Poate națiunea ”A” să atace națiunea ”B”, dacă ”B” furnizează arme folosite pentru a ataca națiunea ”A”?

În momentul în care scriu aceste rânduri, administrația Biden nu a prezentat dovezi că atacul asupra bazei americane din Iordania a fost realizat cu ajutorul Iranului. În ciuda lipsei de dovezi, suspecții obișnuiți de la Washington insistă ca Statele Unite să lovească Iranul. Este una dintre regulile cheie ale ”ordinii internaționale bazate pe reguli” (aka RBIO). Dacă furnizezi arme unei terțe părți care mă atacă, atunci ești și tu vinovat pentru această crimă. Suntem cu toții de acord?

Ei bine, Statele Unite au furnizat rachete Patriot Ucrainei, iar Ucraina a folosit aceste rachete pentru a ataca și distruge un avion rusesc care transporta prizonieri de război ucraineni ce urmau a fi schimbați cu prizonieri ruși. Dacă este în regulă ca Statele Unite să atace Iranul și să obțină răzbunarea, atunci rezultă că Rusia are dreptul, în baza aceluiași principiu, să atace Statele Unite. Suntem încă pe aceeași lungime de undă?

Complicitatea este o infracțiune.

Complicitatea este o doctrină juridică legată de vinovăția cuiva care ajută sau instigă (încurajează, incită) o altă persoană la comiterea unei infracțiuni (sau la sinuciderea altei persoane). Ea există în mai multe țări și, în general, permite unei instanțe să condamne o persoană vinovată de complicitate la o infracțiune, chiar dacă aceasta nu este autorul principal al infracțiunii. Cuvintele „instigare” și „complicitate” sunt utilizate în mod apropiat, dar prezintă diferențe. În timp ce a ajuta înseamnă a oferi sprijin sau asistență cuiva, complicitate înseamnă a încuraja o altă persoană să comită o infracțiune. Complice este o persoană care ajută de fapt la „săvârșirea unei infracțiuni comise în principal de altcineva”.

În ciuda discursurilor dure inițiale și a amenințărilor belicoase împotriva Iranului, există rapoarte credibile potrivit cărora administrația Biden, cel puțin unii din cercul decizional, își dau seama că atacarea directă a Iranului va duce la un război extins pe care Statele Unite nu sunt pregătite să îl abordeze și nu îl pot câștiga. Emily Tanker, de la Yahoo News:

S-a raportat că, prin intermediul ambasadei elvețiene, Statele Unite au făcut o ofertă Iranului. Urmau să lovească unul dintre siturile lor, dar Iranul nu ar fi trebuit să riposteze. Acest lucru ar permite SUA să salveze aparențele. Se pare că oferta a fost REFUZATĂ:

”SUA au trimis mai multe mesaje Teheranului în ultimele două zile prin intermediul unor terțe părți. Mesajele Washingtonului au spus că nu se dorește un război deschis și au avertizat că extinderea războiului va fi urmată de reacția SUA. Teheranul a respins amenințările Washingtonului și a declarat că țintirea teritoriului său este o linie roșie, iar depășirea acestei linii va fi întâmpinată cu un răspuns adecvat. Mesajul Teheranului a precizat că nu dorește nici un război cu Washingtonul, dar că va înfrunta cu forță orice aventură americană.” – Surse iraniene pentru AJArabic

Statele Unite sunt prinse între proverbialul câine și brichetă. Indiferent de ceea ce va decide Biden să facă, Statele Unite se vor alege cu o bășină bună. Sunt în continuare de părere că presiunea politică internă asupra lui Biden pentru a ”acționa” decisiv îl poate împinge să facă ceva atât nechibzuit cât și de periculos. Voi fi bucuros să mi se dovedească că mă înșel.

Între timp, în ceea ce privește Ucraina, se pune întrebarea – Cine cântă hitul lui John Denver? Zaluzhny sau Zelensky. Mai întâi cântecul, aici

Cine își face bagajele? Eu pariez pe Zelensky. Efortul său eșuat de a-l forța pe Zaluzhny să plece i-a explodat în față.


Termenul tehnic pentru ceea ce se întâmplă în rândul liderilor politici din Ucraina este „spectacol de rahat”. O țară aflată în mijlocul unui război cu un adversar puternic nu poate purta acel război atunci când politicienii și conducerea militară se împușcă între ei. Cred că zilele lui Zelensky sunt numărate. În timp ce toată această dramă se desfășoară la Kiev, rușii fac progrese semnificative în Donbass. Corespondentul rus de război Marat raportează:

Principalele evenimente în direcția Donețk, în zona Bakhmut, se desfășoară pe linia Kleshcheevka-Ivanovskoye-Bogdanovka, unde trupele noastre pe un front de aproximativ 10 kilometri înaintează în opt direcții principale deodată. În plus, se observă progrese în fiecare ziEste una dintre cele mai dinamice și active secțiuni din întregul front.

La vest de Kleshcheevka, brigada noastră a 4-a separată, care include faimosul batalion Prizrak (LPR), împreună cu forțele speciale Akhmat, au eliminat inamicul din zona Dacha și acum continuă să avanseze spre Ivanovsky. Din trei părți deodată – din partea lui Kleshcheevka de-a lungul drumului care leagă acest sat și Ivanovskoye. De-a lungul șoselei principale Bakhmut – Konstantinovka. Și din partea Khromovo. Acum, principalele bătălii au loc peste lanțul de înălțimi din fața lui Ivanovski. Dar a mai rămas deja mai puțin de un kilometru până la Ivanovsky însuși.

Lipsa forței de muncă antrenate, a apărării aeriene și a obuzelor de artilerie a pus Ucraina într-o situație disperată. Nu există niciun semn că Kievul are resursele sau capacitatea de a inversa această traiectorie.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. larry Johnson întotdeauna bine venit și la obiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs