Al treilea război mondial pentru proști

Un articol de Gaïus Baltar, publicat inițial pe 18 iunie 2022 (deci în urmă cu 18 luni)

Nota recentă a autorului: Conflictul geopolitic este departe de a se fi încheiat. Puțin probabil ca scenariile descrise în articolul meu din 2022 să se concretizeze pentru o perioadă de timp (sau chiar deloc – să sperăm!), dar sunt curios să aflu ce credeți voi, cititorii, despre situația actuală din lume și despre direcția în care ne-am putea îndrepta – fie cu acest articol ca și cadru, fie în general. De asemenea, este sănătos să revizuim gândirea trecută și să o evaluăm.

***

Unii oameni bine informați, inclusiv, se pare, Papa, încep să suspecteze că s-ar putea să se întâmple mult mai mult în lume decât războiul din Ucraina. Ei spun că cel de-al treilea război mondial a început deja și că lucrurile se vor înrăutăți de acum încolo. Acest lucru poate fi dificil de determinat atunci când suntem implicați în evenimentele aflate în desfășurare și nu avem beneficiul unei perspective istorice. Este puțin probabil ca oamenii din 1939 să fi realizat că sunt martorii începerii unui conflict global major, deși posibil ca unii să fi bănuit urmarea.

În multe privințe, situația globală actuală seamănă cu un puzzle gigantic în care publicul larg poate vedea doar o mică parte din întreaga imagine. Cei mai mulți nici măcar nu-și dau seama că ar putea exista și alte piese și nici măcar nu-și pun aceste întrebări simple: de ce se întâmplă toate și de ce acum?

Lucrurile sunt mai complicate decât își dau seama majoritatea oamenilor. Ceea ce văd ei este vrăjitorul malefic Vladimir Saruman Putin care invadează Ucraina nevinovată cu armata sa de orci – fără niciun motiv. Este o viziune cel puțin simplistă, pentru că nimic nu se întâmplă fără motiv. Haideți să punem lucrurile în perspectivă și să vedem ce se întâmplă cu adevărat – și de ce lumea o ia razna sub ochii noștri. Să aruncăm o privire asupra celui de-al treilea război mondial.

Oala sub presiune

Occidentul (pe care îl putem defini aici ca fiind SUA și UE) a ținut lumea sub presiune timp de decenii. Fenomenul este valabil nu numai pentru țările din afara Occidentului, ci și pentru țările occidentale care s-au îndepărtat de dictatul conducătorilor occidentali. Această presiune a fost dezbătută pe larg și atribuită la tot felul de motive, inclusiv neocolonialism, hegemonie financiară forțată și așa mai departe. Interesant, în special în ultimii 20 de ani, este să știm ce țări au fost supuse presiunii și ce au ele în comun.

Printre țările aflate sub presiune se numără Rusia, China, Cuba, Venezuela, Libia, Siria, Serbia, Thailanda și Iran, pentru a numi doar câteva. Au existat, de asemenea, adăugiri recente, în special India și Ungaria. Pentru a înțelege de ce au ajuns sub presiune, trebuie să aflăm ce au în comun. Un demers deloc ușor, întrucât sunt extrem de diferite în multe privințe. Există democrații și nedemocrații, guverne conservatoare și comuniste, țări creștine, musulmane și budiste, și așa mai departe. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt în mod clar aliați. Trebuie să vă întrebați de ce țări conservatoare și religioase precum Rusia și Iranul s-ar alia cu comuniștii atei din Cuba și Venezuela.

Ceea ce au în comun statele amintite este dorința lor de a-și gestiona propriile afaceri; de a fi țări independente. Situația este de neiertat în ochii Occidentului și trebuie combătută prin orice mijloace necesare, inclusiv prin sancțiuni economice, revoluții colorate și agresiune militară directă.

Occidentul și brațul său militar NATO au înconjurat Rusia cu țări ostile și baze militare, au înarmat și manipulat Ucraina pentru a o folosi ca un ciocan împotriva sa și au recurs la sancțiuni și amenințări. Același lucru s-a întâmplat și încă se întâmplă în Asia, unde China este înconjurată prin toate mijloacele disponibile. Același lucru se aplică, într-o anumită măsură, tuturor independenților menționați mai sus. În ultimii zece ani, presiunea asupra independenților a crescut considerabil, atingând apogeul în anul care a precedat invazia rusă în Ucraina.

În 2021, SUA și-au trimis diplomații în întreaga lume pentru a intensifica presiunea. Erau ca un circ ambulant sau ca o trupă rock în turneu, dar în loc să fie distractive, emiteau amenințări: cumpărați asta de la noi și faceți ce vă spunem noi sau vor exista consecințe. Urgența era absolută și palpabilă, dar apoi a venit războiul din Ucraina și presiunea a crescut exponențial. În prima lună a războiului, întregul corp diplomatic occidental a fost implicat total în lansarea de amenințări împotriva ”restului lumii” pentru a izola Rusia. Manevra nu a funcționat, provocând panică în cercurile politice și diplomatice din Statele Unite și Europa.

Toate aceste presiuni de-a lungul anilor, precum și toată teama și panica atunci când nu au funcționat, sunt în mod clar legate de evenimentele din Ucraina. Ele fac parte din același ”sindrom” și au aceeași cauză.

Dimensiunea datoriei

Au existat multe explicații pentru ceea ce se întâmplă, iar cea mai frecventă este lupta între două posibile căi de urmat: o lume multipolară, în care există mai multe centre de putere în lume, și o lume unipolară, în care Occidentul conduce lumea. Explicația este adevărată într-o oarecare măsură, dar există un alt motiv pentru care acest lucru se întâmplă acum și toată urgența și panica din Occident.

Recent, gurul tehnologiei din Noua Zeelandă, Kim Dotcom, a postat pe Twitter un mesaj despre situația datoriilor din SUA. Potrivit acestuia, datoria totală și obligațiile nefinanțate ale Statelor Unite depășesc valoarea totală a întregii țări, inclusiv a terenurilor. Situația nu este unică în SUA. Majoritatea țărilor occidentale au o datorie care poate fi rambursată doar prin vânzarea întregii țări și a tot ce se află în ea. În plus, majoritatea țărilor non-occidentale sunt îngropate în datorii denominate în dolari și sunt deținute practic de aceiași finanțiști care dețin Occidentul.

În ultimele câteva decenii, economiile Statelor Unite și ale Europei au fost falsificate într-o măsură incredibilă. Noi, în Occident, trăim mult peste posibilitățile noastre, iar monedele sunt masiv supraevaluate. Am reușit să facem acest lucru prin două mecanisme:

1) Primul este statutul de rezervă al dolarului și statutul de semi-rezervă al euro, care au permis Occidentului să exporte monedă digitală și să primească bunuri în schimb. Manevra a conferit Occidentului o putere financiară enormă și i-a permis să funcționeze ca un parazit al economiei globale. Am primit o mulțime de bunuri pe gratis, ca să spunem așa.

2) Al doilea mecanism de falsificare este creșterea datoriei până la un nivel atât de ridicat încât, în esență, am amanetat tot ceea ce deținem, inclusiv casele și terenurile noastre, pentru a ne menține nivelul de trai. Nu mai deținem nimic acum, că datoria a fost subscrisă. Datoria a devenit de mult timp inutilizabilă – mult peste capacitatea noastră de a plăti dobânzi – ceea ce explică de ce ratele dobânzilor în Occident sunt aproape de zero. Orice majorare ar face datoria iremediabilă și am fi cu toții oficial în faliment, peste noapte.

În plus, contrafacerea a creat monede artificial de puternice în Occident, sporind puterea de cumpărare a acestora pentru bunurile evaluate în monede non-occidentale. Mecanismele au permis, de asemenea, Occidentului să gestioneze economii de servicii umflate și disfuncționale, de o ineficiență inimaginabilă. În economiile noastre există grupuri uriașe de oameni care nu numai că nu creează valoare, dar o distrug în mod sistematic. Ceea ce menține astăzi standardul de viață în Occident este o mică minoritate de oameni productivi, o datorie tot mai mare și parazitismul asupra restului lumii.

Oamenii care dețin toate aceste datorii dețin, de fapt, tot ceea ce credem că deținem noi. În Occident, nu deținem nimic în acest stadiu – doar credem că deținem. Dar cine sunt adevărații noștri proprietari? Știm mai mult sau mai puțin cine sunt aceștia, deoarece se adună în fiecare an la Forumul Economic Mondial de la Davos, alături de elitele politice occidentale pe care le dețin.

Este clar că proprietarii noștri sunt din ce în ce mai îngrijorați, iar îngrijorările lor cresc în tandem cu presiunea tot mai mare exercitată de Occident asupra restului lumii, în special asupra independenților. La ultima reuniune de la Davos, atmosfera era atât sumbră, cât și panicată. Era panica din rândul elitelor politice occidentale atunci când izolarea Rusiei a eșuat.

Ce se va întâmpla în continuare?

Panica stăpânilor noștri și a politicienilor lor este de înțeles, deoarece am ajuns la capătul liniei. Nu ne mai putem menține nivelul de trai prin creșterea datoriilor și a parazitismului. Datoria depășește ceea ce deținem ca garanție, iar monedele noastre sunt pe cale să devină fără valoare. Nu vom mai putea să obținem bunuri gratuite din restul lumii sau să ne rambursăm datoria – ca să nu mai vorbim de plata dobânzilor. Întregul Occident este pe cale să intre în faliment, iar nivelul nostru de trai este pe cale să scadă cu un procent uriaș. Acest lucru i-a panicat pe proprietarii noștri de terenuri și ei văd doar două scenarii:

     1. În primul scenariu, majoritatea țărilor occidentale, și tot ce se află în ele, își declară falimentul și își șterg datoriile prin diktat – lucru pe care statele suverane sunt capabile să îl facă. Inițiativa va anihila, de asemenea, averea și puterea politică a proprietarilor noștri.

  1. În cel de-al doilea scenariu, proprietarii noștri preiau garanția în timpul falimentului. Garanția suntem noi și tot ceea ce deținem.

Nu este nevoie de un geniu pentru a ne da seama ce scenariu a fost ales. Planul pentru cel de-al doilea scenariu este gata și se pune în aplicare chiar în acest moment. Se numește ”Marea Resetare” și a fost construit de oamenii din spatele Forumului Economic Mondial. Acest plan nu este un secret și poate fi examinat într-o oarecare măsură pe site-ul WEF.

Marea Resetare este un mecanism de confiscare a tuturor garanțiilor datoriei, care include activele dumneavoastră, activele orașului sau municipalității dumneavoastră, activele statului dumneavoastră și majoritatea activelor corporative care nu sunt deja deținute de proprietarii noștri.

Există mai multe componente ale acestui mecanism de confiscare a activelor, dar cele mai importante sunt următoarele patru:

      1. Abolirea suveranității: O țară suverană (independentă) este o țară periculoasă, deoarece poate alege să nu-și achite datoria. Reducerea suveranității a fost o prioritate pentru proprietarii noștri. Au fost încercate diverse proiecte, cum ar fi Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții și Parteneriatul transpacific. Cel mai de succes proiect este, fără îndoială, Uniunea Europeană însăși.

      2. Declinul economiei: Economia occidentală (și, de fapt, economia mondială) trebuie revizuită în jos cu un procent foarte mare. Această revizuire în jos este necesară deoarece economia occidentală este acum falsificată masiv și trebuie să fie adusă la nivelul său real – care ar putea fi la jumătate din ce vedem acum – sau chiar mai mult. Retragerea lentă este, de asemenea, menită să evite o prăbușire bruscă, care ar provoca tulburări sociale masive și ar reprezenta o amenințare pentru proprietarii noștri. Prin urmare, o dezmembrare controlată devine preferabilă unei prăbușiri necontrolate. Retragerea controlată este deja în curs de desfășurare și durează de ceva timp. Pot fi citate multe exemple ale acestei dezmembrări, inclusiv politica energetică a UE și a SUA care vizează sabotarea economiei occidentale și încercările evidente de a distruge cererea în timpul și după izbucnirea epidemiei, inclusiv problemele logistice destul de ciudate care au apărut brusc, de nicăieri.

     3. Recoltarea de active (nu veți deține nimic și veți fi ”fericiți”): Toate activele care pot fi considerate garanții pentru datoria noastră privată și colectivă/publică vor fi confiscate. Este un obiectiv clar declarat al Marii Resetări, dar modul în care va fi pus în aplicare rămâne în ceață. Pentru ca fenomenul să se întâmple, controlul total al guvernelor occidentale (și, de fapt, al tuturor guvernelor) pare a fi necesar. Această precondiție este mai aproape decât s-ar putea crede, întrucât majoritatea guvernelor occidentale par a fi îndatorate la Davos. Procesul va fi prezentat ca o restructurare socială necesară din cauza crizei economice și a încălzirii globale și va duce la o scădere masivă a nivelului de trai pentru oamenii obișnuiți, dar nu și pentru elite.

     4. Opresiune: Un număr mare de oameni nu vor fi de acord cu Planul și o revoltă devine un răspuns probabil, chiar dacă dezmembrarea se face treptat. Pentru a preveni revolta, se pune în aplicare un mecanism de control social care va șterge libertatea personală, libertatea de exprimare și viața privată. De asemenea, va crea o dependență absolută a individului față de stat. Manevra trebuie executată înainte ca dezmembrarea economică să poată fi finalizată, altfel va avea loc o revoluție. Mecanismul este deja pus în aplicare cu entuziasm în Occident, după cum poate vedea oricine are ochi și urechi.

Rusia, China și alți independenți

Cum se încadrează Rusia și China, precum și războiul din Ucraina, în toate acestea? De ce atâta presiune din partea Occidentului de-a lungul anilor și de ce atâta panică acum? O parte din motivul presiunii asupra independenților, în special Rusia și China, este pur și simplu rezistența lor la hegemonia occidentală. Acest lucru este suficient pentru a le pune pe lista de țări obraznice. Dar de ce a crescut presiunea în ultimii ani?

Motivul este că Rusia și China nu pot fi falimentate și activele lor nu pot fi recuperate. Ele nu au prea multe datorii în monede occidentale, ceea ce înseamnă că cei care dețin Occidentul prin datorii nu dețin în prezent Rusia și China (așa cum dețin Occidentul și ”lumea a treia” îndatorată) și nu le pot achiziționa prin datorii. Singura modalitate de a le achiziționa este prin schimbarea regimului. Guvernele lor trebuie slăbite prin toate mijloacele, inclusiv prin sancțiuni economice și mijloace militare, dacă este necesar – de exemplu, prin utilizarea Ucrainei ca un berbec pentru Rusia și a Taiwanului pentru China.

Supunerea Rusiei și a Chinei este o problemă existențială pentru proprietarii noștri de la Davos, deoarece, atunci când vor prăbuși economia occidentală, tot restul trebuie să se prăbușească și el. Dacă economia occidentală se prăbușește și un bloc economic major nu se alătură în cădere, va fi un dezastru pentru Occident. Noul bloc va dobândi o putere economică masivă și, poate, un fel de hegemonie unipolară, în timp ce Occidentul se va scufunda într-o eră feudală întunecată și irelevantă. Prin urmare, întreaga lume trebuie să se prăbușească pentru ca Marea Reinițializare să funcționeze. Rusia și China trebuie să fie supuse prin orice mijloace necesare, la fel ca și India și alte națiuni recalcitrante.

Este ceea ce a alimentat situația în care ne aflăm astăzi, spre cel de-al treilea război mondial. Elitele occidentale deținătoare de proprietăți merg la război pentru a-și păstra bogăția și puterea. Toți cei care se împotrivesc trebuie să fie subjugați, astfel încât să poată urma Occidentul în Evul Mediu întunecat al Marii Reinițializări.

Panica actuală în rândul elitelor occidentale se datorează faptului că proiectul ucrainean nu decurge conform planului. În loc ca Rusia să sângereze pe câmpul de luptă, Ucraina și Occidentul sunt cei care sângerează. În loc ca economia rusă să se prăbușească, ceea ce duce la înlocuirea lui Putin cu un lider compatibil cu Davos, economia occidentală este cea care se prăbușește. În loc ca Rusia să fie izolată, Occidentul este din ce în ce mai izolat. Nimic nu funcționează și, culmea, Europa le-a oferit rușilor mijloacele și stimulentele necesare pentru a distruge economia europeană prin închiderea parțială a industriei sale. Fără resursele rusești, nu există industrie europeană, iar fără industrie, nu există impozite pentru a plăti ajutoarele de șomaj, pensiile, toți refugiații și aproape toate celelalte lucruri care țin împreună societățile europene. Rușii au acum capacitatea de a provoca o prăbușire necontrolată în Europa, ceea ce nu intra în calculele elitelor de la Davos. Un accident necontrolat ar putea literalmente să doboare capete la Davos, provocând teamă și panică în cercurile de elită. Singura soluție pentru ei este să continue cel de-al treilea război mondial și să spere la ce e mai bun.

Ce trebuie făcut

Marea resetare a economiei mondiale este cauza directă a celui de-al Treilea Război Mondial – presupunând că asta se va întâmpla. Ce se poate face în acest sens? Din partea Occidentului, mai nimic. Singura soluție este să scoatem Davosul din ecuație, dar probabil că fenomenul nu se va întâmpla din două motive:

► Primul este acela că marii reîntemeietori de la Davos sunt prea încurcați cu economia și politica occidentală. Davos este ca o caracatiță cu brațe și ventuze în cercurile de elită, în mass-media și în guvernele din fiecare țară. Ei sunt prea bine înrădăcinați pentru a putea fi îndepărtați cu ușurință.

► Al doilea motiv este că populația occidentală este excesiv de spălată pe creier și prea ignorantă. Nivelul de spălare a creierului lor este de așa natură încât o mare parte dintre ei doresc de fapt să devină săraci.

Totuși, există indicii că ar putea exista diviziuni în cadrul elitelor occidentale. Unele dintre ele, în special în Statele Unite, s-ar putea opune Marii Reinițializări concepute în principal de Europa – dar rămâne de văzut dacă această opoziție este reală sau eficientă.

În afara Occidentului, totuși, pot și trebuie luate anumite măsuri. Unele dintre aceste măsuri sunt drastice, iar altele sunt puse în aplicare chiar în acest moment. Printre ele se numără următoarele:

  1. Independenții, conduși de Rusia, China și India, trebuie să creeze un bloc pentru a se izola de Occidentul radioactiv. Această izolare nu trebuie să fie doar economică, ci și politică și socială. Sistemele lor economice trebuie să fie separate de Occident și să devină autonome. Culturile și istoria lor trebuie să fie apărate împotriva influențelor și revizionismului occidental. Acest proces pare să fie în curs de desfășurare.
  2. Independenții trebuie să interzică imediat în țările lor toate instituțiile și ONG-urile sponsorizate de Occident, fie că sunt sponsorizate de state occidentale sau de persoane fizice. În plus, ei trebuie să interzică toate mijloacele de informare în masă de la sponsorizarea occidentală și să priveze toate școlile și universitățile de sponsorizarea și influența occidentală.
  3. Ei trebuie să părăsească toate instituțiile internaționale până la Organizația Națiunilor Unite, inclusiv, deoarece toate organismele internaționale sunt controlate de Occident. Ei trebuie să le înlocuiască apoi cu noi instituții în cadrul blocului lor.
  4. Ei trebuie, la un moment dat, să declare dolarul și euro non grata. Acest lucru înseamnă că trebuie să declare default pentru toate datoriile denominate în aceste monede, dar nu și pentru alte datorii. Se va întâmpla probabil mai târziu, dar este inevitabil.

 Măsurile luate de independenți vor crea o situație în care Occidentul va coborî în întuneric fără a-i trage și pe alții în jos cu el – dacă reușim să scăpăm de focul nuclear.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. GRĂBIŢI-VĂ !!!!!! ESTE ULTIMUL MINUT,POATE CHIAR ULTIMA SECUNDĂ !!!!! TREBUIE SĂ SCĂPĂM DE „pietroiul ue,nați-o,oms …”!!!!!!

  2. Dacă puneați și țelină și pătrunjel ieșea de-o ciorbă de potroace geopolitică de se scula și Kissinger să ia o lingură. Măi băieți… geopolitica asta nu e o treabă pentru oricine..

  3. Articolul acesta este exceptional sub toate aspectele: nu numai ca analizeaza situatia actuala cu toata raspunderea, dar da efectiv SOLUTII, dintre care principala este ruperea de Occident. De ani intregi tot scriu pe acesta tema, cu o totala lipsa de ecou. Sub dominatia cretinoizilor Democrati a la Obama si Biden, Vestul a devenit nu numai nociv pentru noi, ci de-a dreptul cancerigen. OMS, Davos, NATO, dar si ONU, ca sa nu mai vorbim de FMI si celelalte asemenea lor, ne trag in jos si ne mentin in starea perpetua de pauperizare, de lipsire de orice independenta si suveranitate, de iobagi in propria noastra Tara. Este o rusine majora pentru toti cetatenii iubitori de Neam, dar si pentru guvernantii care nu mai guverneaza nimic, ci asculta smerit si aduc la indeplinire diktatul altora, alogeni cu tupeu de stapani. De aici provin toate relele: distrugerea Invatamantului si a mandriei de Neam si Tara, pornografia generalizata, impunerea unor jalnice elite stupide antinationale, saracirea generalizata, lipsa de incredere in viitor si in fortele proprii. Iar la asta nu am juns noi de capul nostru, ci ne-a fost IMPUS pe toate caile de vesticii pe care in naivitatea noastra i-am crezut buni si s-au dovedit la fel de silnici si de jefuitori aroganti ca sovieticii stalinisti. Daca nu si mai rau! Cum scapam de asta? Simplu: scapati de influenta maladiva si ruinatoare a Occidentului bolnav de dementa in stare avansata, dar nu va inchinati nici Estului cu care nu avem multe in comun. Calea noastra trebuie sa fie tipic romaneasca, reanalizand si modernizand in conditiile actuale dictonul creator de Tara si de viitor – Prin Noi Insine. Avem inca minti deschise si creatoare, avem vointe tinere si nemaculate de consumism si depravare, avem o Biserica ortodoxa suficient de puternica, chiar daca agresata din toate partile de asa-zisii progresisti intelectuali pigmei stipendiati. Daca aceste forte se vor uni in viitorul imediat, am avea o speranta. Dar totul trebuie infaptuit cat mai repede, chiar imediat in anul acesta 2024 abia inceput, dar hotarator sub multe aspecte. Conditia ar fi si ca Serviciile Secrete sa inteleaga lucid ca a mai miza pe Vest inseamna a miza pe un cal mort.

  4. Foarte bun articolul. Conflictul din Ucraina și cel care a izbucnit anul acesta în Palestina sunt doar scântei apărute la o instalație electrică defectuoasă care doar anunță incendiul în sine. Încă ”scânteiază”. Întrebarea este până când?

  5. Concluziile acestui articol superb ar trebui să fie studiate mai atent de nume celebre dintre ”ai noștri”, precum Gheorghe Piperea, care încă își mai închipuie că uniunea satanică europeană mai merită sau ar trebui să fie salvată și reorganizată. Această idee de proveniență FIX globalistă a fost insinuată la un moment dat FIX de globaliști în rândurile noastre pentru a mai prosti pe câțiva și a mai rupe bucăți din rândurile noastre nu foarte numeroase dar deja semnificative pentru ei. Din păcate, uneori le reușește… ceea ce face ca Sfânta Scriptură să fie ȘI mai relevantă astăzi, mai mult ca oricând: ”Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.” Matei 24-24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs