Șeful armatei franceze confirmă natura militară a cenzurii

Un punct de vedere de Norbert Häring (Germania)

Șeful armatei franceze a oferit o confirmare oficială a tezei conform căreia cenzura și manipularea excesivă a opiniei se află în centrul eforturilor NATO de a-și menține pregătirea psihologică pentru război. Un raport privind o campanie anti-vaccinare a armatei americane arată că lupta împotriva presupusei dezinformări vizează geopolitica, nu adevărul și știința <1>.

Recent, în două articole consecutive, am prezentat și fundamentat teza naturii militare a presupusei lupte împotriva știrilor false și a dezinformării. Printre altele, am arătat că măsurile juridice și de altă natură utilizate în acest scop se armonizează bine cu recomandările din documentele de strategie ale NATO.

De asemenea, am subliniat faptul că un expert din armata SUA ajută la supravegherea unei instituții germano-austriece de cenzură și propagandă, finanțată de stat, numită GADMO, care utilizează un cadru militar american în activitatea sa.

Cu mici excepții, documentele de strategie și GADMO vorbesc doar despre apărarea împotriva campaniilor de dezinformare, dar este nevoie de puțină imaginație pentru a presupune că armata nu poartă războiul pentru minți doar defensiv, ci și activ – atât în țară, cât și în străinătate.

Șeful armatei franceze confirmă rolul activ al armatei

Într-un interviu <2> acordat revistei Defense News, publicat la 16 iunie, șeful armatei franceze, generalul Pierre Schill, a oferit o confirmare oficială a acestei teze. Întrebat care sunt cele mai importante lecții învățate din războiul Rusia-Ucraina, el a menționat mai întâi importanța dronelor înarmate și apoi a adăugat (tradus):

„A fost confirmată importanța crucială a războiului electronic, a superiorității serviciilor de informații și a necesității de a controla informațiile pentru a influența opinia publică națională și internațională. (…) Armata joacă, de asemenea, un rol crucial în domeniul informațiilor. Fără capacitatea de a convinge și de a contracara influențele negative, orice angajament militar poate eșua. Apariția rețelelor de socializare a întărit această noțiune, accelerând foarte mult răspândirea informațiilor, adevărate sau false, sporindu-le în același timp amploarea, raza de acțiune și rezonanța.”

Armata SUA a condus o campanie anti-vaccinare

Un raport <3> al agenției de presă Reuters din 14 iunie despre o campanie de dezinformare a Departamentului american al Apărării (Pentagon) în Filipine demonstrează cât de arbitrare sunt adevărurile presupușilor luptători împotriva dezinformării. Sub titlul: „Pentagonul a desfășurat o campanie secretă anti-vax pentru a submina China în timpul pandemiei”, Reuters relatează despre operațiunea secretă care a început în vara anului 2020. Din text (tradus):

„Folosind conturi false de internet pentru a se da drept filipinezi, eforturile de propagandă ale armatei au evoluat într-o campanie anti-vaccinare. Social media a pus la îndoială calitatea măștilor, a truselor de testare și a primului vaccin care ar fi disponibil în Filipine – vaccinul chinezesc Sinovac. Reuters a identificat cel puțin 300 de conturi pe X, fostul Twitter, care corespund descrierilor date de foști oficiali militari americani familiarizați cu operațiunea din Filipine.”

Contextul a fost acela că China a furnizat altor țări ajutoare și vaccinuri importante într-un stadiu incipient, în timp ce SUA au procedat conform principiului „America first”. Ca urmare, China a câștigat prestigiu internațional în fața SUA. Campania de dezinformare a Pentagonului a fost menită să contracareze acest lucru.

Episodul aruncă o lumină foarte nefavorabilă asupra faptului că o instituție finanțată de guvern, cum ar fi GADMO, în cadrul armatei americane și sub supravegherea unui consilier de securitate al Pentagonului în Germania și Austria, combate criticii vaccinurilor și a efectelor secundare ale acestora ca un diseminator de presupusă dezinformare. Acest lucru face ca principalele agenții de presă DPA, APA și AFP și celelalte implicate să pară organe de propagandă voluntare ale NATO în lupta pentru ”pregătirea psihologică” în vederea războiului.

Surse

<1> https://norberthaering.de/propaganda-zensur/pierre-schill/

<2> https://www.defensenews.com/global/europe/2024/06/17/french-army-head-schill-talks-force-modernization-ukraine-war-lessons/

<3> https://www.reuters.com/investigates/special-report/usa-covid-propaganda/

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. SUA e condusa de o dictatura militara !
    Romani, va place asa ?!

  2. […] Șeful armatei franceze confirmă natura militară a cenzurii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs