Jocuri de glezne în parlamentul de la Strasbourg

Pe măsură ce se apropie summit-ul Consiliului European din debutul lunii viitoare, se agită apele cu privire la pomana de 50 de miliarde de euro ce urmează a fi livrată regimului Zelensky, din bugetul comun al UE.

Avem un singur opozant la Bruxelles: Viktor Orban. Și două curente divergente în Parlamentul de la Strasbourg, unde eurodeputații încearcă pe final de mandat să fie mult mai vocali decât în mod oboșnuit. Pe de o parte, liberalii, verzii și progresiștii, chiar dacă momentan nu au majoritatea voturilor, ar dori ca viitorul președinte al Comisiei Europene să provină din rândurile lor. Ca atare, încearcă să submineze imaginea Ursulei von der Leyen (propunerea PPE pentru încă un mandat).

Ursula von der Leyen s-a lăsat șantajată de Viktor Orban și a deblocat 10 miliarde din banii contribuabililor pentru Ungaria, în ciuda corupției masive din această țară. Parlamentul European nu este de acord cu acest lucru și va contesta decizia ei în fața Curții Europene de Justiție”, a declarat eurodeputatul Moritz Körner, membru al grupului Renew.

Și deputatul liberal de rang înalt Guy Verhofstadt a lansat un atac dur la adresa lui von der Leyen în timpul dezbaterii cu privire la o moțiune de cenzură (wow!, cât tupeu) inițiată de parlamentarii liberali la adresa Comisiei Europene. În cele din urmă proiectul a picat la vot cu o mare diferență. Rămâne de văzut dacă decizia cu privire la deblocarea celor 10 miliarde de euro din PNRR-ul Ungariei va fi atacată la Curtea Europeană de Justiție sau va rămâne o simplă gargară.

Cert este că liberalii, progresiștii și verzii din parlamentul de la Strasbourg au atenționat-o pe Ursula von der Leyen că ar fi inadmisibil să cedeze ”șantajului” lui Orban și să deblocheze alte 20 de miliarde destinate Ungariei. ”Transmitem un semnal puternic Comisiei: Dacă pur și simplu distribuie miliarde de euro pentru a se sustrage vetourilor Ungariei, nu vor scăpa basma curată. (…). Pentru că statul de drept nu funcționează în Ungaria, Parlamentul European lansează acum acest proces împotriva Comisiei”, a declarat eurodeputatul Daniel Freund, din partea Verzilor, înainte ca votul în favoarea depunerii moțiunii să pice cu brio, datorită opoziției popularilor.

Progresiștii grupului parlamentar Renew l-ar vrea pe comisarul francez Thierry Breton în locul Ursulei von der Leyen, însă totul depinde de viitoarea majoritate de după alegerile din iunie. De aici și micul joc de glezne menit să lezeze imaginea actualei șefe a Comisiei, oricum extrem de șifonată după scandalul cu vaccinurile Pfizer și achiziționarea ”la comun” de armament, muniție și gaze naturale lichefiate.

Pe de altă parte, Viktor Orban susține că va milita la Bruxelles, la summit-ul din 1 februarie, pentru sprijinirea Ucrainei în afara bugetului comun al UE, în baza unor renegocieri anuale. ”UE încearcă să ne şantajeze pentru a ne conforma normelor sale privind LGBTI şi migraţia, abuzând de fondurile europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs.

În ciuda show-ului de la Strasbourg, Ursula von der Leyen este dispusă la noi compromisuri pentru a ajunge la o înțelegere cu Viktor Orban. Ea pretinde, deocamdată, că UE nu va debloca cele 20 de miliarde dacă guvernul de la Budapesta nu răspunde favorabil cererilor Comisiei Europene privind drepturile membrilor comunităţii LGBTI, dreptul de azil pentru migranţi şi libertatea academică.

Doar că importanța sprijinului acordat Kievului depășește orice ”principii” expuse la Bruxelles. Așa că ne putem aștepta ca Ursula von der Leyen să vină și cu bani în plus pentru Orban, doar ca să-și vadă obiectivul atins (mai precis, obiectivul Casei Albe).

Rămâne de văzut dacă la summit-ul Consiliului European din 1 februarie premierul Ungariei va folosi aceeași stratagemă cu părăsirea încăperii în momentul votului sau va rămâne ferm pe poziții. Voi ce credeți?

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. […] Jocuri de glezne în parlamentul de la Strasbourg […]

  2. Mai există aici un miiic aspect: alegerile europarlamentare de anul acesta. Kriminala ursula ȘTIE deja că este puțin probabil să-și poată prelungi mandatul, în special din cauza atacurilor dure care se vor îndepta împotriva ei dinspre noul bloc suveranist creat după alegeri, posibil chiar decizii majoritare prin alianțe conjuncturale pe acest subiect cu alți dușmani ai ursulei de la Bruxelles. Care nu sunt puțini. Prin urmare, jocul ăsta al ei de glezne cu banii destinați Ungariei are de fapt ca scop să-și negocieze libertatea după ce-și va pierde imunitatea. Cu cine altcineva să negocieze acum decât cu cel mai important reprezentant al suveranismului european și probabil viitor lider european suveranist, adică cu Viktor Orban? Javra globalistă știe prea bine că deja se pune problema supraviețuirii, nu a prestării unor jocuri politice. Valabil și pentru restul liderilor globaliști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs