Putin: ”Eurasia Mare nu este un proiect geopolitic abstract, ci un proiect civilizațional care privește spre viitor”

Articolul de mai jos a fost scris de colonelul rus în retragere Andrei Devyatov, sub titul ”Tobele de război din jurul Ucrainei bat mai tare”. A apărut inițial pe 13 februarie 2022 (deci cu 11 zile înainte de debutul războiului) în principalul ziar de afaceri din Tatarstan, „Business Online”. 

Andrei Petrovici Devyatov este un ofițer de informații sovietic, sinolog militar și politolog rus. Director adjunct al Institutului pentru cooperare strategică ruso-chineză. Secretar al Uniunii Sinologilor Militari din Rusia. Membru al Uniunii Scriitorilor din Rusia. Colonel în retragere. Absolvent al Institutului militar de limbi străine. După ce a participat la războiul arabo-israelian din 1973, s-a alăturat GRU din cadrul Statului Major General al Ministerului Apărării al URSS. În 1976, a fost trimis pentru prima dată în China sub acoperire diplomatică. În doar un sfert de secol de serviciu, au existat trei misiuni de acest tip, cu o durată totală de 11 ani. Este autorul mai multor cărți despre interacțiunea strategică ruso-chineză.
…………………

Tobele de război din jurul Ucrainei bat din ce în ce mai tare. Pe 10 februarie 2022 a început evacuarea din Kiev a angajaților misiunilor diplomatice ale țărilor occidentale și ale Federației Ruse. Iar „războiul tobelor” în domeniul informațional distrage asiduu atenția de la negocierile spinoase privind implementarea acordurilor de la Minsk, garantarea securității Federației Ruse și dezescaladarea conflictului.

Dacă ne întrebăm, din punct de vedere strategic și la scara globalismului, de ce este necesară o nouă fază a armelor hibride de tipul celui de-al treilea război mondial în februarie 2022, răspunsul va fi legat de calendarul de tranziție a umanității către o nouă lume monetară și o nouă ordine mondială.

De la 1 ianuarie 2023, băncile de decontare și de creditare din lume trebuie să înceapă să respecte regula monetară Basel III privind introducerea aurului în active. Iar până în 2025, se așteaptă ca monedele digitale legate de aur să suplinească petrodolarul ca nouă monedă.

Planul inițial al planificatorului de a ieși din criza financiară și de credit globală cu puține pierderi din cauza pandemiei COVID-19 a eșuat. Oligarhia financiară nu a permis ca pandemia să fie declarată forță majoră, permițând anularea datoriilor. Pentru a dezumfla bulele din economia bazată pe datorii, a fost lansată o hiperinflație a dolarului american în decembrie 2021. Însă pentru a acoperi această manevră cu circumstanțe de forță majoră, este necesară o fază de înarmare, lansată sub bolta Jocurilor Olimpice de la Beijing (4-20 februarie 2022).

Rolul Chinei în planul planificatorilor bătăliei biblice a sfârșitului

Sub un sistem de viziuni cu numele îndrăzneț de „nepolitik”, tehnologia „simțului viitorului” a fost dezvoltată după modelul jocului de bridge la masa istoriei. Desenele Marelui Joc al celor 6 proiecte globale privind echilibrul de putere în 2021-2024 au arătat că Rusia nu va pierde dacă nu va exista o lovitură în spatele Chinei.

Un eveniment important în acest sens a fost semnarea pe 4 februarie 2022 la Beijing a „Declarației comune ruso-chineze privind relațiile internaționale care intră într-o nouă eră și dezvoltarea durabilă globală”. În centrul acestei declarații se află teza că relațiile dintre Federația Rusă și RPC sunt „un nou tip de relații, superioare alianțelor politico-militare din timpul Războiului Rece” (de exemplu, NATO și Pactul de la Varșovia). Iar interacțiunea lor strategică bilaterală nu este îndreptată împotriva unor țări terțe (de exemplu, Statele Unite) și nu este supusă modificărilor situației din țările terțe (de exemplu, Ucraina).

În legătură cu această declarație, președintele chinez Xi Jinping a subliniat în mod special că relațiile dintre RPC și Federația Rusă sunt „spate în spate” (背靠背). Pentru a înțelege ce înseamnă acest lucru în mintea chinezilor, este necesar să clarificăm poziția strategiei chineze privind „relațiile de cvasi-alianță” (准同盟关系), dezvoltată prin eforturile generalilor Wang Haiyun și Luo Yuan. Esența acestei formule: „Relații strânse de parteneriat strategic, fără a fi împovărate de obligații contractuale” (不承担条约义务的紧密战略伙伴关系).

Această formulă este favorabilă Chinei, deoarece rușii sunt un popor de luptători, de sacrificii și de obligații fără niciun acord scris, în timp ce chinezii sunt confucianiști, pentru care propria opinie este cea mai prețioasă, și nu se consideră obligați să vină în ajutor „la prima strigare” dacă aceasta nu coincide cu opinia lor – mai ales dacă nu este prescrisă nicăieri.

Cu alte cuvinte, relația „spate în spate” ar trebui înțeleasă ca o garanție a unui spate strategic pentru fiecare dintre ei (spatele este cel care nu se predă), în timp ce fronturile Chinei și Rusiei sunt diferite, iar de-a lungul frontului poate fi vorba nu numai de o ofensivă de succes, ci și de o retragere cu cedarea de poziții. Cu alte cuvinte, a te aștepta ca China să dea o mână de ajutor Rusiei într-o situație dificilă ar fi o greșeală monstruoasă.

În ceea ce privește relațiile sino-americane, „prima fază a acordului comercial și economic din 15 ianuarie 2020” este pusă în aplicare în ciuda dificultăților asociate cu recesiunea și cu întreruperile lanțului de aprovizionare. În 2022, RPC și SUA au organizat o serie de evenimente comemorative pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a vizitei lui Richard Nixon în RPC (21-28 februarie 1972) și semnarea Comunicatului de la Shanghai, care a stabilit principiul „O singură China” și soluționarea pașnică a problemei Taiwanului.

În triunghiul Federația Rusă-China-Statele Unite, Beijingul a luat din nou poziția unei maimuțe viclene care privește din munți cum doi tigri se luptă în vale. În esență, un arbitru al luptei. În același timp, este clar că prețul pe care Beijingul îl va plăti va fi cedarea unei părți din noua lume monetară către Statele Unite în schimbul revenirii pașnice a Taiwanului în sânul patriei sale. Rusiei i se va da libertate totală de acțiune (carte albă) pentru a crea URSS-2.

Președintele chinez Xi Jinping a subliniat în mod expres că relațiile dintre Republica Populară Chineză (RPC) și Federația Rusă sunt „spate în spate”.

Plan probabil pentru a forța situația spre pace

O evaluare a semnelor de informații emergente sugerează că principalul plan de a forța pacea în jurul Ucrainei repetă ceea ce s-a întâmplat în august 2008 în jurul Georgiei, odată cu recunoașterea de către Rusia a republicilor separatiste Osetia de Sud și Abhazia. Acum este vorba despre recunoașterea de către Rusia a republicilor populare autoproclamate din Donbass.

Atunci și acum, operațiunea militară a fost mascată de Jocurile Olimpice de la Beijing și programată pentru a coincide cu „date frumoase”: înainte 08.08.08, acum 22.02.22. Mediatorul de atunci a fost președintele francez Nicolas Sarkozy. De acum încolo, rolul de pacificator va fi exercitat și de președintele francez Emmanuel Macron. Putem presupune că confruntările militare vor începe cu o provocare din partea naționaliștilor ucraineni împotriva milițiilor din Donbass. Apoi, în nord, Forțele Armate Reglementare ale Ucrainei (AFU) se vor alătura luptelor în zona de frontieră cu Belarus, iar în sud-est, în zona de frontieră cu Federația Rusă, cărora li se vor opune companiile militare private (PMC), de origine rusă.

[ATENȚIE: Andrei Devyatov a scris acest articol pe 13 februarie 2022, cu 11 zile înainte de operațiunea militară specială lansată de Rusia].

Conform planului: Ucraina începe și pierde. După ce a alungat PMC-urile și milițiile din Donbass din est, forțele armate ucrainene nu vor putea acoperi simultan direcția operațională nordică Minsk – Kiev. Aici, OSCE, în conformitate cu Actul de la Viena, va începe să denunțe agresiunea rusă și să readucă situația la pace.

În perioada 10-20 februarie 2022 (în preajma Jocurilor Olimpice), exercițiile ruso-belaruse „Allied Resolve 2022” sunt în plină desfășurare pe teritoriul Belarusului. După încheierea exercițiilor și coordonarea luptelor, grupul desfășurat la granița cu Ucraina va bloca zona de conflict, fiind gata să apere Donbassul, așa cum a făcut în Georgia în 2008. În același timp, un grup de peste 30 de nave a fost adunat în Marea Neagră pentru exerciții, care include toate navele de debarcare importante ale flotelor de nord, baltice și din Marea Neagră ale marinei ruse.

Și dacă la începutul lunii ianuarie sarcinile de blocare a loviturii de stat din Kazahstan au fost îndeplinite de trupele aeropurtate ale Federației Ruse, atunci funcția de menținere a păcii în fâșia de coastă a Ucrainei ar putea fi îndeplinită de forța de debarcare maritimă rusă.

Noul Drum al Mătăsii (One Belt, One Road) – China în roșu, membrii Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură în portocaliu, cele șase coridoare în negru și albastru.

Rezultatul politico-militar și perspectiva bătăliei de la final

Întrucât confruntarea dintre Statele Unite și Federația Rusă se desfășoară conform schemei binare a „Marii table de șah” a lui Brzezinski, Rusia, prin acțiunile sale de retorsiune, joacă pentru „negru”, astfel încât trebuie sacrificată o piesă pentru a prelua inițiativa. Cererea de interceptare a inițiativei a fost ultimatumul lui Ryabkov din 15 decembrie 2021. Iar Ucraina ar trebui să devină victima sa.

În cuvintele lui Brzezinski, „o nouă ordine mondială condusă de Statele Unite va fi construită împotriva Rusiei, pe cheltuiala Rusiei și pe ruinele Rusiei”. Kremlinul încearcă să preia inițiativa pe cheltuiala Ucrainei și pe ruinele acesteia. Un astfel de endgame se potrivește cu planul planificatorilor Bătăliei Sfârșitului de a dezmembra Ucraina în patru părți pentru a crea o Nouă Khazarie în cinci regiuni sudice, bazându-se pe statalitatea Republicii Crimeea, unde va avea loc exodul evreilor din statul Israel. Republica Socialistă Evreiască Sovietică Socialistă a Crimeei este un proiect de lungă durată (anii 1920) al „Fiilor Legământului”.

În 2012, Kissinger, un om politic de mare greutate, a declarat pentru New York Post că „în 10 ani, nu va mai exista Israel”. Și nu va exista niciun Israel, deoarece principalele evenimente ale bătăliei biblice de la sfârșit, potrivit profeților, ar trebui să aibă loc pe „munții lui Israel”, în fâșia care merge de la Nil (Egipt) la Eufrat (Siria). Pentru exodul evreilor din această zonă dezastruoasă din sudul Ucrainei, a fost creată Noua Khazarie. Rusia, cu „victoria sa siriană”, a intrat în bătălia biblică a sfârșitului pe 30 septembrie 2015. Ulterior, Federația Rusă a anunțat de trei ori retragerea trupelor sale, dar nu poate încheia campania. Conform intenției planificatorului, Siria va deveni un al doilea Afganistan pentru Federația Rusă.

Rusia liberală și democratică va obține o victorie locală în războiul din Ucraina. Însă această victorie în perspectiva anului 2024 nu va împiedica o înfrângere strategică în cel de-al treilea război mondial de tip nou, hibrid, și schimbarea regimului din Rusia de la „albastru” (liberal) la „roșu” (URSS-2). Evoluția ulterioară a situației este legată de proiectul „Eurasia Mare – a treia hoardă”. Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, „Eurasia Mare nu este un proiect geopolitic abstract, ci un proiect civilizațional orientat spre viitor”. [Stoletie.ru]

Politica celestă prezice că ieșirea victorioasă a Rusiei din criza globală se va face împreună cu China, pe umerii Chinei și pe cheltuiala Chinei.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Ce ciorba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs