Rebuturi la preț de speculă

🌓 Industria militară din SUA are câștiguri fabuloase, însă nu este atât de generoasă cu mass-media europeană precum Big Pharma și Bill Gates. Dovadă o serie de articole ”inacceptabile” despre rateurile unor produse de lux, vândute recent și României ca fiind vârfuri de gamă în materie de tehnologie și performanțe pe câmpul de luptă. Jurnaliștii dâmbovițeni s-au deplasat până în Texas, la fabrica de avioane F-35, pentru a-i asigura pe contribuabilii români că Iohannis a făcut o afacere foarte bună. Scoatem de la buget frumușica sumă de 6,5 miliarde de dolari plus TVA pentru 32 de super-avioane F-35. Doar că unul dintre ele, tocmai ieșit pe poarta fabricii, s-a prăbușit în mod spectaculos în primul său zbor de rodaj, înainte ca pilotul să se catapulteze. La fel de fiabile par a fi și tancurile Abrams de 10-20 milioane dolari bucata. Regimul Iohannis s-a repezit să cumpere 54 de bucăți facturate cu 1 miliard de dolari. Iată ce spun ucrainenii despre perfomanțele acestui blindat ”de excepție”: ”Un tanchist și-a pierdut un picior după ce blindajul unui Abrams a fost perforat. Un alt tanc, parcat sub un copac, a rămas complet imobil din cauza unor probleme tehnice la motor, cu toate că de-abia fusese livrat din Polonia. În condiții de ploaie sau ceață, condensul poate scurtcircuita electronicele din interiorul vehiculului”. Cu alte cuvinte, niște coșciuge pe șenile, pe care România le va primi, cândva, pentru a le expune la Muzeul Satului.

🌓 Propaganda rusofobă a prins viteză, direct proporțional cu situația dezastruoasă pentru Zelensky și aliații lui pe frontul din Ucraina. Experți în gogoși livrate pe bandă rulantă par a fi britanicii de la The Guardian: ”Serviciile de securitate din întreaga Europă sunt în alertă în legătură cu o potențială nouă armă de război a Rusiei – incendiile și sabotajele – după o serie de incendii și atacuri misterioase asupra unor infrastructuri din țările baltice, Germania și Regatul Unit”. Pe undeva prin subsolul articolului aflăm că ”nu există dovezi despre o coordonare” de la Moscova a acestor sabotaje. Întrebarea este la ce-ar mai trebui astfel de dovezi, când am avut atacul asupra conductei NordStream, atribuit tot Kremlinului. Sau alte grozăvii și mai mari, ca atentatul terorist din capitala Rusiei, soldat cu 143 de victime. Incendiile și sabotajele pomenite de The Guardian sunt focuri de artificii în comparație cu pagubele suferite de ruși. Un posibil răspuns la afacerile ”NordStream” și ”Crocus” va fi cu adevărat dureros. Abia când vom vedea ceva similar în Occident vom putea să ne întrebăm, în primă instanță, dacă nu cumva a fost mâna Moscovei. Până atunci vorbim despre posibile sabotaje ale unor ageamii, gonflate de jurnaliștii britanici pentru publicul mai slab de minte.

🌓 În timp ce premierul Ciolacu anunță senin o ”ședință comună a guvernelor României și Ucrainei” pentru a pune la punct noi modalități de escaladare a conflictului, Mircea Geoană exultă în sondajele de opinie: ”Am învins, Mihaela, dragostea mea!”. Deocamdată cu 23,7%, urmat de Ciolacu (18,2%) și Simion (13,5%). Generalul Ciucă s-ar mulțumi cu locul 5, la doar un procent în spatele candidatei SOS România. Vorbim despre turul unu al prezidențialelor, pentru că în turul doi Geoană îl va spulbera pe oricare dintre contracandidați. În mod normal, adjunctul secretarului general al NATO ar trebui să vină pe 9 iunie la secția de votare fie cu un avion F-35 foarte bine rodat, fie cu un tanc Abrams retras de pe front pentru a fi recondiționat. Deși în ultimul caz, dacă Doamne ferește plouă în ziua respectivă, e foarte posibil ca Geoană să rămână cu tancul în drum, la primul semafor de pe Bulevardul Magheru.

🌓 (pe surse) Maia Sandu l-a invitat pe Antony Blinken la Castelul Mimi, de lângă Chișinău, pentru o degustare de vinuri și o tochitură moldovenească. În replică, secretarul de stat a întrebat-o pe Maia dacă la castel funcționează și un restaurant McDonald’s.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Radu Comșuța spune:

    Tare, ultima glumă cu tochitura moldovenească. La cât de bine gătește Maia, cred că s-ar fi mulțumit și cu un sumplu „împinge tava”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs