Enigmele atentatului sângeros din Iran

Există o teorie, destul de interesantă, potrivit căreia organizația teroristă ISIS (Statul Islamic) a apărut nu pentru a lupta cu SUA, Israel și creștinii din occident, ci pentru a-i lovi pe liderii din Orientul Mijlociu care nu respectă ”ordinea internațională bazată pe reguli”.

Teoria e susținută și de dezvăluirile jurnalistului australian Julian Assange, prin intermediul WikiLeaks, încă din 2017. De altfel, ISIS s-a remarcat în ultima perioada în special prin virulența cu care luptă în Siria, împotriva regimului Bashar, cot la cot cu trupele americane și alți opozanți ai guvernului de la Damasc. Assange afirmă că americanii și israelienii au sprijinit ISIS încă de la înființarea organizației.

Spre deosebire de opinia publică din occident, serviciile secrete din Orientul Mijlociu cunosc foarte bine istoricul ISIS. Gruparea își pierduse din relevanță în ultimii ani, iar un atentat de o asemenea amploare ca cel din Iran, soldat cu peste 100 de morți, pare complet ilogic într-un moment extrem de tensionat în lumea musulmană.

Cea mai la îndemână explicație ar fi încercarea unor organizații/state de a implica și mai profund Iranul (sau măcar Hezbollah) în luptele dintre armata Israelului și militanții Hamas. Carnagiul din orașul Kerman, în sudul Iranului, ar fi urmat să amplifice sentimentele anti-americane din regiune până în punctul unei intervenții directe în conflictul din Fâșia Gaza.

Casa Albă și Pentagonul au simțit imediat pericolul și au căutat, vreme de 30 de ore, un țap ispășitor. Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a avut dreptate atunci când a spus că este ”absurdă” orice sugestie cu privire la posibila implicare a SUA sau a Israelului în atentat, întrucât nimeni nu și-ar dori o escaladare. Într-adevăr, administrația Biden și regimul Netanyahu ar avea doar de pierdut dacă lucrurile ar scăpa de sub control prin implicarea și mai puternică a Iranului.

Așa că băieții din CIA și Mossad au încropit pe genunchi un comunicat oficial al ISIS menit să liniștească spiritele. Există mai multe elemente care arată că mesajul Statului Islamic este de fapt o făcătură instrumentată foarte prost:

1. Mass-media din occident a prezentat ”comunicatul” fără să indice sursa. S-a vorbit, la modul general, despre ”un canal Telegram afiliat grupării teroriste”.

2. Cu câteva ore înainte de revendicarea atentatului, purtătorul de cuvânt al ISIS, Abu Hudhayfah Al-Ansari, a publicat un mesaj vocal de o jumătate de oră în care nu a pomenit nimic despre atacul terorist din Kerman. Mesajul vocal a fost despre Palestina și Israel. Al-Ansari le-a cerut palestinienilor să nu-i mai urmeze pe naționaliști și i-a cerut lui Dumnezeu să îi ajute. De asemenea, a denunțat Hamas.

3. Revendicarea pare a fi scrisă la repezeală, de un tânăr absolvent de jurnalism, aflat într-un program de internship în cadrul CIA. Se vorbește de campania de iarnă ”Și ucideți-i oriunde îi veți găsi”, cu aluzie la conflictul religios dintre suniți și șiiți, iar referirile la locația exactă a atentatului și la cei implicați seamănă cu știrile banale din mass-media.

4. Folosirea cuvântului ”Iran” în declarația oficială este foarte neobișnuită. ISIS mizează întotdeauna pe retorica islamică, întrucât nu crede în conceptul de state naționale. În atacurile din trecut asupra Iranului, ei au menționat sintagmele ”provincia Fars” sau ”provincia Khorasan” ca parte a Califatului Islamic, dar niciodată ”Iran”.

5. Ulterior comunicatului, ISIS a publicat fotografiile celor doi presupuși atentatori sinucigași cu fețele blurate. Extrem de neobișnuit, dacă ne uităm în trecut, la alți atentatori ai Statului Islamic prezentați drept martiri. Ce motiv ar fi avut ISIS să le blureze imaginile, dacă tot erau morți și oricum au apărut în comunicat cu nume și prenume? (Omar Al-Muwahid, respectiv Saif Allah Al-Mujahid).

6. ISIS și-a asumat responsabilitatea la aproximativ 30 de ore după atentate. La fel de straniu, dat fiind că gruparea teroristă emite de obicei o declarație în aceeași zi a atacului, iar de cele mai multe ori chiar imediat după.
…………………
Notă: ISIS este o organizație teroristă, indiferent de partea cui joacă într-un moment sau altul. Nu ne asociem cu organizațiile teroriste și nici nu susținem declarațiile sau acțiunile lor.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. […] ISIS, care a și furnizat un comunicat de revendicare a atentatului (am scris la acea vreme, aici, despre multiplele semne de întrebare legate de autorii […]

  2. Nu cumva ati uitat ca inaintea acestui atentat sangeros, Iranul l-a executat prin spanzurare pe un agent-spion israelian??

  3. Mare ți-e disperarea satană, dacă ai ajuns să dezgropi din morți panarama aia de ISIS! :))
    Cine își aduce aminte felul cum au fost create Al-Qaeda sau apoi ISIS cu bani americani prin CIA știe că ”ipoteza” menționată de Adrian mai sus nu e doar o simplă ipoteză.
    ALTA este însă partea interesantă din această poveste:
    – CE legătură are atentatul ăsta cu decedatul general Qasem Soleimani comemorat la momentul respectiv
    – DE CE l-a executat dur Trump pe respectivul general acum 4 ani în condițiile în care Trump este singurul președinte american recent care n-a pornit nici un război în timpul mandatului său și este în general cunoscut ca un tip pacifist
    – DE CE nu a existat o reacție dură a establishment-ului iranian după acel atentat de acum 4 ani. Ia imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă cineva l-ar asasina în USA pe șeful CIA sau în Rusia pe șeful FSB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs