Protestele fermierilor și Marea Resetare

Un comentariu de Ernst Wolff (Germania)

Asociația fermierilor germani, împreună cu asociațiile fermierilor din landuri, face apel la o ”săptămână de acțiune” la nivel național începând cu 8 ianuarie, care va culmina cu o demonstrație majoră la Berlin pe 15 ianuarie. Motivul oficial este anularea planificată de către guvernul de coaliție a reducerilor fiscale pentru motorina agricolă și a taxei pe autovehicule.

Furia fermierilor este de înțeles, întrucât de ani de zile sunt supuși unei presiuni din ce în ce mai mari, ceea ce face ca tot mai multe ferme mici și mijlocii să fie nevoite să renunțe și să lase locul marilor întreprinderi agricole. În 1995, în Germania mai existau încă aproximativ 390.000 de ferme, dar până în 2020 vor fi doar aproximativ 240.000. Cifrele pentru Uniunea Europeană sunt și mai alarmante. Din 2005 până în 2020, numărul de ferme a scăzut de la 14,4 milioane la 9,1 milioane – o scădere de aproximativ 37%.

După cum puteți vedea, a existat un proces de concentrare care a avansat rapid atât în agricultură, cât și în industrie, în detrimentul întreprinderilor mici și mijlocii, ceea ce a dus la o puternică redistribuire de jos în sus.

În ultimii trei ani, situația fermierilor s-a deteriorat și mai mult: pe lângă schimbarea structurală deja descrisă, au mai avut loc și colapsuri ale lanțului de aprovizionare ca urmare a blocajelor, dificultatea de a întreține și repara utilajele agricole din cauza lipsei de cipuri, creșterea taxelor de drum și a taxelor pe CO2 , creșterea prețului îngrășămintelor, în special ca urmare a războiului din Ucraina, și dificultatea de a se împrumuta din cauza creșterii ratelor dobânzii de către BCE.

Avalanșa de probleme a fost, de asemenea, exacerbată de un flux constant de noi reguli, restricții și reglementări birocratice – aproape toate în numele climei.

Cu toate acestea, nu este o coincidență faptul că tot mai mulți fermieri pierd astfel lupta pentru supraviețuire și devin victime ale corporațiilor agricole internaționale. În prezent, trăim un moment de cotitură economică și socială globală, ”zorii erei digitale”. O minoritate din ce în ce mai mică ne conduce în această eră – fără ca majoritatea să aibă vreun cuvânt de spus.

Această minoritate, un cartel de companii financiare și IT puternice, urmărește mai multe obiective, care sunt acum cunoscute și sub numele de Marea Resetare: Vrea să ne biometrizeze pe toți, vrea să ne impună tuturor banii digitali ai băncii centrale și vrea să transforme agricultura din temelii – prin așa-numita agricultură inteligentă. Aceasta include automatizarea muncii tractoarelor și a echipamentelor, utilizarea dronelor sau a roboților de lucru și utilizarea inteligenței artificiale, de exemplu prin aplicarea de algoritmi în cultivarea plantelor.

Dar asta nu este tot. Marea resetare în domeniul agriculturii se bazează în primul rând pe descoperirile din domeniul biologiei sintetice, adică pe semințele modificate genetic și, mai nou, pe carnea cultivată în laborator. Protagoniștii Marii Resetare ne vând toate acestea ca fiind măsuri luate în interesul nostru pentru a combate schimbările climatice: Se presupune că semințele trebuie să fie manipulate pentru a face plantele rezistente la schimbările climatice, iar carnea cultivată în laborator trebuie să înlocuiască carnea normală, deoarece bovinele, porcii și oile emit prea mult metan.

Nimic din toate cele amintite nu este satiră, ci realitate amară. În spatele acestor lucruri se află o afacere de miliarde de dolari în care au intrat deja numeroși investitori importanți. Înseamnă, de asemenea, subjugarea completă a agriculturii în fața investitorilor, deoarece licențele și brevetele atât pentru semințele rezistente la schimbările climatice, cât și pentru carnea cultivată în laborator, neutră din punct de vedere climatic, nu merg, bineînțeles, la fermieri, ci la reprezentanții cartelului.

Agricultura inteligentă va face la fel de puțin pentru a salva lumea ca și restul agendei climatice. Agricultura inteligentă nu este nimic mai mult decât o afacere mare în beneficiul unei minorități minuscule și sfârșitul agriculturii așa cum o știm.

Un rol extrem de rușinos în această evoluție fatală este jucat de politică, subordonată aproape în totalitate agendei Marii Resetări. Verzii, care dețin în prezent Ministerul Afacerilor Economice și Ministerul Agriculturii, s-au dovedit a fi cei mai mari adversari ai agricultorilor în cadrul coaliției germane semaforizate. Ei par să nu cunoască limite atunci când vine vorba de împingerea fermierilor tot mai mult într-un colț și de desfășurarea unui covor roșu pentru marii investitori.

Dar ce părere are asociația agricultorilor despre această evoluție? Este greu de crezut, dar asociația fermierilor nu numai că se dovedește neputincioasă în fața acestei situații, ci chiar o încurajează. Pe site-ul său web puteți citi că sprijină toate obiectivele climatice ale Națiunilor Unite și obiectivele summiturilor privind clima și că susține pe deplin agenda lor privind CO2. La conferința Partidului Verde de la Karlsruhe din noiembrie, a fost chiar printre ”expozanți și sponsori”.

Dar ce a determinat asociația fermierilor să ceară o săptămână de acțiune cu o demonstrație majoră în ianuarie 2024? Probabil nemulțumirea crescândă a fermelor mici și mijlocii în special, care s-au manifestat în numeroase proteste locale și regionale în ultima perioadă și amenință să se transforme într-un adevărat război.

Prin urmare, se poate presupune că asociația fermierilor nu acționează în mod complet voluntar, ci este nevoită să reacționeze la proteste din pură instinct de conservare și să cedeze la presiunea de la bază. Înseamnă aceasta că ar trebui să respingem protestele?

Nu, dimpotrivă. Dacă doriți cu adevărat să îi ajutați pe fermieri, ar trebui să profitați de proteste pentru a le oferi informații concrete, pentru a-i face să înțeleagă că este vorba de mult mai mult decât de anularea facilităților fiscale, că întreaga lor profesie va fi lipsită de fundamentul ei și că, dacă doresc să se apere cu succes împotriva Marii Resetări, nu trebuie în niciun caz să își lase soarta în seama oficialilor asociației fermierilor.

Tags:

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Nu, singura solutie a fermierilor este iesirea din Matrix, adica GermExit. O sa vina si asta, n-aveti grija.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs