Pregătiri intense pentru Al Treilea Război Mondial

Un comentariu de Hermann Ploppa (Germania)

Ne-am obișnuit să ne confruntăm în permanență cu amenințarea unui război major. Până acum, totul a decurs bine. Dar acest lucru s-ar putea schimba în curând.

Anul 2024 va aduce o intensificare extremă a situațiilor de război. La fiecare săptămână sau cam așa ceva în acest an, un nou teatru de război se deschide undeva pe acest glob. Există două plăci tectonice care se ciocnesc una de cealaltă. Pe de o parte, există blocul anterior dominant al comunității occidentale de valori cu exponenții săi: NATO și grupul economic G7. Pe de altă parte, există blocul BRICS, centrat în jurul celei mai mari economii din lume, Republica Populară Chineză. Acest bloc a depășit G7 occidental în ceea ce privește producția economică, odată cu adăugarea unor noi țări, precum Egipt și Iran.

Comunitatea occidentală a valorilor, sub conducerea SUA, nu mai are nimic de opus decât un război total. Mobilizarea întregii populații din țările comunității occidentale de valori cu unicul scop de a distruge militar puternicii contestatari, în primul rând din Asia, și de a-i readuce sub propriul control, ca în vremurile bune ale dominației coloniale. Pentru a face acest lucru, Occidentul este pregătit să accepte pierderi mari în propria tabără. În acest context, Comitetul militar al NATO s-a reunit pentru a 190-a oară pe 17 ianuarie 2024. Și aici, președintele comitetului, amiralul olandez Rob Bauer, a vorbit atât de clar încât chiar și oamenii din mediul Bundeswehr au fost șocați. Pentru că amiralul Bauer a spus literalmente:

”Plăcile tectonice ale puterii se deplasează. Ca urmare, ne confruntăm cu cea mai periculoasă situație mondială din ultimele decenii… Pentru a ne consolida apărarea colectivă și, în același timp, pentru a sprijini Ucraina în lupta sa pentru supraviețuire, trebuie să adoptăm o abordare care să cuprindă întreaga societate. Trebuie să determinăm actorii publici și privați să treacă de la o epocă în care totul era previzibil, predictibil, controlabil și axat pe eficiență… la o epocă în care orice se poate întâmpla în orice moment. O epocă în care trebuie să ne așteptăm la neprevăzut în orice moment.” <1>

”Neașteptatul în orice moment”. – Încă de pe vremea bunului și bătrânului strateg militar Clausewitz, am înțeles acest lucru ca fiind un alt mod de a descrie situațiile de război. Dar, spre deosebire de războaiele de cabinet anterioare, în care mercenarii mergeau pe front și se băteau între ei până la moarte, războiul total modern se caracterizează prin faptul că întregul teritoriu al țărilor beligerante este afectat de carnagiu, iar întreaga infrastructură civilă este transformată într-un peisaj lunar neospitalier – așa cum este cazul în prezent în Ucraina. Nu ajută prea mult la calmarea nervilor atunci când un oficial de top al NATO face acum apel la un război total în Europa.

Motivul comentariilor sale sunt pregătirile pentru cea mai mare manevră NATO de la Războiul Rece încoace, Steadfast Defender 2024 <2>. 90.000 de soldați se vor grăbi prin Germania, Polonia, statele baltice și Scandinavia pentru a-i învăța pe răii ruși să se teamă. Pe mare, pe uscat și în aer. Se pare că americanii nu prea au încredere că europenii vor fi în stare să ucidă singuri ursul rusesc. Unul dintre cele mai importante obiective operaționale ale acestei mega-manevre este, în mod clar, desfășurarea rapidă a unităților de trupe americane pe frontul estic european. Exercițiul se va întinde pe aproape întreaga primă jumătate a acestui an. Și de data aceasta, manevra pe scară largă se va desfășura destul de deschis în fața populației civile. Un fel de ritual de familiarizare.

Se pune întrebarea dacă nu cumva manevra se va transforma într-un război fierbinte împotriva Rusiei. Eu aș spune: nu! Sunt încă prea multe acte de coordonare între statele membre NATO și de coordonare cu structurile civile nou integrate care trebuie testate. Dacă ar fi să începem acum, efectul de sinergie pe care dorim să îl obținem odată cu încheierea acestei manevre nu ar fi deloc atins. Și numai atunci se va putea face o evaluare și se vor putea închide lacunele rămase, identificate în cursul exercițiilor. Dar anul viitor ar putea începe războiul de agresiune împotriva Rusiei, care a fost planificat și încercat în mod repetat timp de o sută cincizeci de ani, cu scopul de a anexa succesiv întreaga placă continentală eurasiatică, așa cum spunea odată, în anii ’90, ideologul șef polono-american Zbigniew Brzezinski <3>.

Bundeswehr-ul german este implicat în jocul de-a războiul în calitate de subcontractant cu sub-manopera „Quadriga 2024” <4>. 12.000 de recruți germani exersează cooperarea între cele trei ramuri ale forțelor armate, în patru părți diferite ale manevrei. Motivul războiului este întotdeauna faptul că o altă putere atacă. Războaiele de agresiune sunt scoase în afara legii și nu pot fi comunicate populației civile. Dar dacă spui: ”Rușii fundamental malefici au atacat acum Ucraina nevinovată fără niciun motiv aparent, iar dacă Ucraina pierde acum, atunci maleficul Putin vrea să anexeze și Polonia și statele baltice și apoi și Scandinavia!”, atunci fiecare înarmare este doar un act legitim de apărare. Cine vrea să își trădeze patria? Cooperarea populației civile este esențială pentru un război de succes. Asta scrie Bundeswehr pe site-ul său pentru „Quadriga 2024”:

”Datorită amplorii sale, exercițiul va fi vizibil pentru toți cetățenii din Europa și în special pentru publicul german. Bundeswehr va furniza informații complete pe toate canalele media despre efectele specifice asupra traficului rutier, aerian și maritim și despre modul în care se va desfășura exercițiul (…) În plus, Bundeswehr va oferi sprijin și protecție valoroasă pentru forțele armate ale partenerilor NATO care își desfășoară trupele și echipamentele prin Germania.” <5>

Vă vom ține la curent! Pregătiți-vă pentru ambuteiaje pe drumurile publice! Întârzierile trenurilor sunt, din păcate, inevitabile în interesul securității noastre colective. Datorită restricțiilor și reglementărilor din ultimii patru ani de pandemie, suntem din fericire deja bine exersați în ceea ce privește răspunsul la situații de urgență. Știm că trebuie să ne limităm nevoile egoiste în interesul binelui general.

În cadrul subexercițiului ”Marele Nord”, trupele noastre montane învață, de asemenea, să opereze ”în condiții meteorologice extreme”. De la schimbările climatice, regiunile polare sunt din ce în ce mai mult folosite de trupele occidentale în astfel de exerciții. Mai mult, băieții noștri trebuie să facă față și condițiilor meteorologice extreme, așa cum este bine cunoscut în tundra rusă. Pentru că trupele noastre de munte s-au încălzit, își vor uni forțele cu camarazii lor din noile țări NATO, Suedia, Finlanda și Norvegia, în cadrul manevrei ”Răspunsul nordic”.

Nordul este un călcâi al lui Ahile pentru ruși. Dimensiunea teritorială a Rusiei este, de asemenea, punctul său slab. Rușii trebuie să apere 22.407 kilometri de frontieră terestră. Așadar, dacă îi legăm pe ruși în Ucraina și apoi deschidem, poate, noi teatre la periferia Caucazului, Rusia ar putea să nu mai fie capabilă să țină granița cu statele baltice. Iată de ce statele baltice și Scandinavia sunt deosebit de interesante pentru planurile NATO. Iar pregătirile de război sunt în plină desfășurare în Scandinavia.

Suedia a semnat un tratat care autorizează SUA să folosească 17 baze militare <6>. Finlanda tocmai a cedat SUA 15 dintre bazele sale <7>. Iar entuziasmul pentru războiul care se apropie este foarte mare în Suedia. Acolo se realizează un clasament național al celor mai dispuși cetățeni să meargă la război <8>. Iar pastorii caută deja locații în care să îngroape un procent estimat de cinci la sută din populația suedeză – morți căzuți la datorie <9>. Vor primi suedezii și bombe nucleare americane? Ministrul suedez al Apărării dă asigurări: ”Nu vedem nicio nevoie sau motiv pentru a avea arme nucleare pe teritoriul nostru, iar Statele Unite au declarat și ele că respectă acest lucru”. <10> Americanii vor respecta cu siguranță voința suedezilor.

În Danemarca, regina Margarethe a II-a tocmai a demisionat în mod neașteptat pentru a lăsa sceptrul fiului său Frederik X. Noul rege a studiat cândva la Harvard și a inhalat profund stilul de viață american <11>. Soția sa a absolvit un program Young Global Leaders la Forumul Economic Mondial <12> cu mulți ani în urmă. Iar șefa guvernului danez, Mette Frederiksen, a deschis anul trecut bazele militare daneze pentru forțele americane. Ea le-a spus conaționalilor săi că acum vor trebui să se obișnuiască să vadă soldați americani în supermarket.

Este întotdeauna uimitor cât de ușor acceptă cu bucurie cetățenii Europei propria lor anihilare. Ultimul război mondial a avut loc probabil cu mult prea mult timp în urmă și pur și simplu nu mai sunt destui oameni care să fi trăit ei înșiși oroarea celui de-al Doilea Război Mondial.

Surse și comentarii

<1> https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_221752.htm

<2> https://www.tagesschau.de/ausland/europa/nato-manoever-118.html

<3> https://www.cia.gov/library/abbottabad-compound/36/36669B7894E857AC4F3445EA646BFFE1_Zbigniew_Brzezinski_-_The_Grand_ChessBoard.doc.pdf

<4> https://www.bundeswehr.de/de/organisation/heer/aktuelles/heer-und-nato-partner-starten-2024-ein-grossmanoever-5710094

<5> a se vedea nota de subsol <4>

<6> https://www-svt-se.translate.goog/nyheter/utrikes/nya-forsvarsavtalet-mellan-sverige-och-usa-signerat-nx1b1t?_x_tr_sl=sv&_x_tr_tl=de&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp

<7> https://demokraatti-fi.translate.goog/suomen-ja-usan-valinen-dca-sopimus-on-nyt-allekirjoitettu?_x_tr_sl=fi&_x_tr_tl=de&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_hist=true

<8> https://www-svt-se.translate.goog/nyheter/lokalt/blekinge/hog-forsvarsvilja-bland-blekinges-unga?_x_tr_sl=sv&_x_tr_tl=de&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp

<9> https://www-svt-se.translate.goog/nyheter/lokalt/ost/svenska-kyrkan-forbereder-krigsgravar-till-en-halv-miljon-manniskor?_x_tr_sl=sv&_x_tr_tl=de&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp

<10> https://www-svt-se.translate.goog/nyheter/utrikes/nya-forsvarsavtalet-mellan-sverige-och-usa-signerat-nx1b1t?_x_tr_sl=sv&_x_tr_tl=de&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp

<11> https://www.ndr.de/kultur/Koenig-Frederik-X-von-Daenemark-Vom-Kampfschwimmer-zum-Koenig,frederik204.html

<12> https://www-kongehuset-dk.translate.goog/menu/nyheder/kronprinsessen-udnavnt-som-young-global-leader?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=de&_x_tr_hl=de&_x_tr_pto=wapp

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs