Europa, stoarsă ca pe-o lămâie de partenerii strategici

Cu cinismul devenit de-acum proverbial, Statele Unite au amânat câteva luni ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina cu unicul scop de a stoarce Europa ca pe-o lămâie.

Proiectul de lege blocat de șeful Camerei Reprezentanților (un soldat credincios al Deep State) va fi votat sâmbătă seara, cu toată opoziția republicanilor MAGA aflați sub umbrela lui Trump. Inițiativa are prea puține legături cu situația din Orientul Mijlociu, folosită acum de politicieni drept pretext. Israelul nu depinde nici pe departe de cele 26,4 miliarde de dolari stipulate în noul pachet.

În cele câteva luni de suspans tipic hollywoodian, Uniunea Europeană a turat motoarele la maxim. S-a stabilit la Bruxelles că am trecut deja pe economia de război, s-au înjghebat noi fonduri de ”menținere a păcii” prin și mai multă vărsare de sânge, s-au livrat suplimentar miliarde de euro în baza acordurilor bilaterale de securitate, iar Germania este pe cale să depășească Statele Unite la nivelul sumelor acordate regimului Zelensky (sub formă de cash, armament și muniție).

Presată de așa-zisa blocare a pachetului american de 61 de miliarde de dolari, Europa s-a dat peste cap, a mâncat o găleată cu jar, și-a întors pe dos buzunarele și s-a pregătit temeinic pentru eventualitatea în care Trump va închide robinetul. Mai mult, aproape 100 de europarlamentari (dintre care patru români) au cerut recent Germaniei, Spaniei, Greciei, Poloniei, României şi Olandei să doneze Ucrainei unul sau mai multe sisteme de rachete Patriot. Cancelarul Scholz s-a conformat deja, la finele săptămânii trecute.

De menționat că o singură baterie Patriot (cu tot cu rachetele din dotare) intrată în dotarea Forțelor Aeriene încă din 2020 a costat bugetul României peste un miliard de dolari. Așteptăm reacția președintelui Iohannis, la sugestia Ambasadei SUA.

Proiectul de lege supus dezbaterii Camerei Reprezentanților prevede și livrarea unor rachete ATACMS (atunci când președintele Biden va decide că-i oportun), confiscarea activelor rusești din occident, sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, Chinei și Iranului, interzicerea TikTok în magazinele de aplicații și sporirea securității la granița dintre SUA și Mexic.

O bună parte din cele 61 de miliarde de dolari puși pe masă de Washington va rămâne în Statele Unite, în timp ce 7,9 miliarde de dolari din respectiva sumă vor fi date sub formă de împrumut (așa cum sugerase Donald Trump). Circa 42 de miliarde de dolari sunt alocate pentru cheltuieli de ”operare și întreținere”, plus înlocuirea sau repararea echipamentelor militare – deci vor merge direct în conturile firmelor americane.

Proiectul de lege mai prevede că, în termen de 45 de zile de la promulgare, secretarul de stat și secretarul apărării vor prezenta comisiilor Congresului o strategie multianuală de sprijin pentru Ucraina, care să includă ”obiective specifice și realizabile” și ”să definească și să prioritizeze interesele de securitate națională ale Statelor Unite”.

Kievul a intrat în jocul Casei Albe și a mimat în ultimele luni disperarea în lipsa ajutorului american, deși Europa, Canada, Marea Britanie, Japonia și Coreea de Sud au suplinit cu brio prin livrări constante de cash, armament și muniție. Situația dezastruoasă din prima linie, cu pierderi masive în tabăra ucraineană, a fost pusă, în mod grotesc, exclusiv în seama blocajului din Congresului SUA.

Zelensky și Biden știu foarte bine că nu există și nu vor exista minuni pe frontul de Est. Ucrainenii și-au pierdut speranța, iar Legea Mobilizării promulgată de președinte va reuși doar să bage la tocător alte sute de mii de victime.

Pe măsură ce occidentul întinde coarda, teritoriul ucrainean se îngustează, iar Kievul pierde orice șansă de a-și negocia înfrângerea în condiții decente. Și asta în timp ce FMI tocmai anunță că economia Rusiei va crește în 2024 cu 3,2%, mult mai puternic decât economiile SUA, Regatului Unit, Germaniei sau Franței.

Așteptăm cu încredere al 20-lea val de sancțiuni, dacă Europa va rezista până atunci.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs