Presiuni la Washington: ”Țintiți Teheranul!”

”Ordinea internațională bazată pe reguli” a produs încă trei victime și cel puțin 30 de răniți în rândul armatei americane, ca urmare a încălcării respectivelor reguli taman de Casa Albă și Pentagon.

Atacul cu dronă de la frontiera siriano-iordaniană a fost pus imediat pe seama unor miliții susținute de Iran. Într-o zonă din Siria numită ”Area 55”, bogată în resurse de petrol, Pentagonul menține de ani buni circa 900 de soldați, în mod ilegal, fără acordul guvernului de la Damasc. Americanii spun că luptă acolo cu teroriștii, însă ocupația încalcă brutal suveranitatea Siriei, neavând legitimitate potrivit dreptului internațional.

Este ca și cum Rusia ar parașuta 900 de soldați într-o bază proprie constituită ad-hoc undeva lângă Suceava, pentru a lupta cu ”teroriști ucraineni”.

Încă nu rezultă clar dacă atacul Axei Rezistenței a vizat baza ilegală Al-Tanf din Siria, sau baza legală Al-Rukban din Iordania, ultima instituită la invitația autorităților de la Amman. Purtătorul de cuvânt al guvernului iordanian, Muhannad al Mubaidin, a declarat că drona respectivă ar fi avut ca țintă baza americană din Siria.

Cert este că șoimii războinici din Congresul de la Washington i-au cerut lui Biden să reacționeze dur, prin atacuri asupra Iranului. De subliniat că Teheranul a negat orice implicare în evenimentul petrecut duminică dimineață.

Pentagonul: „Atacul asupra forțelor noastre din Iordania reprezintă o escaladare majoră”.

Joe Biden: ”Atacul asupra forțelor noastre a fost comis de miliții susținute de Iran care operează în Siria și Irak. Nu aveți nicio îndoială – îi vom trage la răspundere pe toți cei responsabili la momentul și în modul pe care îl vom alege noi.

Tom Cotton, senator Arkansas: ”Singurul răspuns la aceste atacuri trebuie să fie o ripostă militară devastatoare împotriva forțelor teroriste iraniene, atât în Iran, cât și în tot Orientul Mijlociu. Orice altceva îl va confirma pe Joe Biden ca fiind un laș nedemn de a fi comandant-șef.

Lindsey Graham, senator Carolina de Sud: ”Administrația Biden poate să elimine toți proxii iranieni pe care îi dorește, dar nu va descuraja agresiunea iraniană. Fac apel la administrația Biden să lovească ținte importante din interiorul Iranului, nu doar ca represalii pentru uciderea forțelor noastre, ci și ca măsură de descurajare împotriva viitoarelor agresiuni. Loviți Iranul în forță, loviți-l acum!

John Cornyn, senator Texas: ”Țintiți Teheranul”.

Surprinde viteza cu care politicienii de la Washington au găsit vinovatul, chiar înainte de a examina rămășițele dronei. Ar putea fi vorba despre un atac al guvernului de la Damasc și nu de ”teroriști” susținuți de Teheran. În fond, sirienii ar fi cei mai îndreptățiți să-i alunge din țară pe ocupanți. Ca să nu mai spunem de yemeniți, de Hezbollah sau de alți actori din Orientul Mijlociu care s-au săturat de prezența americanilor ca de mere pădurețe.

Atacul asupra soldaților trimiși de Pentagon să ”stabilizeze” situația din Orientul Mijlociu a survenit după ce oficiali americani de rang înalt citați de revista Foreign Policy au susținut că Statele Unite ar intenționa să-și retragă trupele din Siria. Ce-i drept, după aproape un deceniu de ocupație.

Rămâne de văzut dacă Pentagonul va prefera o nouă și extrem de periculoasă escaladare. Atacarea unor ținte din Iran ar reprezenta cireașa de pe tort și ar conduce, inevitabil, la consecințe dezastruoase pentru stabilitatea zonei, cu impact global.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs