Occidentul se panichează în timp ce Iranul își cântărește opțiunile

În ciuda tuturor discursurilor dure ale Israelului și a jurământului repetat al lui Biden de a apăra Israelul, campania militară a Israelului împotriva Hamas, Hezbollah și Iranului se transformă într-o adevărată debandadă. Iar lucrurile nu arată cu mult mai bine pentru Statele Unite. Lumea se află acum în mod veritabil în expectativă – adică așteaptă cu nervozitate represaliile militare promise de Iran pentru bombardarea ilegală de către Israel a Consulatului Iranului din Damasc în urmă cu o săptămână. Convenția de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice este lipsită de ambiguitate:

Spațiile unei misiuni diplomatice sunt inviolabile și nu trebuie să fie accesate de țara gazdă decât cu permisiunea șefului misiunii; de asemenea, țara gazdă nu trebuie să percheziționeze niciodată spațiile, nu poate confisca documentele sau bunurile acesteia și trebuie să protejeze misiunea de intruziuni sau daune (articolul 22). Articolul 30 extinde această dispoziție la reședința privată a agenților diplomatici.

Cam atât despre „ordinea internațională bazată pe reguli”. Statele Unite, Marea Britanie și Franța au blocat o propunere de declarație a Consiliului de Securitate al ONU redactată de Rusia, care ar fi condamnat acțiunea ilegală a Israelului. Acest lucru a trimis lumii un mesaj clar – Convenția de la Viena este lipsită de valoare. La doar câteva zile după ce CSONU nu a reușit să susțină această convenție, Ecuadorul a luat cu asalt ambasada Mexicului din Quito și a răpit un politician ecuadorian căruia Mexicul îi oferise adăpost.

Refuzul SUA, al Marii Britanii și al Franței de a susține un principiu cheie al dreptului internațional a lăsat Iranului doar două opțiuni – să nu facă nimic pentru a riposta sau să riposteze. Se pare că o formă de represalii militare este în cărți. Nu cred că Iranul se va comporta ca Israelul, lovind o unitate diplomatică israeliană. În schimb, cred că se va îndrepta împotriva activelor militare israeliene.

Există indicatori de pregătire pentru un fel de răspuns militar din partea Iranului:

Miercuri, unități ale armatei iraniene și ale IRGC (Corpul Gardienilor Revoluției Islamice) au fost plasate în cazărmi, iar concediile au fost anulate.

Washingtonul a detectat că Iranul deplasează active militare, inclusiv rachete de croazieră și avioane – Două surse americane pentru CNN.

Avioanele comerciale evită acum în mod activ spațiul aerian israelian, iar cele care se află încă în interiorul acestuia pleacă (vezi harta de mai sus). Air France, de exemplu, a ordonat piloților săi să nu survoleze spațiul aerian iranian.

Un număr tot mai mare de țări își evacuează cetățenii din Israel și Iran, iar avertismentele se înmulțesc:

Canada și Țările de Jos le ordonă cetățenilor lor să nu călătorească în Israel și să plece de acolo prin orice mijloace posibile.

Germania a cerut tuturor cetățenilor săi să părăsească Iranul.

Norvegia emite o recomandare de călătorie pentru cetățenii săi care călătoresc în Israel.

Franța își evacuează toți diplomații și rudele acestora din Iran – Reuters

India, Marea Britanie și Rusia și-au avertizat cetățenii să nu călătorească în Iran sau în Israel.

Joe Biden l-a trimis pe șeful Comandamentului Central al SUA în Israel pentru a coordona apărarea și posibilele răspunsuri la un atac iranian. Dar capacitatea SUA și a Israelului de a răspunde cu o campanie aeriană s-a lovit de unele obstacole:

Qatar și Kuweit au notificat SUA că nu vor permite ca bazele de pe teritoriul lor să fie folosite pentru atacuri împotriva Iranului – surse diplomatice.

Turcia a informat Statele Unite că nu li se va permite să folosească spațiul lor aerian împotriva Iranului.

Toate acestea au loc pe fondul unei conștientizări tot mai mari la Tel Aviv și la Washington că tacticile lor de negociere cu Hamas și, respectiv, cu Houthis au fost un dezastru. Editorialistul israelian, Chaim Levinson, a aruncat bomba în paginile ziarului Haaretz – Spunând ceea ce nu poate fi spus: Israelul a fost învins – o înfrângere totală.

Am pierdut. Adevărul trebuie spus. Incapacitatea de a recunoaște acest lucru încapsulează tot ceea ce trebuie să știți despre psihologia individuală și de masă a Israelului. Există o realitate clară, tăioasă și previzibilă pe care ar trebui să începem să o înțelegem, să o procesăm și să tragem concluzii pentru viitor. Nu este amuzant să recunoaștem că am pierdut, așa că ne mințim singuri.

Ne spunem în mod constant despre un termen limită imaginar – aprilie, mai, 1 septembrie – și dacă Hezbollah continuă până atunci, îi vom da o bătaie zdravănă. Termenul limită continuă să fie amânat. Regiunea de frontieră rămâne goală. Înșelătoria continuă. Acum pare să existe o mare probabilitate ca, timp de ani de zile, oricine va conduce de-a lungul frontierei să fie o țintă. Tel Hai va cădea din nou.

Și asta este adevărat pe toate fronturile: Nu toți ostaticii se vor întoarce, fie vii, fie morți. Locul unde se află unii este necunoscut, iar soarta lor va rămâne la fel de necunoscută. Ei vor fi ca navigatorul de aviație Ron Arad. Rudele lor vor umbla bolnave de îngrijorare și de teamă. Din când în când, vom lansa baloane în memoria lor.

Cu cât mai mult strigă gurile rele că „învingem”, cu atât este mai clar că pierdem. Minciuna este meseria lor. Trebuie să ne obișnuim cu asta. Viața este mai puțin sigură decât înainte de 7 octombrie. Bătaia pe care am încasat-o ne va ustura mulți ani de acum încolo. Ostracizarea internațională nu va dispărea. Și, bineînțeles, morții nu se vor mai întoarce. Și nici mulți dintre ostatici nu se vor întoarce.

Adăugați la aceasta eșecul complet și total al Operațiunii „Prosperity Guardian”, deoarece Marina americană și o mână de „aliați” s-au dovedit neputincioși în a redeschide Marea Roșie pentru traficul maritim. Aliații nu i-au putut împiedica pe Houthis să tragă cu rachete asupra oricărei nave care încerca să se îndrepte spre Israel. Francezii și-au dovedit adevărata lor putere – se retrag:

Surse franceze au dezvăluit că fregata franceză FREMM Alsace a plecat din Marea Roșie și din Golful Aden, a relatat joi ziarul francez Le Figaro.

Comandantul fregatei, Jerome Henry, a recunoscut că forțele armate yemenite „nu ezită să folosească drone și rachete balistice într-un mod foarte surprinzător și percutant”.

„A trecut mult timp de când nu ne-am mai confruntat cu acest nivel de arme și violență”, a subliniat el.

Vorba lui Macron – dacă marina ta nu poate face față „furiei” houthistilor, cum naiba crezi că poți să te impui pe câmpul de luptă din Ucraina împotriva rușilor? Ar fi o comedie de înaltă ținută dacă nu ar fi spectrul unui război mondial care se profilează la orizont.

În timp ce liderii militari și politici israelieni și americani se complac în fantezia bombastică de a bate niște funduri iraniene dacă Teheranul alege să riposteze, ei trebuie să țină cont de această variabilă cheie – Iranul a desfășurat exerciții militare comune cu Rusia și China timp de mai bine de patru ani. Dacă Iranul este atacat, șansele ca Rusia și China să îi vină în ajutor sunt mari. Poate că asta îi va trezi la realitate pe belicoșii îmbătați de sângele civililor palestinieni.

Un ultim aspect. Hezbollah a lansat vineri un baraj de 50 de rachete asupra Israelului. Israelul, folosind scutul Iron Dome, a doborât un număr destul de mare de rachete, dar nu pe toate. A fost acest atac cu rachete parte a unei strategii iraniene mai largi de a goli Israelul de muniția din Iron Dome? Israelul nu are o rezervă nelimitată de rachete. Folosirea lor pentru a doborî rachete Hezbollah relativ ieftine ar putea pune Israelul în situația de a-și fi epuizat toată marfa înainte ca adevăratul atac să vină.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs