De ce US Army este ignorantă când vine vorba de Ucraina

Raportul în două părți al Washington Post despre contraofensiva eșuată din Ucraina a fost scris în primul rând cu scopul de a învinovăți Ucraina pentru eșec și a exonera Statele Unite.

Analiza celor articole (aici și aici) a evidențiat calcule greșite și malpraxisuri uluitoare ale consilierilor americani și NATO. Defectul fundamental este că personalul militar american pretinde că are o experiență pe care nu o are. Armata americană este ca o școală de șoferi. Ei sunt calificați și competenți pentru a-i învăța pe elevi cum să conducă o mașină pe străzile orașului. Ei pot învăța cum să conduci în marșarier, cum să parchezi în paralel și cum să navighezi pentru a intra pe o autostradă. Dar nu sunt calificați să îi învețe pe piloții de mașini de curse GT cum să fie competitivi la cele 24 de ore de la Le Mans sau la Indianapolis 500.

Contraofensiva ucraineană ar fi avut nevoie de soldați antrenați cu un mix de abilități și competențe similar cu cel cerut de piloții profesioniști de mașini de curse. Dar aceștia nu au fost instruiți corespunzător. Au primit echivalentul unui curs de educație rutieră. Ghiciți ce se întâmplă când îi puneți pe acești ”elevi” într-o cursă cu piloți profesioniști. Da. Un accident rutier masiv.

Pentru a extinde metafora mașinilor de curse, șoferii profesioniști au, de asemenea, cel mai bun echipament și echipe pregătite să deservească aceste vehicule în cazul apariției unor probleme. Ucraina a primit un sistem peticit de tancuri și transportoare de personal NATO care nu era standardizat (mai mulți dintre noi au scris despre asta la începutul anului, inclusiv Brian Berletic, Doug MacGregor, Scott Ritter și eu) și s-a dovedit a fi nesigur în condiții de luptă.

Un alt defect major care a sabotat atacul ucrainean încă de la început a fost lipsa puterii aeriene. Nicio armată NATO din istorie nu a atacat cu succes o poziție puternic apărată fără a beneficia de avioane cu aripi fixe și rotative care să ofere sprijin aerian apropiat trupelor de la sol. Rusia a controlat aerul, nu Ucraina și cu siguranță nu NATO. Iar Rusia avea ceva esențial pe care Ucraina nu îl avea – apărare aeriană de primă clasă și capacități de drone.

De asemenea, vreau să revin asupra unui punct pe care l-am ridicat cu privire la eșecul serviciilor de informații din partea Ucrainei. De unde au luat informațiile care indicau că forțele armate rusești erau slab antrenate, cu un moral prost și lipsite de provizii de proiectile de artilerie și muniție? Presupunerea mea inițială a fost că aceasta a fost o operațiune de informare fabricată de serviciile de informații occidentale. Dar acum înclin să cred că a fost o operațiune de înșelăciune rusească – Maskirovka.

Având în vedere capacitățile ISR robuste ale NATO, împărtășite în mod liber cu Ucraina, ar fi fost practic imposibil pentru Rusia să își mascheze mișcările de trupe și vehicule. Oare Statul Major General rus a furnizat Occidentului informații false despre calitatea și competența forțelor rusești pentru a le insufla un fals sentiment de securitate? Ar putea fi o explicație mai exactă pentru greșeala grosolană de calcul a planificatorilor occidentali.

Atunci când se va scrie post-mortemul înfrângerii Ucrainei, cei însărcinați cu redactarea nu trebuie decât să consulte cărțile scrise de Andrei Martyanov începând din 2017. El a prezis toate acestea. Cea mai mare problemă este autoamăgirea Statelor Unite. Poporul american a fost păcălit să creadă că armata noastră de mai multe miliarde de dolari este cea mai bună din lume. Greșit! Este cea mai scumpă, dar departe de a fi cea mai bună. În ultimii 60 de ani, Statele Unite au irosit bani și sângele tinerilor săi în lupta cu gherilele, insurgenții, păstorii de capre și jocheii de cămilă.

Până acum, Occidentul nu s-a confruntat niciodată cu o armată de același nivel, cu o putere aeriană, război electronic și experiență în domeniul armelor combinate comparabile, dacă nu chiar superioare. Statele Unite și partenerii săi din NATO au creat o armată NATO de facto în Ucraina și au presupus, în mod naiv, că ar putea merge de la egal la egal cu Rusia.

Mă tem că politicienii și liderii militari americani încă nu reușesc să înțeleagă că ”războiul” din Ucraina a fost cu adevărat o operațiune militară specială. Rusia nu și-a dezlănțuit toate capacitățile. Statul major rus, urmând îndrumările primite de la președintele Putin, a făcut eforturi mari pentru a evita victimele civile masive. Rusia a cruțat majoritatea infrastructurii civile din Ucraina. Rusia a refuzat să distrugă platformele ISR și sistemele de sateliți ale Ucrainei și ale Occidentului. Aceste acțiuni sunt ceea ce ați vedea dacă Rusia ar trece pe picior de război total.

Tipul care conduce podcastul History Legends a oferit un rezumat excelent al noii ofensive rusești în curs de desfășurare. Vă recomand să îl urmăriți.

Brian Berletic, un simplu soldat înrolat al Marinei în trecut, a depășit orice general cu patru stele în analiza sa privind perspectivele militare ale Ucrainei. Generalii Petraeus și Hodges, împreună cu Institutul pentru Studiul Războiului, ar trebui să aibă eleganța de a-și cere scuze pentru afirmațiile lor repetate privind victoria iminentă a Ucrainei. Ultimul material al lui Berletic merită, de asemenea, timpul dumneavoastră.

 

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs