Războiul din Gaza și rolul organizației World Economic Forum

Un comentariu de Ernst Wolff

După o pauză temporară în luptele din Fâșia Gaza, războiul guvernului israelian împotriva Hamas a fost reluat în forță pe 4 decembrie. Sub pretextul eradicării definitive a amenințării teroriste, armata israeliană nu manifestă din nou nicio considerație față de populația civilă palestiniană.

Acum este clar pentru orice observator imparțial că nu mai vorbim de apărare, ci de anihilare țintită – o anihilare în care mii de victime nevinovate, inclusiv nenumărați copii, sunt acceptate de bună voie.

De ce? Ce și, mai ales, cine se află în spatele acestei monstruoase inumanități?

Câteva evenimente de fond, care sunt în mare parte ascunse publicului larg de către mass-media mainstream, dar care pot fi, de asemenea, decisive pentru evoluția viitoare a conflictului, ar putea face lumină în acest sens.

Descoperiri de gaze naturale în largul Fâșiei Gaza

După cum se știe acum pe scară largă, există zăcăminte de gaze naturale și petrol în valoare de aproximativ 500 de miliarde de dolari la 20 de mile marine de coasta Fâșiei Gaza. Palestinienii ar avea de fapt dreptul la aceste venituri, dar Israelul le reține de 20 de ani, încălcând astfel dreptul internațional.

În același timp, însă, Israelul însuși extrage petrol și gaze naturale din 9 zăcăminte diferite din Marea Mediterană și s-a transformat astfel, din 2017, dintr-un importator de gaze naturale într-un exportator.

Fie și numai acest lucru este o nedreptate flagrantă și, mai presus de toate, o batjocură la adresa populației din Fâșia Gaza, unde mai mult de jumătate dintre locuitori trăiesc în sărăcie și 80% din populație depinde de ajutorul umanitar.

Ce se află în spatele acestei agende inumane este dezvăluit, cel puțin parțial, de următoarele informații de fond care au ieșit la iveală în ultimele săptămâni:

Unul dintre zăcămintele de gaz ale Israelului este Tamar, exploatat de marea corporație americană Chevron. Exporturile sale prin intermediul gazoductului din estul Mediteranei au fost suspendate temporar la câteva zile după atacul terorist din 7 octombrie.

Chevron a solicitat apoi să exporte gaze prin intermediul gazoductului Arab Gas Pipeline, care leagă o altă platformă offshore israeliană, Leviathan, atât de Iordania, cât și de Egipt.

Alianțele din fundal

Aspectul ar trebui să vă facă să ciuliți urechile, întrucât arată clar că, în caz de război, există alianțe despre care publicul nu află aproape nimic. Și dintr-un motiv întemeiat: nimeni nu ar trebui să știe cine profită de război în fundal.

Așadar, haideți să ne uităm mai atent la părțile implicate. Egiptul și Israelul au purtat mai multe războaie unul împotriva celuilalt în trecut și cu siguranță nu sunt considerate națiuni prietene. Iar regina Rania a Iordaniei și-a exprimat în ultimele săptămâni, în mod repetat, solidaritatea cu palestinienii și respingerea politicii de război a Israelului pe contul său de Instagram.

Cu toate acestea, portretele publice sunt contrazise de legături între actori nemenționate aproape nicăieri. Atât prim-ministrul israelian Netanyahu, cât și șeful statului egiptean, generalul Al Sisi, participă la agenda Forumului Economic Mondial. Iar regina Rania a Iordaniei nu numai că este un contributor, ci chiar a făcut parte din consiliul de administrație al WEF timp de mai mulți ani.

Dar asta nu-i tot. Cu o cifră de afaceri de aproximativ un sfert de trilion de dolari în 2022, Chevron nu a devenit doar una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, ci este, de asemenea, strâns legată de WEF, fiind unul dintre cei aproximativ 120 de parteneri strategici.

Mai mult, principalul acționar al Chevron, alături de Vanguard, este nimeni altul decât cel mai mare manager de active din lume, BlackRock. Iar fondatorul și CEO-ul BlackRock, Larry Fink, figurează de asemenea ca membru al Consiliului de administrație al WEF, alături de regina Rania, începând din 2019.

Culmea, cei mai importanți furnizori de arme ai Israelului sunt marile companii de apărare din SUA, în spatele cărora BlackRock și compania sunt, de asemenea, principalii acționari în aproape toate cazurile.

Pachete de ajutoare și licențe

Cu toate acestea, livrările de arme declarate ca ”pachete de ajutor” nu sunt finanțate de organizații caritabile sau de miliardari simpatizanți ai Israelului, ci de contribuabilul american. Adică în principal de clasa de mijloc.

Cel mai recent pachet de ajutor, în valoare totală de 13 miliarde de dolari, a fost solicitat abia în octombrie de către președintele american Joe Biden – de asemenea un contribuabil la agenda WEF.

Iar conexiunile încrucișate nu se termină aici. Pe 31 octombrie, cu cinci zile înainte de reluarea atacurilor asupra Fâșiei Gaza, guvernul israelian a acordat 12 licențe de explorare a gazelor naturale în apele sale către șase companii. Cea mai mare dintre acestea este British Petroleum – BP.

BP este, de asemenea, un partener strategic al WEF și a semnat un contract de 1,5 miliarde de euro cu compania indiană de IT Infosys, în mai 2023. Infosys, în calitate de partener strategic al WEF, îl are drept co-fondator pe miliardarul Narayana Murthy, un contribuabil al WEF și, în același timp, socrul premierului britanic Rishi Sunak (la rândul său unul dintre tinerii lideri globali ai WEF).

Și încă o manevră înșelătoare

Un alt detaliu care arată cum poporul palestinian este înșelat și fraudat nu doar de guvernul israelian, ci și de proprii săi lideri:

În iunie 2023, prim-ministrul israelian Netanyahu a promis dezvoltarea câmpului de gaze din largul Fâșiei Gaza companiei egiptene de stat EGAS – și, în mod surprinzător, în acord cu Autoritatea Palestiniană.

La o privire mai atentă, aflăm că Mahmoud Abbas, șeful Autorității Palestiniene, adică adversarul Hamas, este, de asemenea, un contribuabil la WEF.

Trist, dar adevărat: ca de atâtea ori în trecut, publicul mondial este înșelat, în cazul Gaza, cu privire la faptul că, pe timp de război, chestiunea decisivă nu este care dintre cele două părți combatante va câștiga în cele din urmă. Contează mai degrabă cine trage sforile în fundal și cine se îmbogățește fără limite și fără scrupule pe seama unor oameni nevinovați.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs