Pregătiri intense pentru deschiderea frontului din Transnistria

Recentele atacuri cu dronă din Transnistria și de la centrala atomică Zaporojie sunt exemple clasice, transparente, de provocări ucrainene în scopul escaladării războiului.

Aproape de necrezut, Chișinăul acceptă cu seninătate implicarea Kievului și, mai mult, toarnă gaz peste foc. În plin conflict la granița Moldovei (stat neutru, potrivit Constituției), președintele Maia Sandu girează organizarea primului Forum pentru Reintegrarea Transnistriei în patria-mamă.

Evenimentul are loc chiar astăzi, cu peste 100 de participanți din Europa, printre care reprezentanta specială a UE pentru procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, Dorota Dlouchy-Suliga, ambasadorul SUA în Rep. Moldova, Kent D. Logsdon, cât și ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean, Păun Rohovei. Greu de spus ce ”misiuni speciale” are ucraineanul Rohovei în Transnistria, însă putem bănui. Mai ales că la Chișinău a aterizat recent, în calitate de ambasador, fostul șef al securității de la Kiev, ”celebrul” Oleksi Danilov (apropiat al lui Zelensky, cunoscut ca un cal breaz de serviciile de informații occidentale).

De menționat că Forumul de Reintegrare este organizat de o serie de ONG-uri afiliate imperiului globalist Soros: Institutul pentru Politici și Reforme Europene, Fundația Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Biroul Politici de Reintegrare, în parteneriat cu Expert-Grup și Asociația Promo-LEX.

Ca de obicei de când a izbucnit războiul la doi pași de noi, România zboară pe sub radar. Iar în rarele ocazii când vorbește, spune doar banalități prin vocea ministrului de Externe, Luminița Odobescu. Deși Reintegrarea Transnistriei este un subiect care teoretic ne interesează în mare măsură, mai ales în contextul războiului, Iohannis pare preocupat exclusiv de cursa solitară și deopotrivă jenantă pentru obținerea funcției supreme în cadrul NATO.

Atât Palatul Cotroceni, cât și Ministerul de Externe evită să deschidă gura cu privire la Transnistria. Se ridică întrebarea cât este de oportun forumul de la Chișinău desfășurat sub umbrela Statelor Unite și a Ucrainei. Ce obiectiv urmărește Maia Sandu, în afară de agitarea spiritelor într-un moment extrem de delicat? Oare ce urmează după provocările cu grenade, focuri de armă, drone care atacă baze militare și discuții aprinse despre ”reintegrarea” Transnistriei?

Merită să amintim aici că Transnistria nu a aparținut vreodată României. Din totalul populației, de circa jumătate de milion de locuitori, doar 32% se declarau moldoveni/români la recensământul din 2004. În septembrie 2016, Evgheni Sevciuc, liderul de la acea vreme a autoproclamatei republici Transnistria, a semnat decretul privind punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2006, când aproape 97% dintre participanți au votat pentru independență și aderarea la Federația Rusă. Imediat după semnarea decretului, Iohannis a îndemnat la negocieri mai aprofundate în formatul ”5 plus 2” și la o ”atitudine reținută și responsabilă” din partea transnistrenilor.

Actualul lider al separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, este tranșant în legătură cu Forumul Reintegrării: ”Cei care vor participa la acest forum jonglează cu torțe într-un depozit plin cu praf de pușcă. Este un lucru periculos. Mai devreme sau mai târziu, ar putea exploda. Ar putea să scape torța și să dea foc întregii lumi. Am spus întotdeauna: nu vă atingeți de Transnistria. Escaladarea situației în Transnistria este calea spre un război, probabil spre un război mondial”.

Iată și motivul pentru care Maia Sandu a fost pomenită cu afecțiune de însuși Joe Biden, iar la Congresul PPE de la București a obținut un loc ultra-VIP, chiar lângă potlogărița Ursula von der Leyen.

Americanii, ucrainenii, românii și moldovenii forțează iresponsabil deschiderea unui al doilea front în Transnistria. Cu participarea extraordinară a soldaților amatori pe care Iohannis tocmai se străduie să-i învețe cum să arunce grenada în cadrul exercițiilor de mobilizare a militarilor rezerviști.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs