Elementul ”Lasconi” și probabilitatea ruperii coaliției PSD-PNL

Intrarea Elenei Lasconi în competiția prezidențială a schimbat radical dinamica, inclusiv în cadrul alianței guvernamentale PSD-PNL.

Faptul că Lasconi l-a abordat pe Ciucă și l-a ”rugat” să o sprijine denotă ceva mai mult decât aroganță de tip protevist. Există temeri în PNL (și nu doar acolo) că actualul lider al USR ar avea șanse bune de a intra în turul doi al prezidențialelor.

Ce se știe cu claritate din sondajele de opinie este că Ciucă NU are nicio șansă. De aici pleacă negocierile PNL-USR, în condițiile în care liberalii au primit ordin să împiedice prin orice mijloace accederea lui Ciolacu la Cotroceni. ”Orice mijloace” ar putea înseamna inclusiv sprijinul oferit Elenei Lasconi într-un potențial tur doi.

Dacă PNL și USR vor bate palma, alianța PSD-PNL va muri cu mult înainte ca alegătorii să revină din concediu. Iar asta îi va forța pe oamenii lui Ciolacu să admită o colaborare cu AUR în perspectiva noului guvern de după alegerile parlamentare.

Dacă George Simion nu va accede în turul doi, cel mai probabil va trebui să-i dea voturile lui Ciolacu pentru a putea coabita la Palatul Victoria.

Cel mai recent sondaj de opinie arată că o coaliție PSD-AUR ar avea în prezent 44,1% (adică 29,4% PSD plus 14,7% AUR), în timp ce posibila alianță PNL-USR ar obține doar 31,1% (adică 18,9 PNL plus 12,2 USR). Însă liberalii și useriștii mizează probabil pe faptul că Lasconi ar atrage și numeroase voturi din partea unor indeciși/neafiliați.

Dacă trendul se păstrează până la alegeri, coaliția PSD-AUR de 44% ar avea nevoie fie de voturile UDMR, fie de SOS sau grupul minorităților pentru a obține majoritatea simplă în parlament. Și implicit nominalizarea noului premier. Nici UDMR, nici SOS nu par a fi dispuși să voteze un guvern PSD-AUR, din motive știute.

Bătălia pentru Cotroceni va fi crâncenă. Singura șansă de supraviețuire a Alianței PSD-PNL rămâne retragerea lui Ciolacu din cursa prezidențială și susținerea lui Ciucă de către PSD. Însă nici măcar această variantă nu ar garanta accederea generalului de paie în turul doi.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. […] Elementul ”Lasconi” și probabilitatea ruperii coaliției PSD-PNL […]

  2. DACĂ tot scenariul ăsta s-ar întâmpla, în sfârșit s-ar face puțină claritate ideologică în România. Adică PNL s-ar duce exact acolo unde îi este locul: în tabăra slugoilor globaliști, alături de USR. Ca să-i avem pe toți la un loc și să știm împotriva cui votăm. E de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs