O civilizație dincolo de realitate

Un comentariu de Gaius Baltar (http://gaiusbaltar.substack.com)

Un grup de extratereștri siniștri dintr-o altă dimensiune descoperă o planetă locuită. Locuitorii sunt destul de inteligenți și au o cultură avansată, cu opere de artă, literatură și arhitectură deosebite. Aceștia se angajează în cooperare și competiție și se războiesc în mod constant. Se pare că au nevoie de război și conflicte pentru a prospera și evolua. Extratereștrii sinistri vor acea planetă. Vor să efectueze multe experimente sociale și științifice pe locuitorii ei. Singura problemă este că extratereștrii nu funcționează bine în această dimensiune. Singurul mod în care pot folosi populația planetei pentru distracția lor este să transporte întreaga planetă în propria lor dimensiune. Se întâmplă ca extratereștrii să aibă un dispozitiv capabil de o astfel de performanță.

Nu este un proces simplu, deoarece dimensiunea din care provin extratereștrii are o realitate diferită de cea în care se află planeta. În dimensiunea extraterestră, conceptele și ideile sunt la fel de reale ca și obiectele fizice. De asemenea, obiectele fizice se pot schimba fizic dacă li se aplică o nouă definiție. O piatră se poate transforma în aur dacă este redefinită ca aur. Mașinile pot funcționa fără energie, iar produsele pot apărea în magazine fără a fi nevoie să fie produse. Un război poate fi câștigat doar prin determinare. Oamenii pot fi făcuți să te placă doar prin dorință. De asemenea, oamenii se pot schimba fizic dacă se schimbă definițiile. O persoană proastă poate fi redefinită ca fiind inteligentă, o persoană incompetentă poate fi redefinită ca fiind competentă, o persoană urâtă poate fi redefinită ca fiind frumoasă, iar un bărbat se poate transforma într-o femeie și o femeie într-un bărbat prin redefinirea genului. Este un paradis al posibilităților.

Extratereștrii își activează dispozitivul, iar Pământul face un salt dimensional într-o clipă. Apoi, ei privesc cum populația se adaptează la noua realitate. Este un succes răsunător în cea mai mare parte, deoarece majoritatea îmbrățișează noua realitate și o uită pe cea veche. Apoi încep problemele…

Textul de mai sus este o descriere a intrigii unui roman științifico-fantastic extravagant. Ar putea fi, de asemenea, o descriere a ceea ce se întâmplă cu civilizația occidentală – probabil fără extratereștrii și cealaltă dimensiune.

Este dificil să pui degetul pe esența unei civilizații – ceea ce o face unică și diferită de alte civilizații. Este mai ușor dacă timpul a trecut, oferind un context. Totuși, chiar și fără timp și context, este clar că principala caracteristică a civilizației occidentale actuale este abandonarea realității. Abandonarea realității e principala forță motrice pentru tot ceea ce este occidental, inclusiv politicile economice, relațiile externe și politicile sociale. Aceasta este o problemă, deoarece operarea în afara realității va duce întotdeauna la eșec și dezastru. Întrebați orice pacient de la secția de psihiatrie.

La un anumit nivel, liderii din Occident își dau seama de realitate. Panica lor în legătură cu războiul din Ucraina atestă acest lucru. Președintele Macron crede că pierderea războiului va însemna sfârșitul Uniunii Europene. Probabil că are dreptate. Dar de ce ar însemna o înfrângere sfârșitul UE? Este probabil că o înfrângere ar duce la fracturarea UE și, eventual, a NATO – mecanismul de control al UE. Totuși, acesta nu este motivul final pentru care UE va cădea. Adevăratul motiv constă în faptul că UE este extrem de fragilă și, pe măsură ce își consolidează puterea asupra statelor membre și a populațiilor sale, va deveni și mai fragilă.

Fragilitatea UE se datorează faptului că a fost scoasă din sfera realității. Bazele economiei și competitivității sale au fost înlăturate prin politicile energetice și de sancțiuni, guvernele și instituțiile sunt formate aproape exclusiv din incompetenți, sistemul de educație este în eșec, imigrația necontrolată este nesustenabilă și, din punct de vedere tehnic, UE este în faliment masiv, cu datorii de mii și mii de miliarde care nu vor putea fi plătite niciodată. Nicio societate sau civilizație nu poate supraviețui la ceea ce s-a întâmplat deja cu UE.

Totuși, toate acestea sunt rezultatul unor politici atent concepute care au creat situația în ultimele decenii. Politicile respective au avut ca scop crearea unei noi realități, a unei alte dimensiuni, în care totul ar fi fost conceput pentru a face parte dintr-un sistem utopic de control al populației, ca în romanele SF. Un astfel de sistem, în care atât realitățile economice, cât și cele sociale au fost abandonate, nu va supraviețui niciunei ciocniri cu realitatea. O civilizație nesustenabilă, care funcționează fără logică sau rațiune, nu poate coexista cu nicio civilizație rațională suverană, cu fundamente economice reale, pe aceeași planetă. S-a crezut, însă, că acest lucru va funcționa, deoarece UE (și Occidentul în ansamblu) nu va trebui să experimenteze niciodată această ciocnire.

Planul occidental a fost de a muta întreaga planetă în dimensiunea paralelă UE/SUA. În acea dimensiune, realitatea, așa cum o cunoaștem noi, ar fi irelevantă, iar planificatorii ar putea face tot ceea ce doresc. Nu ar exista concurență externă și nici un loc unde populația să fugă. Iată motivul pentru care Rusia și China au trebuit să fie cucerite. Ieșirea Occidentului în cealaltă dimensiune pur și simplu nu putea funcționa cu ei prin preajmă. Ori toată lumea își schimbă dimensiunea, ori nimeni nu o face.

Vedem acum ce se întâmplă atunci când realitatea este abandonată doar parțial, o mare parte a planetei refuzând să iasă cu Occidentul. Fiecare plan de consolidare globală este zădărnicit – cel mai recent fiind complotul de preluare a OMS. Realitatea, sub forma armatei ruse, se apropie dinspre est, iar izolarea politică și economică se apropie din toate direcțiile. Ciocnirea cu realitatea a început deja. Motivul pentru care UE își consolidează puterea asupra statelor membre, iar Statele Unite iau măsuri drastice împotriva tuturor și a tot ceea ce este în dezacord este că ambele au început deja să se fractureze. Consolidarea și controlul sunt răspunsuri instinctive la lucrurile care se destramă. Căderea UE și a SUA nu este iminentă – a început deja și nu poate fi oprită.

Cu excepția cazului în care, bineînțeles, planul inițial de ieșire de pe întreaga planetă poate fi cumva pus în aplicare. Neutralizarea Rusiei prin războiul din Ucraina și prin sancțiuni a fost primul pas al acestui plan. Subjugarea economică și poate militară a Chinei a fost a doua parte. Fără niciun centru de putere non-occidental pe care să se bazeze, restul lumii s-ar alinia apoi în mod automat, cu un efort minim. În acel moment, nu ar mai exista nicio realitate concurentă cu cea a Occidentului. Bineînțeles, succesul planului nu va opri căderea Occidentului – va permite doar ca acesta să fie controlat în direcția dorită spre viitorul SF planificat.

Cuvintele și faptele recente ale celor care conduc Occidentul indică în mod clar că au decis să mai încerce o dată planul. S-a convenit asupra unei diviziuni a muncii, UE fiind însărcinată cu lupta împotriva Rusiei, în timp ce SUA se concentrează asupra Chinei. Nu există niciun plan alternativ. Nu se pot retrage și nu pot schimba cursul Occidentului spre realitate – lucrurile au mers prea departe pentru asta. Humpty Dumpty nu poate fi pus la loc.

Putem vedea acest lucru din modul în care Occidentul a abandonat complet realitățile economice și financiare. Datoria SUA crește cu un trilion la fiecare 100 de zile, iar lor nu le mai pasă. SUA plănuiește să își folosească dominația în calitate de „consumator global critic” și ceea ce a mai rămas din sistemul de control financiar occidental pentru a izola și subjuga China, chiar dacă planul pus în aplicare va distruge aproape sigur statutul de rezervă al dolarului și restul sistemului de control financiar occidental. O astfel de creștere a datoriei, împreună cu pierderea statutului de rezervă, va crea o situație pentru SUA care va echivala cu un Iad economic pe Pământ. Pur și simplu nu le mai pasă de asta. O ieșire din realitate este singura speranță a Occidentului în acest moment, iar ei sunt cu toții în joc acum.

UE este cea mai mare amenințare la adresa Planului acum, deoarece pierde controlul asupra datoriei sale. Dacă o va face, întregul sistem se va prăbuși și o ieșire în dimensiunea paralelă va fi imposibilă – chiar și pentru SUA. Pentru a câștiga ceva timp, UE a elaborat un plan viclean: intenționează să intre în incapacitate de plată fără a intra în incapacitate de plată. Problema cu datoria UE (ca și cu majoritatea celorlalte datorii) este că are prea puține garanții – adică lucruri reale care să susțină datoria. Datoria fără garanții este toxică și distruge tot ceea ce atinge. Pentru a remedia problema, UE pare să planifice să elimine complet garanțiile fizice. Ei plănuiesc o schimbare, în care lucrurile reale care susțin datoria vor fi înlocuite cu un concept sau o idee. Acest concept se va baza probabil pe certificatele de emisii de carbon și pe „obligațiuni verzi” – sau ceva de genul acesta, iar controlul sporit al UE asupra companiilor europene este menit să forțeze respectiva schimbare. Garanția va fi pur și simplu redefinită și transformată în realitate printr-un diktat, ca în romanul științifico-fantastic.

În acest moment, opțiunile pentru populațiile occidentale sunt sumbre. Este vorba fie de o ieșire distopică din realitate, fie de un colaps total cu consecințe sociale și economice îngrozitoare. Dintre cele două opțiuni, cea din urmă este mai bună pentru majoritatea oamenilor. Există o a treia opțiune printr-o o rebeliune suverană directă – în special în cadrul UE. Singura șansă pe care o are acum o țară din UE de a evita aceste variante, chiar și într-o măsură limitată, este să iasă cu forța din UE, indiferent de consecințe. Lucru valabil și pentru statele vasale occidentale din alte părți, cum ar fi Japonia și Coreea de Sud. O ieșire din sistemul occidental va fi extrem de dureroasă și dificilă, dar va fi mai bună decât ieșirea cu totul din realitate.

A treia opțiune este cea care i-a speriat atât de tare pe liderii UE în acest moment. Sosirea Rusiei la granița estică a UE ar crea o cale de scăpare pentru unele state UE. Aceasta ar neutraliza capacitatea UE de a le ține ostatice și de a le schimba regimul. Așa se explică teroarea existențială a elitei UE și încercările sale frenetice de a neutraliza țările (și liderii) disidente, precum Serbia, Ungaria și Slovacia. O rebeliune suverană și un default necontrolat al UE sunt cele mai mari amenințări pe termen scurt la adresa planului occidental. Așteptați-vă ca în Europa să fie înlăturate toate piedicile.

Pe baza acestei analize (oarecum speculative), un război global este inevitabil. Va fi un război cu spectru complet pe care Occidentul îl va purta – nu pentru existența civilizației occidentale – ci pentru subjugarea și distrugerea ei. Este poate primul război din istorie în care o civilizație duce un război pentru a se putea sinucide în siguranță. Suntem chiar acolo.

Pentru un om occidental ca mine, cu valori (presupuse) occidentale, este șocant cât de departe a ajuns ieșirea din realitate până la nivel individual. Să întâlnești pe cineva care are habar de ceea ce se întâmplă în lume, sau în Occident, este un eveniment mare și rar. Cu toate acestea, există totuși unii. Unii dintre ei îmi spun că vor să evadeze din Occident pentru că simpla prezență aici devine insuportabilă.

Dimensiunea paralelă nu este blândă cu toată lumea, se pare. Nu poți suporta decât o anumită cantitate de distorsiuni ale realității, minciuni, idioțenii, opresiune și corupție guvernamentală înainte ca ceva să se rupă. Așteptați-vă la tot mai mulți oameni care se simt așa și își plănuiesc evadarea. Să sperăm că vor acționa înainte de a fi prea târziu.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Link-uri utile

  Ne gasesti pe

  © opozitia.net | All rights reserved.
  CONECTARE
  Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs