Rusia și Iranul semnează un pact strategic bilateral

O evoluție semnificativă în această săptămână în ceea ce privește Iranul – Rusia a fost de acord să încheie un pact strategic bilateral cu Iranul. Mulțumim lui M.K. Bhadrakumar pentru că a subliniat evenimentul în articolul său din Consortium News, Decoding Iran’s Missile & Drone Strikes.

Iranul a fost o țintă a operațiunilor serviciilor de informații americane și israeliene timp de mai multe decenii. Aceste eforturi par să se fi accelerat în ultimii zece ani din cauza temerilor comune ale Israelului și SUA că Iranul se îndreaptă spre a deveni o putere nucleară. După cum am remarcat în articolul meu recent – ”Ce este bun pentru gâscă este bun pentru gâscă, Iranul joacă cartea teroristă” – SUA a fost destul de transparentă în ceea ce privește sprijinul său pentru MEK, care a comis atacuri teroriste în Iran. Există, de asemenea, rapoarte potrivit cărora Baluchii, triburile din regiunile situate de-a lungul granițelor Iranului, Pakistanului și Afganistanului, au efectuat atacuri teroriste și în Iran. De asemenea, am menționat în articolul meu că CIA a avut contacte cu Baluchii cel puțin din 1979 și că nu este o speculație nebunească să credem că CIA ar fi putut oferi pregătire și/sau asistență agenților Baluchi care au atacat Iranul.

Ca urmare a acestor evoluții, Bhadrakumar notează:

Teheranul este conștient de necesitatea urgentă de a-și croi o adâncime strategică înainte ca lupii să se apropie. Acesta a făcut presiuni asupra Moscovei pentru a accelera un pact strategic bilateral, dar rușii, fără să fie surprinzător, au cerut timp de gândire.

Unul dintre punctele cheie de pe ordinea de zi în timpul ”vizitei de lucru” a președintelui Ebrahim Raisi la Moscova, pe 7 decembrie, pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin, a fost finalizarea pactului.

Luni, în cele din urmă, Ministerul rus al Apărării a dezvăluit, într-o declarație rară, că ministrul apărării Serghei Șoigu l-a sunat pe omologul său iranian Mohammad-Reza Ashtiani pentru a-i transmite că Moscova a fost de acord să semneze pactul. Declarația Ministerului Apărării a precizat:

”Ambele părți au subliniat angajamentul lor față de principiile fundamentale ale relațiilor ruso-iraniene, inclusiv respectul necondiționat pentru suveranitatea și integritatea teritorială a celeilalte părți, care vor fi confirmate în tratatul interguvernamental major dintre Rusia și Iran, document aflat deja în curs de finalizare”.

Acest lucru este uriaș. Înseamnă că Israelul și Statele Unite se vor confrunta cu riscul de a intra în război cu Moscova dacă oricare dintre ele va lansa în mod deschis un atac militar împotriva Iranului. Angajamentul pune o nouă săgeată în tolba Iranului. Iranul are deja o serie de rachete balistice – nenucleare – care pot lovi Israelul și multe baze militare americane din regiune. În plus, în ultimii patru ani, Iranul a desfășurat exerciții militare comune cu Rusia și China. Luați împreună, aceștia sunt factori consecvenți pe care planificatorii militari occidentali nu îi pot ignora.

Iranul nu este Yemen. Are o armată modernă – forțe aeriene și marine – și un sistem robust de apărare aeriană, rachete balistice puternice, drone avansate și o capacitate sofisticată de atac cibernetic. Dacă Israelul sau Statele Unite lansează un atac militar convențional asupra Iranului, mullahii vor răspunde cu aceeași monedă. În acel moment, vorbim de un război regional major cu potențial de escaladare la o afacere globală.

Sper că Lloyd Austin, secretarul american al apărării, și generalul Charlie Brown din cadrul CJCS înțeleg acest lucru. Dacă înțeleg, se vor opune cu tărie oricărui impuls din partea Casei Albe a lui Biden de a lovi Iranul. Dacă nu, atunci Statele Unite vor face o greșeală fatală ce va pune în pericol siguranța și securitatea poporului american.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs