Dacă Iranul atacă, SUA ar putea lansa lovituri comune cu Israelul

Ridicând miza, un oficial american a declarat pentru Al Jazeera că Pentagonul ar putea interveni militar în cazul unui atac iranian lansat împotriva Israelului.

Potrivit unei traduceri din limba arabă a Al Jazeera, sursa americană a declarat: „Nu excludem lansarea unor lovituri de ripostă comune cu Israelul dacă acesta este atacat de Iran sau de agenții săi”.

Nu au existat alte precizări sau vreun indiciu dacă un răspuns comun al SUA cu Israelul ar include lovituri ofensive împotriva Iranului sau dacă acesta ar fi doar defensiv, de exemplu – măsuri antiaeriene. Axios are următoarele detalii, care par să confirme informațiile din Al Jazeera:

Comandantul militar american de rang înalt însărcinat cu Orientul Mijlociu este așteptat să meargă joi în Israel pentru a se coordona cu privire la un posibil atac asupra Israelului din partea Iranului și a reprezentanților săi, au declarat doi oficiali israelieni.

Comandantul comandamentului militar central al SUA (CENTCOM), generalul Erik Kurilla (foto – dreapta), este așteptat să se întâlnească cu înalți oficiali ai Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) și cu ministrul israelian al apărării Yoav Gallant.

Ieri, oficialii israelieni au precizat că siturile nucleare iraniene ar putea fi vizate, într-una dintre cele mai mari amenințări de până acum. Regiunea este pe muchie de cuțit în așteptarea unui răspuns „iminent” din partea Iranului în urma atacului din 1 aprilie asupra ambasadei Iranului din Damasc. Serviciile secrete americane sunt de părere că un atac de răzbunare din partea Teheranului va avea loc în curând.

* * *

Și uite așa, ceea ce era deja o zi teribilă pentru porumbei și pentru cei care sperau că dezinflația va sosi în sfârșit – ca să nu mai vorbim de Biden și de Fed – s-a înrăutățit mult mai mult când, cu câteva momente în urmă, petrolul a crescut cu peste 1 dolar pe baril, WTI sărind peste 86 de dolari și Brent peste 90 de dolari… după un raport al Bloomberg potrivit căruia SUA consideră „iminent” un atac cu rachete asupra Israelului din partea Iranului și a reprezentanților săi:

SUA și aliații cred că atacurile majore cu rachete sau drone ale Iranului sau ale reprezentanților săi împotriva unor ținte militare și guvernamentale din Israel sunt iminente, în ceea ce ar însemna o extindere semnificativă a conflictului vechi de șase luni, potrivit unor persoane familiarizate cu informațiile.

Potențialul atac, posibil cu ajutorul unor rachete de înaltă precizie, ar putea avea loc în următoarele zile, au declarat persoanele, care au solicitat anonimatul pentru a discuta chestiuni confidențiale. Este văzut mai degrabă ca o chestiune de ”când, nu dacă”, a spus una dintre persoane, pe baza evaluărilor serviciilor de informații americane și israeliene.

Iranul a amenințat că va lovi Israelul ca represalii la un atac asupra unui complex diplomatic din capitala siriană Damasc, săptămâna trecută, în urma căruia au fost uciși înalți oficiali militari iranieni. Israelul nu a recunoscut în mod explicit că s-a aflat în spatele acelui atac, deși a urmat în mod tradițional o politică de ambiguitate în ceea ce privește operațiunile din Siria, Liban și din alte părți.

* * *

Serviciile secrete americane și occidentale indică faptul că un atac din partea Iranului și a reprezentanților săi nu ar putea veni neapărat din nordul Israelului, unde se află Hezbollah, aliatul Teheranului în Liban, au declarat persoanele respective.

Oficialii israelieni sunt de acord cu punctul de vedere al aliaților. De asemenea, ei au amenințat public Iranul că, dacă va lovi teritoriul israelian, Israelul va lovi teritoriul iranian.

Anterior, miercuri, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a repetat jurământul de a riposta împotriva Israelului pentru lovitura de la Damasc, despre care a spus că echivalează cu un atac asupra teritoriului iranian.

Și, deși raportul Bloomberg nu a spus nimic din ceea ce nu am raportat deja, poate că titlul bombastic sau hipersensibilitatea pieței față de orice lucru care poate împinge inflația și mai sus, au declanșat reacția puternică. În mod ironic, știrea a apărut la doar câteva momente după ce am prezis corect că păpușarii idioți ai lui Biden sunt pe cale să împingă lumea într-un alt război catastrofal.

Între timp, acțiunile Boeing coboară sub prețul de care Biden are nevoie pentru a lansa un alt război nedeclarat.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. SUA se sinucide incet, ca sa savureze pe deplin durerea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs