Jurnal de front: trădătorii

■ Supărare mare la Bruxelles. Viktor Orban trebuie pus cu botul pe labe. Cum își permite să ”nu țină cont de interesele aliaților săi din NATO”, cum bine spune ambasadorul SUA la Budapesta. Adică cel mai interesat membru al NATO în continuarea ostilităților din Ucraina. Macron cere, la rându-i, ”mai mult respect” din partea lui Orban și deplânge faptul că și Slovacia va fi lovită de votul Ungariei. ”Uniți în cuget și-n simțiri”, astfel trebuie să fie toți membrii UE, dacă vor să evite cizma Kremlinului. Și fix asta pregătește parlamentul de la Strasbourg: modificarea tratatelor europene, astfel încât lideri ca Orban să vorbească la pereți. Un regim dictatorial inițiat de globaliști în interes propriu și față de care europenii par complet inerți, cât timp își fac vacanțele în insulele grecești.

■ Știți cât tam-tam a făcut Ursula von der Leyen în legătură cu hoardele de barbari ruși care ar fi furat mașini de spălat din casele ucrainenilor pentru piese de schimb la rachetele hipersonice Kinjal. Ei bine, în Fâșia Gaza lucrurile par a se petrece la o scară infinit mai scandaloasă. Civili dezbrăcați în lenjerie intimă sunt umiliți în ultimul hal, ca într-un film de groază din epoci demult apuse. Videoclipuri din mediul online arată soldaţi israelieni care jefuiesc case, incendiază ajutoare umanitare, vandalizează magazine, se plimbă pe bicicletele copiilor (apropo, mai mult de 40% din victime sunt minori) şi folosesc un limbaj colorat. ”Autorii vor fi pedepsiţi”, a dat asigurări armata israeliană.

■ Presa mainstream din România, dar și unii influensări, continuă să mențină vie credința într-o victorie a trupelor lui Zelensky doar din vorbe mincinoase: ”Festival Putin la Kremlin, în timp ce economia se prăbușește și armata e zdrobită în Ucraina”. Este titlul comentariului asumat de un așa-zis jurnalist, care preia pe nemestecate toate informațiile furnizate de biroul de presă al NATO și mass-media afiliată. Menținerea speranței iluzorii într-o victorie a Ucrainei are un singur rezultat – zeci de morți în plus zi de zi, fără nicio tresărire pe fețele acestor promotori ai războiului cu orice chip.

■ Marea întrebare: pe ce se bazează specialiștii NATO atunci când pretind că peste un an vor exista condiții mai bune pentru Ucraina în vederea unor negocieri rezonabile cu Rusia? Dacă ne uităm în urmă, ar fi fost de preferat ca regimul Zelensky să găsească în 2022 o cale de compromis cu Kremlinul. Însă în 2024 va fi infinit mai greu (în paranteză fie spus, cinic și în același timp comic mesajul unui diplomat ucrainean, care pretinde că Marea Britanie și alte țări NATO abia așteaptă să intre cu trupe în Ucraina, în sprijinul băieților buni de la Kiev).

■ Vin alegerile, după cum reiese și din Ordonanța Trenulețul. În plină criză economică, cresc salariile bugetarilor cu 5% și chiar cu 20% în două tranșe (în Educație), cresc pensiile cu 13,8%, cresc diverse indemnizații pentru persoane defavorizate. Cu alte cuvinte, premierul Ciolacu se asigură că în anul electoral 2024 baza de votanți ai PSD va primi un imbold decisiv pentru a pune ștampila pe cei trei trandafiri. Prin noi împrumuturi copleșitoare la dobânzi nesimțite. Cât despre IMM-urile din mediul privat, să se spele pe cap liberalii lui Rareș Bogdan.

■ Congresul SUA a adoptat ”Legea privind securitatea și dezvoltarea la Marea Neagră”. Un text în care Rusia apare din nou drept inamicul de moarte al europenilor cuminți, onești și devreme acasă. Până la dezvoltarea unei flote NATO în Marea Neagră va mai trece apă pe Dunăre, mai ales că Turcia deține o poziție-cheie. Așa că între timp strategia Pentagonului la Vama Veche și Mamaia prevede, citez, ”Un plan de combatere a dezinformării și propagandei rusești în regiunea Mării Negre, utilizând resursele guvernului Statelor Unite, inclusiv ale Centrului de angajament global”. Așteptăm cu încredere următorii pași ai generalului Rog, de la SRI, în lumina directivelor Congresului SUA.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. foarte corect, respect domnule Onciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs