Furie împotriva fermierilor 

Un punct de vedere de Rüdiger Rauls (Germania)

Fermierii din Schleswig-Holstein l-au împiedicat pe vicecancelarul Habeck să părăsească un feribot. Berlinul și presa de stat reacționează la acest incident cu o indignare sălbatică. Ele deplâng încălcarea regulilor democratice și brutalizarea dezbaterii politice. Cu toate acestea, nu se întreabă ce au făcut ei înșiși în prealabil. De asemenea, este surprinzător cât de diferit tratează blocadele fermierilor, pe de o parte, și cele ale militanților pentru climă, pe de altă parte.

Fermierii, mass-media, publicul

Atmosfera din țară este încinsă. ”S-a acumulat multă furie din cauza duelurilor din politica energetică și bugetară.”(1) După protestele fermierilor de la Berlin și solidaritatea la nivel național din partea tuturor categoriilor de populație, formatorii de opinie par să intre în panică. Însă cel mai mare test pentru guvern și pentru curtea sa urmează să vină: săptămâna de proteste de luni, 8 ianuarie, până la evenimentul central din 15 ianuarie de la Berlin.

Mass-media și experții obedienți au intrat deja în forță cu propaganda lor împotriva fermierilor. Pentru că aceștia l-au împiedicat pe vicecancelar să părăsească feribotul, purtătorul de cuvânt al guvernului, Hebestreit, vorbește de o ”brutalizare a moravurilor politice”(2). Ulterior, de la Berlin și din redacții s-au auzit multe plângeri și cuvinte moralizatoare. Comportamentul fermierilor a fost ”rușinos și a încălcat regulile de conviețuire democratică”(3). Critica a fost rareori împărtășită de publicul din afara mass-media. Cei mai mulți oameni din țară nu înțeleg indignarea din partea politicienilor, întrucât tocmai deciziile și politicile lor din ultimele luni au pregătit terenul pentru astfel de proteste. Cu siguranță poate fi considerat rușinos faptul că, în opinia formatorilor de opinie, regulile democratice au fost încălcate.

Dar unde este rușinea unor astfel de moraliști în fața mizeriei de la băncile de alimente? În acțiunile fermierilor se poate observa o brutalizare a moravurilor politice. Dar ce fel de brutalizare umană este reprezentată de indiferența generalizată față de nevoile elementare ale populației? Milioane de oameni se scufundă în sărăcie și nu mai știu cum să își plătească chiriile, costurile de încălzire și hrana. Unde este apelul moral la coeziune socială?

Dar formatorii de opinie sunt supărați că agricultorii, ale căror mijloace de trai sunt distruse din ce în ce mai mult în fiecare an, vor acum să se confrunte cu unul dintre cei responsabili și să își exprime clar nemulțumirea. Habeck nu a putut părăsi feribotul său, ceea ce s-ar putea să nu fie foarte plăcut. Dar cât de neplăcut va fi pentru mulți transportatori dacă vor fi nevoiți să își abandoneze camioanele din cauza deciziilor lui Habeck, pentru că nu mai au bani? Cât de neplăcute sunt suprataxele pentru dioxidul de carbon, pe care Habeck vrea să le majoreze de la 30 de euro la 45 de euro, când inițial erau prevăzuți doar 40 de euro?

Da, coexistența democratică poate fi pusă în pericol. Dar deciziile și hotărârile celor care sunt acum supărați de reacțiile populației au jucat un rol important în acest sens. Ei înșiși sunt cei care au dus la prezenta situație. Fermierii au vrut cu siguranță să fie altfel. Nici oamenii de la casele de marcat și de la pompele de benzină nu au implorat prețuri mai mari. Nimic din toate acestea nu pare să fie recunoscut de cei care sunt acum supărați din cauza reacțiilor pe care ei înșiși le-au provocat. Dar majoritatea populației vede realitatea și continuă să îi sprijine pe fermieri.

Standarde duble

Așteptările publicului față de săptămâna de acțiune a fermierilor sunt mari. Se pare că este vorba din ce în ce mai puțin de revendicări economice. În ciuda concesiilor pe care politicienii le-au făcut fermierilor în ceea ce privește revendicările economice ale acestora, săptămâna de protest continuă să aibă loc. Pe de o parte, concesiile nu sunt suficiente pentru ei, mai ales în ce privește reducerea impozitului pe motorină. Fermierii par să-și dea seama că au un avantaj datorită sprijinului populației și doresc să îl folosească.

Chiar și protestul lui Schüttsiel, care a fost transformat într-un scandal, și protestele ulterioare de la Berlin și din mass-media au avut un impact redus asupra solidarității cu fermierii. De asemenea, avertismentele privind infiltrarea formațiunilor de dreapta sau chiar deturnarea protestului par să aibă din ce în ce mai puțin impact. Cu fiecare ocazie potrivită sau nepotrivită, s-a folosit prea des măciuca nazistă. Atmosfera din țară este plină de așteptări. Mulți vor să se răzbune pe guvern pentru ceea ce li s-a impus în ultimele luni.

Dar și alte stări de spirit joacă un rol și își găsesc acum o ieșire odată cu protestul. Există o atitudine de martir plângăcios al politicienilor care simt acum furia poporului și sunt supărați de ”depășirea limitelor” (Britta Haßelmann, Verzii), de ”agitația de rahat” (Annalena Baerbock, Verzii) și de abuzurile cetățenilor. Özdemir îi numește pe fermierii pe care nu îi cunoaște radicali și fanatici, când afirmă: ”Nu le pasă de agricultura germană”(4), însă fără să le cunoască cu adevărat atitudinea. Iată cum se aplică standarde diferite. Atunci când politicienii îi insultă pe cetățeni ca pe niște naziști în dungi, ca pe niște haite (Sigmar Gabriel), ca pe niște muște (Franz-Josef Strauß), ca pe niște îngeri ai păcii veniți din iad (Scholz), indignarea este limitată. Când Haseloff (5) îi cheamă la muncă pe cei care îi ajută în zonele inundate, tonul este unul împăciutor.

Haseloff îl pune apoi pe purtătorul său de cuvânt să apară în fața poporului și să explice că declarația premierului trebuia înțeleasă ca o ”cerere constructivă” de a ajuta la combaterea inundațiilor. ”Și noi susținem acest lucru, trebuie să fie permis.”(6) Ei cred nu doar că pot lua poporul drept prost cu astfel de declarații, dar considerată că nu vorbim despre o brutalizare, o atitudine rușinoasă sau o încălcare a coexistenței democratice.

Se presupune atunci că poporul ar trebui să dea dovadă de înțelegere pentru prim-ministru, înțelegere pe care colegii săi și mass-media nu o manifestă față de popor. Chiar dacă oamenii nu sunt indignați de standardele duble, ei sunt totuși conștienți de ele. Aceasta creează amărăciune. Așadar, starea de spirit din țară și resentimentele față de politica dominantă și de formarea opiniei sunt caracterizate de o amărăciune și o oboseală tot mai mari.

Carnea proprie și a altora

Protestele de la Schüttsiel urmează să fie investigate. ”Încălcarea liniștii publice este deja în curs de investigare”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției(7). În general, a devenit clar că mișcarea agricultorilor este considerată în afara legii. Este, de asemenea, direcția în care se îndreaptă numărul tot mai mare de indicii și avertismente că protestul ar putea fi sau este deja infiltrat de mișcările de dreapta. Scopul este acela de a retrage sprijinul populației.

În timp ce fermierii sunt acum amenințați cu urmărirea penală pentru că sute dintre ei nu au lăsat un ministru să debarce, politicienii și sistemul judiciar sunt neștiutori și neputincioși atunci când vine vorba de a lua măsuri împotriva autocolantelor climatice, unde câțiva așa-ziși activiști blochează sute de muncitori în drumul lor spre locul de muncă. Numai în Berlin au fost depuse aproximativ 3.428 de acuzații împotriva activiștilor Last Generation și ”doar 11 sentințe au fost pronunțate din iunie 2023”(8), după cum a relatat ziarul Welt am Sonntag (WamS).

Diferența de tratament nu poate fi atribuită doar unui eșec al justiției. În repetate rânduri, mai ales la Berlin, s-a putut observa cât de mult sprijin moral au primit militanții pentru climă, în special din partea Verzilor. În cercurile senatoriale ale precedentului guvern roșu-roșu-verde a existat o mare simpatie și înțelegere pentru acțiunile activiștilor de mediu. Există și motivații. Occidentul politic este orientat spre valori. În acest sens, încearcă să se diferențieze de așa-numitele autocrații și să își revendice dreptul de a propovădui valorile sale altor națiuni. Pe lângă drepturile omului, statul de drept și toate celelalte așa-numite valori occidentale, aceasta include și lupta pentru climă. Luptă care a a devenit acum una dintre mărcile principale ale Occidentului politic.

În consecință, există o atitudine indulgentă corespunzătoare față de susținătorii luptei împotriva schimbărilor climatice. În calitate de reprezentanți ai propriilor lor valori, aceștia nu pot fi tratați la fel de dur ca fermierii – care nu luptă pentru valori, ci doar pentru interesele lor economice. Un aspect irelevant, aproape disprețuitor. Interesele, în special cele economice, sunt în mare parte tratate cu condescendență.

Pentru liderii occidentali, doar superioritatea contează, iar aceasta este tot ceea ce are legătură cu intelectul, știința, educația și măreția intelectuală. Sunt baza propriului lor sentiment de superioritate. Cei mai mulți părinți din această țară doresc ca copiii lor să studieze. Însă meșteșugul și munca manuală sunt considerate nesemnificative. Doar cei care au studiat se bucură de prestigiu în societate. Cel mai stângaci absolvent universitar este mult mai stimat decât un meșteșugar priceput și de succes.

Și acum vin niște fermieri și dau peste cap acest minunat model social. Ei, împreună cu toți ceilalți muncitori care au fost abia remarcați în ultimii ani și decenii, care au fost complet uitați, fac acum să se prăbușească toate aceste sentimente de superioritate. Ei arată de ce sunt capabili. Fără discuții și teoretizări îndelungate, ei creează într-o perioadă scurtă de timp o mișcare puternică ce zguduie totul.

Surse și note

(1) https://web.de/magazine/politik/wut-vizekanzler-habeck-tumulte-faehranleger-39033266

(2) https://web.de/magazine/politik/bundesregierung-habeck-blockade-bauern-beschaemend-39030890

(3) ibid

(4) https://web.de/magazine/politik/bauern-fangen-habeck-scholz-kritisiert-verrohung-politischer-sitten-39031966

(5) https://web.de/magazine/politik/haseloff-hochwasser-besuch-kritik-39032370

(6) ibid.

(7) https://web.de/magazine/politik/bundesregierung-habeck-blockade-bauern-beschaemend-39030890

(8) https://test.rtde.tech/inland/191955-nur-elf-urteile-gefaellt-berlin-stampf-blitz-verfahren-gegen-klimakleber-nach-nur-sechs-monaten-ein/

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Tot bla-bla-ul ăsta fecaloid din presa globalistă poate fi demontat simplu cu o singură idee: a se înlocui ”democrația occidentală” cu ”sistemul internațional de reguli diktatoriale și teroriste IMPUS națiunilor de javrele khazaro-globaliste”. Restul vine de la sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs