Serviciile secrete americane mint în legătură cu războiul din Ucraina

Administrația Biden a declasificat o evaluare a serviciilor de informații americane privind războiul din Ucraina, care a fost imediat transmisă presei, ca parte a unei presiuni a administrației Biden pentru a convinge Congresul să dea mai mulți bani Ucrainei. Informațiile raportate de Politico și CNN sunt îngrijorătoare, deoarece arată că SUA este ruptă de realitate și se agită furioasă pentru a le oferi politicienilor ceea ce vor să audă. Sunt exemple clasice de politică care primează în fața informațiilor.

Articolul din Politico – SUA declasifică informații în timp ce Casa Albă face presiuni pentru mai multe fonduri destinate Ucrainei – se concentrează pe meme-ul absurd conform căruia Rusia mizează pe un impas și insistă asupra faptului că Rusia suferă pierderi teribile:

SUA evaluează că Rusia crede prelungirea ostilităților cu Ucraina o ajută, prin diminuarea sprijinului occidental pentru Kiev, ceea ce face ca războiul să fie mai ușor de câștigat. ”Rusia este hotărâtă să continue ofensiva în pofida pierderilor suferite”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, într-un comunicat. ”Este mai important acum decât oricând să ne menținem sprijinul pentru Ucraina, astfel încât să poată continua să țină linia și să-și recâștige teritoriul”.

Alte informații americane indică faptul că ofensiva ucraineană susținută de Occident are un oarecare succes. Peste 13.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți și peste 220 de vehicule de luptă au fost distruse de-a lungul axei Avdiivka-Novopavlivka din estul Ucrainei începând din octombrie, a declarat Watson. Ea a adăugat că forțele Kremlinului continuă să bombardeze ținte în estul Ucrainei, inclusiv în jurul Avdiivka, Lyman și Kupyansk.

IC nu prezintă o imagine exactă a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Evaluarea insistă asupra afirmației că Rusia suferă pierderi masive din cauza ”campaniei susținute de Occident”. Informația are menirea să transmită mesajul că mai există încă speranță pentru Ucraina. Dar o ”evaluare corectă a informațiilor” ar fi trebuit să prezinte cele trei puncte fundamentale:

  1. Creșterea numărului de victime rusești din octombrie este o consecință a faptului că Rusia a trecut la ofensivă de-a lungul întregii linii de contact și că Rusia face progrese semnificative în împingerea forțelor ucrainene de pe pozițiile ocupate de mult timp. Avdeevka este cel mai important exemplu.
  2. Nu există un impas. Pierderile Ucrainei, în comparație cu cele ale Rusiei, sunt mai mari cu un factor de cel puțin 5 la 1, iar Rusia, spre deosebire de Ucraina, are rezerve ample de trupe, tancuri, piese de artilerie și muniție.
  3. Industria de apărare a Rusiei funcționează pe picior de război și produce un număr masiv de tancuri, transportoare blindate de trupe, drone, avioane, artilerie și muniție. Statele Unite și NATO împreună produc doar o fracțiune din ceea ce face Rusia.

Cum rămâne cu cele 13.000 de victime ale Rusiei? Este de conceput că Rusia are 3.000 de morți în misiune și 10.000 de răniți în misiune din octombrie, dar aceste pierderi nu sunt reflectate în mass-media și nu reprezintă o degradare a puterii militare a Rusiei. Nu și în cazul Ucrainei. La naiba, chiar și Zelensky le-a spus senatorilor americani că va înrola bărbați de 40 de ani. Asta înseamnă că pierderile Ucrainei sunt atât de mari încât sunt forțați să recruteze oameni prea bătrâni pentru rigorile luptei.

Raportul CNN este și mai nesincer. IC minte. Mă refer la minciuna de genul celei din Golful Tonkin. Aruncați o privire la articolul scris de Katie Bo Lillis. Rusia a pierdut 87% din trupele pe care le avea înainte de începerea războiului din Ucraina, potrivit evaluării serviciilor secrete americane. Ea scrie:

Rusia a pierdut un procent uimitor de 87% din numărul total de trupe terestre active pe care le avea înainte de a lansa invazia în Ucraina și două treimi din tancurile sale de dinaintea invaziei, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu o evaluare declasificată a serviciilor de informații americane furnizată Congresului.

Cu toate acestea, în ciuda pierderilor grele de oameni și echipamente, președintele rus Vladimir Putin este hotărât să meargă mai departe, în timp ce războiul se apropie de aniversarea de doi ani, iar oficialii americani avertizează că Ucraina rămâne profund vulnerabilă. O contraofensivă ucraineană extrem de așteptată a stagnat pe parcursul toamnei, iar oficialii americani consideră că este puțin probabil ca Kievul să obțină câștiguri majore în următoarele luni.

Reuters oferă o relatare mai exactă a ceea ce conține evaluarea:

Un raport declasificat al serviciilor de informații americane a evaluat că războiul din Ucraina a costat Rusia 315.000 de soldați morți și răniți, adică aproape 90% din personalul pe care îl avea când a început conflictul, a declarat marți o sursă familiarizată cu informațiile.

Raportul a evaluat, de asemenea, că pierderile Moscovei în personal și vehicule blindate în favoarea armatei ucrainene au întârziat cu 18 ani modernizarea militară a Rusiei, a precizat sursa.

Dacă acest lucru ar fi adevărat, atunci rețelele de socializare rusești ar fi în flăcări cu imagini de morminte și familii îndurerate care își îngroapă soldații. Acestea nu există, cel puțin nu în cantitatea care apare în mediile sociale ucrainene. Există sute de videoclipuri și fotografii ale cimitirelor ucrainene pline de soldați proaspăt îngropați.

Știm, de asemenea, că Rusia nu racolează de pe străzi băieți de 40 și 50 de ani și nu îi forțează să se înroleze în armată. Spre deosebire de Ucraina. Rusia, în schimb, a înrolat peste 40.000 de soldați pe lună în primele 11 luni ale anului 2023:

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat vineri că mai mult de 452.000 de persoane au fost recrutate în armată prin contract în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2023.

Nici măcar armata americană nu poate egala astfel de cifre de recrutare. Analiștii serviciilor de informații americane au omis să le spună membrilor Congresului că Rusia își mărește acum personalul militar până la 2,2 milioane de oameni pentru că este pregătită, dacă este necesar, să lupte împotriva Statelor Unite și a NATO?

Există știri, din păcate, că ne îndreptăm spre un conflict total cu Rusia. Echipa de războinici a New York Times – Julian E. Barnes, Eric Schmitt, David E. Sanger și Thomas Gibbons-Neff – raportează că Statele Unite preiau un control mai mare asupra planificării militare a Ucrainei, trimițând un general american cu trei stele pentru a conduce lucrurile la Kiev. Iată care este esențialul din articolul din NY Times – SUA și Ucraina caută o nouă strategie după eșecul contraofensivei:

Statele Unite intensifică consultanța militară față în față pe care o oferă Ucrainei, trimițând un general cu trei stele la Kiev pentru a petrece mult timp pe teren. Ofițerii militari americani și ucraineni spun că speră să elaboreze detaliile unei noi strategii luna viitoare, în cadrul unei serii de jocuri de război programate să aibă loc la Wiesbaden, în Germania.

Pentagonul a decis, de asemenea, să îl trimită pe generalul-locotenent Antonio A. Aguto Jr. care comandă sprijinul Ucrainei de la o bază din Germania, să petreacă perioade lungi de timp la Kiev. Generalul Aguto va lucra mai direct cu conducerea militară a țării pentru a îmbunătăți sfaturile pe care le oferă Statele Unite, au declarat oficialii americani. În timp ce Casa Albă a optat pentru a nu avea consilieri militari americani în țară în mod permanent, rotațiile frecvente ale generalului Aguto în și dinspre Kiev s-ar apropia de sfârșitul acestei restricții.

Nu am învățat absolut nimic din dezastrul din Vietnam. Trimiterea de ”consilieri” pe front nu a rezolvat niciodată nimic. Nu există niciun general activ în armata americană care să aibă vreo experiență practică într-un astfel de război. Aguto nu merge singur. El va fi însoțit de cel puțin o companie de ofițeri de stat major. Dacă Rusia decide să lovească celula de planificare ucraineană, este probabil că vom avea victime americane semnificative pe teren în Ucraina. Aceasta este o nebunie.

Rusia, cel puțin deocamdată, își ține praful de pușcă uscat. Dar asta s-ar putea schimba dacă Ucraina, cu sprijinul și încurajarea SUA, lansează o campanie teroristă în Crimeea. Rusia nu va sta cu mâinile în sân și nu va permite ca civilii săi să fie măcelăriți de armele occidentale. Sper ca Aguto să înțeleagă acest lucru. În caz contrar, s-ar putea foarte bine să își încheie misiunea în Ucraina într-un sac de cadavre, iar Statele Unite se vor afla într-un război pentru care nu sunt pregătite să lupte. Rugați-vă pentru pace.

Iată interviul meu de astăzi cu Ania K.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs