Fota și Iohannis, așteptați cu explicații despre ”garanțiile de securitate”

Oficialitățile din România, președintele și premierul, continuă să tacă în legătură cu parteneriatul strategic cu Ucraina, care potrivit Kievului s-ar traduce prin ”garanții de securitate”. Cu alte cuvinte, se dorește crearea cadrului legal pentru intrarea României în război, împotriva Rusiei, la cererea expresă a Casei Albe.

Negocierile româno-ucrainene, total netransparente, fac parte dintr-un proiect mai larg, prin care Kievul urmează să fie înglobat în alianța militară transatlantică pe ușa din dos, prin tratate bilaterale, în urma deciziilor luate la summit-ul NATO de la Vilnius.

După cum știm, sâmbătă, 13 ianuarie, secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a negociat tratatul bilateral cu doi înalți oficiali ucraineni, în marja reuniunii WEF de la Davos. A doua zi, duminică, instituțiile mass-media MSM din Europa și din România (chiar și TVR Info, organul de presă guvernamental!) au vorbit despre un ”acord bilateral privind garanții de securitate”. De altfel, expresia ”garanții de securitate” apare și în comunicatul oficial al Kievului în limba ucraineană, dat publicității pe 14 ianuarie, la orele 14:37. Dintr-un motiv straniu, subalternii lui Zelensky au tradus în engleză respectivul comunicat schimbând expresia ”garanții de securitate” în ”acord bilateral de securitate”. Nu știm dacă schimbarea/confuzia s-a produs în momentul traducerii sau ulterior, după ce Ministerul de Externe din România s-a panicat și a trebuit să-i tragă de mânecă pe omologii ucrainenii.

Așadar, duminică a apărut în presa MSM știrea despre garanțiile de securitate oferite netransparent de România (alături de alte 8 state NATO, momentan), fără ca cineva să sesize gravitatea fenomenului. Luni dimineață, pe 15 ianuarie, am publicat pe rețelele sociale un comentariu despre intrarea României în război pe nesimțite, prin negocieri secrete, departe până și de ochii parlamentului. Materialul a apărut pe opozitia.net și ulterior pe activenews.ro.

La 24 de ore distanță, marți, 16 ianuarie, George Simion a susținut o conferință de presă despre manevrele subterane ale regimului Iohannis, în parteneriat cu regimul Zelensky, și a postat pe Facebook o intervenție prin care cerea întrunirea parlamentului în sesiune extraordinară. De menționat că AUR, cu toate ieșirile sale ”nervoase” și mai puțin inspirate, este singurul partid parlamentar care s-a sesizat în legătură cu această imensă potlogărie. Să amintim că AUR a reacționat și în plină pandemie, în 2021 (când celelalte partide tăceau), în legătură cu ancheta jurnalistică Pfizer-Ursula. Simion i-a solicitat eroinei Kovesi, la acel moment, să investigheze mega-afacerea cu vaccinuri. Se pare că Parchetul European s-a împotmolit după audierea unor șoferi, portari și ospătari de la Bruxelles.

Revenind la negocierile despre garanțiile de securitate oferite de România, care ar echivala cu o declarație de război, Ministerul de Externe și Palatul Controceni au intrat în trepidații după ce AUR a expus subiectul opiniei publice, dându-i importanța cuvenită. Drept urmare, jurnaliștii-tonomat au fost chemați pentru o discuție informală la sediul MAE, unde li s-a explicat, la o cafea și un suc, despre ”greșeala” de exprimare a Kievului în comunicatul oficial.

Ulterior, patru moderatori de la Digi24, în frunte cu Prelipceanu, l-au supus pe Simion unui tir prelungit, pentru a-l convinge că a înțeles complet greșit comunicatul Kievului și relatările din mass-media.

Dacă România acordă sau nu garanții de securitate și intră sau nu, oficial, în război cu Rusia, va trebui să aflăm din paginile parteneriatului strategic româno-ucrainean și din acordul bilateral negociat la Davos. Să sperăm că Iohannis le va supune dezbaterii parlamentului și nu va invoca, în mod scandalos, aceeași secretomanie de la ultimele sale excursii în America centrală și Africa.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Să vedem ce ”garanții pentru securitate” or să ne dea deștepții pământului pentru asta:

    https://www.youtube.com/watch?v=IYZPA2Sn2hY

    Rușii nu dorm. Chiar vor să-i aibă ca o sulă în coastă? Se pare că da. Garantați băieți mai departe, orice numai garantați…

  2. ”Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut marți, 16 ianuarie, o convorbire, în regim videoconferință, cu ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov.

    Cei doi miniștri au discutat despre evoluția războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, la aproape doi ani de la declanșarea conflictului. Fiind prima discuție din acest an, ministrul Tîlvăr şi ministrul Umerov au abordat teme privind stadiul şi perspectivele principalelor teme de interes la nivel bilateral, în cadrul altor formate de cooperare.

    Oficialul român l-a asigurat pe omologul său ucrainean că România rămâne angajată, atât în cadrul misiunii Uniunii Europene EUMAM Ucraina, cât şi în cadrul operației INTERFLEX a Marii Britanii.” (mass-media)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs