-a retras din campania pentru realegere în 1968. Epuizat de războiul din Vietnam și de slabele ratinguri din sondaje, el a lăsat campania electorală pe seama vicepreședintelui său Hubert Humphrey. A pierdut apoi categoric în fața republicanului Richard Nixon. Posibila înfrângere în fața republicanului Trump îi sperie acum și pe democrați. Alți 25 de membri ai Congresului vor emite în curând un comunicat de presă prin care îi vor cere lui Biden să se retragă.

Cu toate acestea, există anumite momente de inerție în mașinăria puterii. Consiliul pentru Afaceri Externe a rupt ștafeta peste Biden. Dar rețelele democrate încă rezistă. Guvernatori influenți îl invitaseră pe Biden la o reuniune de criză. După această reuniune de criză, totul pare să fie din nou bine. Mesaje de capitulare au fost primite de la guvernatorul Kathy Hochul din statul New York și chiar de la guvernatorul Californiei, Gavin Newsom <7>. Dacă cineva poate salva în mod credibil democrații acum, acela ar fi Gavin Newsom. Omul este tânăr, telegenic și bine conectat. Faptul că își recunoaște fostele probleme cu alcoolul și tulburarea congenitală de lectură îl face și mai autentic în ochii publicului american. În plus, el s-a întâlnit deja cu președintele chinez Xi Jinping și cu prim-ministrul israelian Binjamin Netanyahu ca un om de stat. Cu toate acestea, loialitatea de Nibelung față de președintele în vârstă înseamnă doar că potențialii succesori ai lui Biden nu vor să fie priviți timid ca regicizi.

Pentru că toate jurămintele de loialitate nu pot opri legile biologiei. Faptul că Biden are deja probleme masive de Alzheimer la vârsta de 80 de ani este uimitor. Dar un incident care a avut loc după dezastruosul duel televizat, înregistrat doar de câteva camere, a clarificat disperarea situației lui Biden. Prima asistentă geriatrică a națiunii, Jill, a doua soție a lui Biden, și-a conectat soțul și apoi l-a escortat pe scări, pe care altfel ar fi alunecat la fel ca pe pasarela unui avion. „Joe, trebuie să pui un picior pe treapta de jos, iar apoi celălalt picior pe treapta respectivă mai întâi, și nu pe treapta următoare. Așa. Și acum pune cu grijă următorul picior pe următoarea treaptă inferioară. Altfel vei zbura din nou!”, trebuie să-i fi spus Jill soțului ei. Groaznic. Nu poți să faci asta.

Spectacolul înfricoșător amintește oarecum de ultimele zile ale Uniunii Sovietice. Penultimul șef al Uniunii Sovietice, Konstantin Chernenko, supranumit și „purtătorul de servietă al lui Brejnev”, a făcut și el o impresie de moarte cerebrală atunci când a ajuns în vârful puterii. După moartea lui Cernenko, bietul Gorbaciov nu a putut decât să îndeplinească rolul de administrator al insolvenței. Dar SUA nu este Uniunea Sovietică. De fapt, există încă o concurență liberă între grupurile de oligarhi. Pe de o parte, există tradiționalul establishment de pe coasta de est, care până de curând l-a susținut pe Biden. Pe de altă parte, se află oligarhii outsideri ai industriei petroliere din Texas din jurul fraților Koch, care investesc masiv în Trump în ideea de a îmbunătăți climatul politic de investiții pentru combustibilii fosili.

Întrucât Trump însuși este miliardar, el nu le cântă în strună mogulilor petrolului decât într-o măsură limitată. În acest moment, se pare că outsiderii ar trebui să fie capabili să îl ridice pe Trump înapoi la Casa Albă. Pentru că Biden nu are doar probleme cu declinul său cerebral. El are și un fiu foarte răsfățat, Hunter Biden, care a atras atenția în mod neplăcut cu afacerile sale cu droguri, arme și sex. Lobby-ul lui Hunter Biden pe lângă Papa pentru compania energetică ucraineană Burisma nu este invenția serviciilor secrete rusești. Iar Papa Biden este probabil mult mai implicat în escapadele fiului său decât a fost dispusă până acum presa judiciară să recunoască.

Poate că Biden își va fi anunțat deja retragerea în momentul în care acest eseu va fi publicat. Evenimentele se succed cu repeziciune. Cu toate acestea, cu excepția unui miracol, instituția consacrată de pe Coasta de Est din jurul Consiliului pentru Relații Externe va trebui să privească din exterior Casa Albă pentru următorii patru ani.

Surse și comentarii

<1> https://www.nytimes.com/2024/06/28/opinion/biden-election-debate-trump.html
<2> https://www.telepolis.de/features/Der-Klub-der-Weisen-Maenner-3419681.html
<3> https://edition.cnn.com/2024/07/03/politics/joe-biden-2024-campaign-troubles/index.html
<4> https://www.youtube.com/watch?v=cjZH1cC_bBU
<5> a se vedea nota de subsol <3>
<6> https://edition.cnn.com/2024/07/02/politics/house-democrat-call-biden-withdraw/index.html
<7> https://www.spiegel.de/ausland/usa-joe-biden-demokratische-gouverneure-unterstuetzen-us-praesidenten-a-b42cbd22-5c48-4b9a-9ba1-3bc2b98f4209

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Link-uri utile

  Ne gasesti pe

  © opozitia.net | All rights reserved.
  CONECTARE
  Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs