Amenințarea la adresa dolarului american este reală

Într-o declarație recentă postată pe rețelele de socializare, Tucker Carlson a explicat succint numeroasele sale motive pentru a călători în Rusia cu scopul de a-l intervieva pe președintele Vladimir Putin. Decizia sa, împotmolită într-o avalanșă de indignare din partea mass-media de stânga și a unei multitudini de politicieni occidentali, a fost inspirată de îngrijorarea lui Carlson că americanii au fost direcționați greșit de propaganda corporatistă, lăsând publicul complet neinformat cu privire la războiul din Ucraina și la ceea ce ar putea duce tensiunile cu Estul.

Sunt de acord. De fapt, nu cred că majoritatea americanilor au habar cum ar arăta consecințele reale ale unui război global cu Rusia și aliații săi. Chiar dacă conflictul nu a dus niciodată la focuri de armă și a rămas limitat la domeniul războiului economic, SUA și cea mai mare parte a Europei ar fi devastate de efecte.

Carlson a menționat în mod special pericolele pentru statutul dolarului american și bănuiesc că acest comentariu a nedumerit probabil un număr mare de oameni. Cea mai mare parte a populației nu poate concepe ideea unei implozii a dolarului american declanșată de un dumping extern al dolarului ca monedă de rezervă mondială. Ei chiar cred că dolarul este invincibil.

Cei mai iluzionați oameni sunt, din păcate, cei din cercurile economice dominante. Aceștia nu par să înțeleagă faptul că Occidentul se află deja în plin colaps financiar, iar un război ar accelera efectele la niveluri nemaiîntâlnite de la Marea Depresiune.

Am avertizat cu privire la acest rezultat de mulți ani. Cred că mi-am exprimat clar poziția în trecut; probabil conflictul dintre est și vest a fost atent pus la cale pe parcursul unui deceniu sau mai mult, iar Rusia nu este nevinovată în această afacere.

Rusia a colaborat în mod constant cu instituțiile globaliste, inclusiv cu Fondul Monetar Internațional, în efortul de a crea un nou ”sistem global de monedă de rezervă”. Cu alte cuvinte, interesele Rusiei și ale globaliștilor se intersectează într-adevăr în mai multe moduri, iar războiul din Ucraina nu a schimbat neapărat acest lucru. Revista Time Magazine chiar s-a plâns anul trecut de faptul că FMI a emis rapoarte pozitive despre economia Rusiei – au crezut că organizația va repeta narațiunea falsă a NATO, conform căreia Rusia se află în plină implozie fiscală. În schimb, FMI a lăudat, în esență, rezistența Rusiei în fața sancțiunilor.

Așa cum am remarcat în 2014 în articolul meu ”Falsa paradigmă Est/Occident ascunde ascensiunea monedei globale”, cu referire la războiul în plină expansiune cu Ucraina.

”Aș dori să le reamintesc majoretelor pro-Putin că Putin și Kremlinul au făcut mai întâi presiuni pentru ca FMI să preia controlul asupra economiei ucrainene, iar FMI cere acum ca Ucraina să lupte împotriva Rusiei în schimbul sprijinului financiar. Acest lucru ar putea părea o ironie pentru observatorii mai temerari; dar pentru cei conștienți de falsa paradigmă Est/Occident, totul face parte dintr-un plan mai mare de consolidare a puterii.”

Iată ce am mai scris:

”Am avertizat de ceva vreme că dezvoltarea tensiunilor Est/Occident va fi folosită ca acoperire pentru o prăbușire a sistemului dolarului. Am avertizat că, în mass-media americană, această prăbușire va fi pusă pe seama unui dumping estic al rezervelor valutare și al trezoreriilor, ceea ce va duce la un efect de domino global care va pune capăt statutului de rezervă mondială al SUA.”

Din momentul în care președintele ucrainean Viktor Ianukovici a fost destituit (cu ajutorul agențiilor de informații occidentale, după cum susțin unii), agenda pentru cel de-al treilea război mondial a fost pusă în mișcare. Ambele părți par să fi creat circumstanțele prin care o conflagrație era inevitabilă.

Rusia, în mod ciudat, a susținut intervenția FMI pentru a asigura economia Ucrainei. FMI a afirmat apoi că Ucraina va trebui să se lupte cu Rusia pentru a păstra controlul asupra Donbasului sau riscă să piardă ajutorul financiar care menținea țara în viață. Este o ironie sau se întâmplă altceva aici?

NATO a început să înarmeze Ucraina, iar Ucraina a folosit armele pentru a măcelări civilii din Donbas. Populația din est a vrut să se unească cu Rusia, iar Ucraina nu a avut nicio intenție de a permite asta (finanțarea FMI era în joc). Între timp, guvernul a început să discute în mod deschis despre includerea oficială a Ucrainei în NATO. Rusia a invadat apoi, luând Donbasul. Acum, întreaga regiune este un butoi cu pulbere și ambele părți sunt gata să aprindă fitilul.

Dar haideți să privim această situație ca și cum nu ar exista nicio implicare globalistă în facilitarea crizei. Doar pentru un moment, ca un exercițiu de gândire critică…

Dacă ar trebui să aleg o parte care are o poziție ”mai corectă”, aceasta ar trebui să fie Rusia, dar nu din motivele imaginate de mulți stângiști atunci când conservatorii apără Rusia. Concluzia este că stânga urmează orbește dictatele establishmentului, în timp ce noi, restul, suntem cel puțin dispuși să privim situația din ambele direcții (ceea ce este același lucru pe care îl face Tucker Carlson, acuzat de trădare).

Imaginați-vă dacă China ar lucra la crearea unei alianțe militare cu Mexicul, cu potențialul ca armata chineză să amplaseze arme cu rază lungă de acțiune și soldați la granița sudică americană. Imaginați-vă haosul pe care l-ar provoca în SUA (poate că în sfârșit ar securiza granița). Cu asta se confrunta Rusia cu Ucraina. La naiba, America aproape că a inițiat un război nuclear global atunci când sovieticii au amplasat rachete în Cuba în 1962. Operațiunile militare atât de aproape de granițele marilor puteri nu sunt o glumă.

A fost exact raționamentul pentru războiul împotriva Ucrainei citat de Putin în discuția sa cu Tucker Carlson. Și are sens. Din nou, dacă ne uităm la evenimente fără perspectiva interferenței globaliste. Dar dacă începem să ne gândim cine beneficiază cel mai mult de pe urma acestui război?

Cu siguranță nu am încredere în Putin, dar asta nu anulează comportamentul orwellian al liderilor politici europeni și americani. Se întâmplă ceva aici dincolo de mecanismele tipice ale luptei geopolitice de tip brinkmanship. Conflictul are consecințe de amploare și servește doar scopurilor unui grup select de elite. Bănuiesc că elemente ale guvernelor Rusiei și NATO servesc, cu bună știință sau fără să vrea, aceste interese.

Este de netăgăduit. Este o realitate verificabilă – Mulți dintre liderii noștri politici și instituțiile elitiste sunt corupți dincolo de orice înțelegere. Aceștia caută o reformă autoritară, o ”mare resetare economică” și declanșează multiple conflicte în întreaga lume. Am văzut cum masca a fost dată jos în timpul pandemiei. Acești oameni nu sunt pur și simplu rătăciți; sunt monștri și sunt înfometați. Nu este peste puterile lor să conjure o calamitate mondială și să sacrifice Occidentul ca pe o capră pe altar pentru a obține centralizarea totală pe care o doresc.

Paradigma Est/Occident joacă perfect în acest plan. Națiunile BRICS sunt pregătite să renunțe la dolar ca rezervă mondială; unele au făcut deja acest lucru în comerțul bilateral. Nu faceți nicio greșeală, dacă conflictul din Ucraina (și din alte părți ale lumii, cum ar fi Siria sau Iranul) continuă să escaladeze, națiuni precum China vor acționa pentru a se debarasa de deținerile de dolari, la fel cum a făcut Rusia. Fiind cel mai mare importator/exportator din lume, multe țări vor urma exemplul Chinei și vor trece la un coș de monede în locul dolarului pentru comerțul internațional.

Ce înseamnă acest lucru?

Dolarul, hiperinflat prin mai mult de un deceniu de tipărire de bani QE de către Rezerva Federală, a continuat să rămână stabil doar pentru că este rezerva mondială și petro-moneda. Băncile străine dețin trilioane de dolari în moneda americană în cuferele de peste mări tocmai din acest motiv. Odată cu pierderea statutului de rezervă, un râu nesfârșit de dolari se va revărsa înapoi în SUA, pe măsură ce investitorii străini se vor diversifica și vor renunța la bancnota Fed. Care este rezultatul? Colaps inflaționist masiv.

Iată miza. La asta se referea Tucker Carlson, iar mult prea mulți din America nu înțeleg fenomenul. Globaliștii profită pentru că asta este ceea ce urmăresc de zeci de ani – Deconstrucția societății și a economiei americane, astfel încât ”vechea ordine mondială” să poată fi înlocuită cu ”noua lor ordine mondială” a monedelor digitale ale băncilor centrale. Un coș monetar mondial unic al FMI și o serie de alte schimbări socialiste extrem de neplăcute ar urma rapid.

Este posibil ca BRICS să colaboreze cu FMI, deoarece văd în detronarea dolarului o oportunitate de a obține o mai mare influență asupra comerțului internațional. Sau, poate că sunt o opoziție controlată și se luptă pentru un loc la masa NWO. În cele din urmă, căderea dolarului ar fi un moment de răscruce pentru formarea unui sistem monetar global.

Iar partea cea mai bună pentru globaliști este că vor fi văzuți ca ”eroi” atunci când totul se va termina. Ei și-au petrecut cea mai mare parte a secolului trecut pregătind America pentru eșec economic prin devalorizarea dolarului și crearea unei capcane a datoriei naționale. Sistemul urma să se rupă oricum, dar acum pot să redirecționeze toată vina către război și ”aroganța statelor naționale” și apoi să vină în ajutor cu banii lor digitali distopici.

Un conflict est-vest deschide ușa către Marea Resetare. Este, în multe privințe, nucleul Resetului. Totul în agenda noii ordini mondiale se bazează pe el. În acest moment, singurul lucru care reține valul este refuzul general al publicului de a lupta. Nimeni nu este interesat să plece peste mări și țări pentru a muri într-o bătălie fără sens pentru Ucraina (Zelensky este cu adevărat iluzoriu dacă crede că americanii vor vărsa sânge în tranșeele sale – Chiar și un proiect ar fi un eșec total). Nimeni nu este interesat să înceapă al treilea război mondial, fie că este nuclear sau doar economic.

Cred că indignarea establishment-ului față de faptul că Tucker Carlson i-a luat un interviu lui Putin se bazează pe teama lor că publicul occidental este deja sceptic în privința motivelor din spatele conflictului, iar o discuție nefiltrată despre război ar putea galvaniza acest sentiment. Noțiunea de război devine din ce în ce mai greu de vândut pentru establishment.

Totuși, asta nu anulează capacitatea NATO sau a Rusiei de a extinde criza dincolo de Ucraina în alte regiuni sau în subterfugii financiare (din nou, fiți cu ochii pe Siria și Iran). În cele din urmă, ei vor ca noi să alegem taberele, dar numai din lista de tabere aprobată. Grupurile cu spirit de libertate din vest trebuie să aleagă PROPRIA noastră tabără și să lupte pentru propriile noastre interese. Nu poate fi vorba despre NATO vs. Rusia, trebuie să fie vorba despre oameni liberi vs. globaliști. Acesta este singurul mod în care evenimentele dezastruoase se vor încheia vreodată.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs