Se încinge răsturnarea de situație în privința Ucrainei

Deși Washington, D.C. este pustiu în acest moment, cu factorii de decizie cheie plecați în vacanță, munca de modelare a unei noi narațiuni continuă. Două articole din această săptămână, unul în New York Times și unul în Politico, oferă o foaie de parcurs pentru încercarea disperată a administrației Biden de a preveni prăbușirea politicii sale privind Ucraina.

Articolul din New York Times este un text de opinie al unui fost editor în vârstă, Serge Schmemann – ”Ucraina nu are nevoie de tot teritoriul său pentru a-l învinge pe Putin”. Serge, în ciuda unei lungi cariere de jurnalist specializat în afaceri externe, a uitat ce înseamnă ”înfrângere”. Michael Hirsh, care scrie în The Politco, se face ecoul mesajului lui Schmemann – ”Administrația Biden își schimbă în liniște strategia în Ucraina”.

Să începem cu Schmemann. El s-a născut în Franța, dar moștenirea sa este rusă, mai exact creștin-ortodoxă rusă. Deși Schmemann vorbește limba rusă și a locuit la Moscova în timp ce lucra pentru New York Times, el este complet rupt de realitatea Rusiei moderne. El acceptă ca fiind adevărate multe meme occidentale dovedit false despre Putin, armata rusă și economia rusă. Iată-le pe cele mai flagrante:

O verificare dureroasă a realității arată că frontul ruso-ucrainean, lung de 600 de mile, este înghețat la propriu și la figurat, secătuind resursele și viețile ucrainenilor fără prea multe perspective de schimbare în viitorul apropiat.

Nu, războiul nu este înghețat. Rusia avansează pe tot frontul, iar forțele ucrainene se retrag după ce au suferit pierderi grele. Deși Schmemann recunoaște că războiul ”secătuiește resursele și viețile ucrainenilor”, el greșește crezând că această situație poate continua în ”viitorul apropiat”. Ucraina pierde trupe pe care nu are mijloace realiste de a le înlocui. Rusia, în schimb, își sporește dimensiunea armatei sale și nu este victima unui război de uzură. Rusia este cea care provoacă uzura.

Dacă domnul Putin caută în mod serios o încetare a focului, o face pornind de la presupunerea că alternativa este un măcel continuu al soldaților săi și că nu mai poate obține nimic prin distrugere, violență sau fanfaronadă.

Săracul domn Schmemann își dezvăluie în această frază ignoranța sa totală cu privire la strategia militară a Rusiei și la controlul acesteia asupra câmpului de luptă. Ucraina nu ”măcelărește” soldații ruși. Da, există un număr crescut de victime rusești, deoarece Rusia este în ofensivă, dar lipsa de muniție de artilerie din partea Ucrainei și incapacitatea Occidentului de a furniza cantități care să se potrivească cu ceea ce Rusia trage zilnic înseamnă că Ucraina, nu Rusia, primește lovituri.

Armata Rusiei a fost mutilată și umilită, iar economia țării a fost ruptă de Occident.

Cum poate un om ca Schmemann să scrie asemenea prostii este straniu. Pot să înțeleg cum cineva care locuiește în Missouri, care nu are nicio experiență în afaceri externe și nu știe nimic despre Rusia, poate fi păcălit de propaganda mass-mediei occidentale că armata Rusiei pierde. Dar nu-i cazul luite Schmemann. El este un om cosmopolit. A continua să împingă această minciună către publicul american este periculos pentru că promovează o înțelegere falsă a puterii reale a armatei ruse. Rusia este pe picior de război și își construiește o forță și un arsenal de arme masive.

Forțelor rusești, conduse de mercenari, le-a luat mai mult de un an și pierderi masive pentru a cuceri un oraș, Bakhmut; un alt oraș-cheie, Avdiivka, este încă în mâinile ucrainenilor, în ciuda valurilor de soldați, mulți dintre ei rezerviști și condamnați prost pregătiți, aruncați împotriva lui.

Nenumărate mii de soldați ruși au fost trimiși la măcel și alte nenumărate mii dintre cei mai buni și mai străluciți soldați ruși au fugit din țară, fie pentru a evita războiul, fie pentru a fi încarcerați pentru că s-au opus acestuia.

”Rezerviști slab pregătiți și condamnați recrutați?” Spre deosebire de Ucraina, care a smuls bărbați de toate vârstele de pe străzile orașelor ucrainene și i-a forțat să meargă pe front cu o pregătire minimă, Rusia a înrolat aproape 500.000 de noi soldați în 2023. Acești noi recruți nu sunt trimiși în luptă în grabă. Ei trec printr-un regim complet de pregătire.

Apoi avem parte de această minciună:

Sancțiunile zdrobitoare au pus capăt aproape tuturor afacerilor cu Occidentul și au alimentat o inflație în spirală, deși domnul Putin a găsit modalități pentru ca acoliții săi să profite totuși. Și în timp ce economia rusă a primit un impuls pe termen scurt prin alimentarea mașinăriei militare și prin umplerea golurilor lăsate de sancțiuni, perspectivele pe termen lung sunt sumbre.

Fraza de mai sus merită înjurătura BULLSHIT! Păcat că domnul Schmemann nu a fost cu mine când încercam de Crăciun să trec prin mulțimea de cumpărători fericiți, de la magazinul GUM. Asta l-ar fi putut trezi din afirmația sa iluzorie că economia rusă se clatină. Schmemann ignoră noul comerț înfloritor al Rusiei cu China și India. Rușii își dau seama acum că nu au nevoie de Occident. Dimpotrivă. Occidentul are nevoie de petrolul, gazele naturale, minereurile de pământuri rare, îngrășămintele, aluminiul și nichelul Rusiei, pentru a menționa doar câteva elemente. Rusia își produce acum propriile avioane comerciale cu reacție, iar industria sa de apărare funcționează la maxim.

Viziunea lui Schmemann privind victoria Ucrainei se bazează pe o Ucraină care nu mai există:

Adevărata victorie a Ucrainei este să se ridice din iadul războiului ca un stat puternic, independent, prosper și sigur, bine ancorat în Occident.

Ucraina a pierdut 50% din populația sa din cauza emigrării și a victimelor războiului. A pierdut Donbasul, o regiune bogată în resurse naturale și cu capacitate industrială. Ucraina nu are nicio cale de urmat ca țară viabilă și puternică. Cu toate acestea, concluzia lui Schmemann este că Ucraina ar trebui să negocieze cu Rusia, să accepte un îngheț pe loc și apoi să acorde Occidentului ceva timp pentru a se gândi cum să submineze și să distrugă Rusia. Da, o afacere excelentă care cu siguranță îl va atrage pe Vladimir Putin.

Articolul lui Michael Hirsh din The Politico este mai bine ancorat în realitate decât cel al lui Schmemann. Iată care sunt punctele esențiale:

Oficialul administrației a declarat pentru revista POLITICO că o mare parte din această schimbare strategică în favoarea apărării are ca scop să consolideze poziția Ucrainei în orice negociere viitoare. ”A fost teoria noastră de la un capăt la altul – singurul mod în care acest război se termină în cele din urmă este prin negociere”, a declarat oficialul, un purtător de cuvânt al Casei Albe căruia i s-a păstrat anonimatul deoarece nu este autorizat să vorbească în mod oficial. ”Vrem ca Ucraina să aibă cea mai puternică poziție posibilă atunci când se va întâmpla acest lucru”. Purtătorul de cuvânt a subliniat, totuși, că încă nu sunt planificate discuții și că forțele ucrainene sunt încă în ofensivă pe alocuri și continuă să ucidă și să rănească mii de soldați ruși. ”Vrem ca ei să fie într-o poziție mai puternică pentru a-și menține teritoriul. Nu este vorba că îi descurajăm să lanseze o nouă ofensivă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În ultimul an – în condițiile în care sprijinul militar al SUA a scăzut rapid la Capitoliu, iar contraofensiva lui Zelenskyy, odată lăudată, a eșuat de când a fost lansată în iunie – Biden a trecut de la a promite că SUA va sprijini Ucraina ”atât timp cât va fi nevoie”, la a spune că SUA va oferi sprijin ”atât timp cât putem” și a susține că Ucraina a obținut ”o victorie enormă deja”. Putin a eșuat”.

Unii analiști cred că acesta este un cod pentru: Pregătiți-vă să declarați o victorie parțială și să găsiți o cale de a ajunge cel puțin la un armistițiu sau la o încetare a focului cu Moscova, una care ar lăsa Ucraina parțial divizată.

”Comentariul lui Biden despre victorie are calitatea de a fi adevărat”, a declarat George Beebe, fost șef al analizei Rusiei pentru CIA, care este acum șeful departamentului de strategie al Quincy Institute for Responsible Statecraft. Dar ”timpul a devenit un dezavantaj clar în ceea ce privește forța de muncă și capacitatea industrială a Ucrainei, iar acest lucru este valabil chiar dacă Occidentul își continuă sprijinul. Cu cât durează mai mult, cu atât mai mult va trebui să cedăm în avans doar pentru a-i aduce pe ruși la masa negocierilor”.

Ultima propoziție este cheia – ce trebuie să cedeze Occidentul pentru a-i determina pe ruși să negocieze? Răspuns simplu. Nimic. Rusia nu mai are încredere în Statele Unite sau în oricare dintre statele NATO pentru a negocia cu bună credință. Aceste două articole, împreună cu articolul anterior din NY Times care susținea că Putin negociază în secret, au un singur scop – să creeze o narațiune falsă care să-i permită lui Biden să deconecteze Ucraina înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor. La un moment dat, cred că vom vedea un articol care va spune că SUA aveau Rusia pregătită pentru a negocia cu adevărat, dar că Zelensky a sabotat orice șansă de acord.

Există câteva inadvertențe uimitoare în această încercare de a ”răsturna” narațiunea. Conform legislației ucrainene actuale, președintelui Zelensky îi este interzis să negocieze cu Rusia. Rada va trebui să adopte o lege care să-i acorde lui Zelensky permisiunea de a relua negocierile cu Moscova. Apoi, există presupunerea nebunească că Rusia poate fi ademenită să negocieze. Se pare că cei de la securitatea națională ai lui Biden chiar cred în mitul conform căruia Rusia suferă din cauza acestui război și caută o portiță de scăpare. Ei nu sunt atenți la ceea ce spun liderii ruși. Putin și Lavrov, în special, au arătat foarte clar că nu mai au încredere în Statele Unite sau în NATO ca fiind intermediari onești. Acest război va continua până când Ucraina va fi distrusă, iar Occidentul va fi forțat să accepte realitatea.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. 1. Când Israelul plătește în prezent mercenarii ucraineni cu 500$/săptămână că să lupte în Gaza, este greu că armata ucrainiabasa mai găsească „voluntari”.
    2. Nici în Rusia, USA, Franța sau Germania nu găsești un „ortodox rus” care sa poarte prenumele Serge și numele Schememann. El este de origine kazară.

  2. Uau! Si acum sunt proști, ca ăia la care face trimitere Larry Johnson, care nu vor sau nu sunt lăsați să vadă că „împăratul e gol” cum spunea băiețelul din basmul ” Hainele cele noi ale împăratului” al lui Hans Christian Andersen. Sau să fie ca-n zicerea lui Mircea Crișan „ce nu face omul pentru o bucățică de Chevrolet? „, parcă mai repede !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs