Neocominternismul ca falsă alternativă la globalism 

Un comentariu de Iurie Roșca (foto – dreapta), publicist, fost vice-premier al Republicii Moldova

Motivul pentru care scriu acest articol este că observ printre noi că unii combatanți ai frontului antiglobalist dau dovadă de o perseverență demnă de lucruri mai nobile pentru a practica o propagandă deschisă și zgomotoasă în sprijinul Kremlinului în detrimentul unor analize geopolitice relevante. Nu am de unde să știu dacă este vorba doar de o inerție a gândirii, de o zonă de confort psihologic sau de o motivație pecuniară. Motivația poate fi diferită de la caz la caz. Dar nici nu pot tolera ca minciuna cu pretenții de exerciții intelectuale valide și mai ales oneste să-și continue nestingherit cursul.

Am observat de multă vreme și chiar am comentat faptul că în cadrul cercurilor considerate disidente, antisistem, antiglobaliste există o anumită categorie de oameni care au înlocuit analiza politică cu exerciții de adorație-venerație a administrației de la Kremlin. Și orice ar face acest „colectiv Putin”, admiratorii neobosiți ai oficialilor de la Moscova sunt întotdeauna gata să promoveze politica acestora, dându-se drept propagandiști sau avocați ai gerontocrației/xenocrației de la Kremlin.

Abordările lor nu diferă deloc de politica editorială a RT sau Sputnik. Mai rău, ei plasează pe propriile bloguri direct, fără niciun comentariu, comunicatele oficiale ale conducătorilor Rusiei (care nu sunt neapărat ruși sau cel puțin pro-ruși!). În calitate de persoană care a crescut în URSS și care, prin urmare, cunoaște bine realitățile din Rusia și urmărește presa alternativă originală din această țară (prezentă doar pe internet din cauza cenzurii și a persecuțiilor!), pot detecta mai ușor confuziile care domină mințile unor autori altfel valabili atunci când aceștia critică Occidentul colectiv și globaliștii.

Cauza unor confuzii în înțelegerea naturii puterii de la Moscova rezidă în plierea pe formula conflictului Vest vs. Rusia. Adică, dacă ești împotriva Occidentului, atunci trebuie neapărat să fii de partea celor cu care se confruntă acesta. Adică Rusia, China, BRICS. Tertium non datur. Logica este simplă. Din moment ce americanii/occidentalii sunt ”băieții răi” prin excelență, s-ar părea că cei pe care îi combat/înfruntă sunt din tabăra ”băieților buni”.

Pentru a înțelege acest tip de conflicte, ar fi util să ne amintim de ”triunghiul dramatic Karpman”, care este de fapt un model social de interacțiune umană propus de Stephen B. Karpman. În această schemă de manipulare, rolurile sunt distribuite: Occidentul se află în poziția de ”persecutor”, Rusiei îi este atribuit rolul de ”victimă”, iar ”salvatorul” urmează să apară mai târziu, ca un centru unic de putere mondială. Deocamdată, însă, poziția de erou salvator este atribuită cu generozitate lui Putin. Este o chestiune din manualul de manipulare a maselor sau din alfabetul ingineriei sociale faptul că instrumentalizarea unor astfel de conflicte, pentru a avea succes, trebuie să-l lase invizibil pe manipulatorul din vârful triunghiului respectiv.

Pentru a descifra astfel de scenarii și pentru a evita poziția ingrată de victimă a manipulării și chiar de propagator al dezinformării globaliste, nu ni se cere decât să identificăm corect grila de lectură adecvată pentru astfel de situații. Și dacă identificarea unui sistem de decodificare a acestor jocuri la scară internațională a fost mai dificilă până în 2020, falsa pandemie Covid -19 a reușit să provoace un șoc suficient de puternic pentru a ne trezi din reverie.

Așa cum am menționat și în alte texte și intervenții ale mele, am observat în mod frapant că Rusia lui Putin face jocul globaliștilor mai ales din primăvara anului 2020, ca urmare a adeziunii guvernanților acestei țări la directivele genocidare și liberticide ale OMS. Întreaga narațiune a sataniștilor care acționează prin intermediul Big Pharma și al OMS a devenit și rămâne până în prezent un discurs oficial obligatoriu în Rusia. Absolut toate măsurile draconice sub pretextul sănătății, închiderile, injecțiile forțate etc. au fost impuse în Rusia, ca și peste tot. Iar domnul V. Putin a apărut în repetate rânduri ca agent de publicitate pentru Big Pharma, promovând injecțiile în masă și susținând că el și fiicele sale au fost vaccinate în mod repetat. Iar cel care a condus întreaga operațiune de ”ucidere prin injectare”, Alexander Ginsbourg, șeful unui institut dubios numit ”Centrul Național de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya”, a primit cele mai înalte ordine de stat de la dl Putin. Rusia rămâne loială OMS și participă la toate reuniunile acestei organizații create de clanul Rockefeller în colaborare cu alte cercuri sataniste.

Mai grav, criticii politicii genocidare au fost și sunt persecutați de către conducătorii Rusiei. Nu puțin dramatic este faptul că ierarhii Bisericii Ortodoxe Ruse au dat din nou dovadă de o relație de subordonare față de stat, care a rămas neschimbată de pe vremea bolșevicilor. Fenomenul se numește serghianism. ”Expresia Sergianism, care desemnează o politică de loialitate necondiționată față de regimul sovietic practicată de conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse și este asociată cu declarația sa din 1927 [ru], derivă din numele său” (Wikipedia)[1].

O remarcă necesară. Capcana în care cad unii intelectuali occidentali în adeziunea totală la regimul Putin nu este nouă. Același lucru s-a întâmplat în timpul Războiului Rece, când o mulțime de intelectuali occidentali care urau sistemul capitalist au căzut în brațele sovieticilor, prezentând URSS ca o alternativă la Occident. Unii chiar au devenit membri ai partidelor comuniste din Europa în urmă cu câteva decenii ori s-au alăturat diferitelor grupări marxiste, maoiste, troțkiste etc.

Situația se repetă și astăzi. Fiind dezgustați și indignați de plutocrația globalistă și de politicile sale din Occident, unii se lasă seduși de propaganda statalist-ortodoxă de la Moscova, fără să înțeleagă că, de fapt, este doar un simulacru, un sat Potemkin.

Starea de incantație, fascinație, hipnoză exercitată de colosul rusesc paralizează orice spirit critic, anihilează orice urmă de analiză lucidă. În această stare de visare cu ochii larg deschiși, acești intelectuali care produc critici valide atunci când se referă la propriile lor țări din Europa devin omnivori și consumă orice surogat al propagandei moscovite. Rusia imperială, URSS, Nicolae al II-lea, Stalin, mausoleul lui Lenin, pentagramele de pe turnurile Kremlinului și de pe epoleții ofițerilor, precum și Ortodoxia sunt perfect integrate în această imagine a lumii.

Am numit acest tip de rețea antiglobalistă care vede cu un singur ochi, aude cu o singură ureche și gândește cu jumătate de creier Neocominternist. În cele din urmă, nu contează prea mult dacă este vorba despre ”idioți utili” (Lenin) sau despre mercenari conștienți de misiunea lor. Ceea ce contează este doar efectul de intoxicare a presei disidente din Occident, care începe să creadă în narațiunea Rusia-China-BRICS ca alternativă la globalism.

Am publicat trei articole despre BRICS[2] în urmă cu câteva luni, de aceea nu mă voi opri aici asupra acestei construcții globaliste, care entuziasmează atât de mulți naivi care speră să scape de dominația Occidentului. Cum să le explici că și țările occidentale sunt colonizate de aceleași entități sau corporații private care au colonizat restul lumii, inclusiv Rusia și China? Greu de explicat.

Subliniez, faptul că Rusia este țara-țintă a globaliștilor nu poate fi pus la îndoială. Dar a fost totuși colonizată imediat după prăbușirea URSS, la fel ca și celelalte țări ex-comuniste. Structura economiei, a puterii politice, a mass-mediei mainstream este perfect omologată cu sistemul occidental. Administrația de stat este profund penetrată de rețele de influență afiliate la centre de putere din exterior, profund ostile intereselor rusești. Este adevărat că inamicul extern al Rusiei este puternic, dar fără legătura sa cu inamicul intern (”coloana a cincea”) ar fi mai puțin periculos.

Pentru a înțelege cât de gravă este situația din Rusia, este suficient să urmărim dinamica războiului din Ucraina. În loc să obțină o victorie rapidă și definitivă, conducerea rusă s-a împotmolit într-o lungă serie de eșecuri și retrageri din teritoriile deja cucerite, preferând un război de tranșee fără nicio ofensivă semnificativă. Să sperăm că Moscova va reuși să evite un al doilea Afganistan. Aceasta deoarece implicarea URSS în războiul din Afganistan a reprezentat o capcană care a determinat în mare măsură disoluția imperiului sovietic.

În ceea ce privește cooperarea Rusiei cu China, pe scurt, Rusia, după ce a fost izolată de Occident, a reorientat aprovizionarea cu propriile resurse energetice și cu alte resurse naturale, cum ar fi lemnul, către această țară. Dacă ar fi să mă uit la structura schimburilor comerciale ale Rusiei, ea arată ca o ”republică bananieră” cu arme atomice.

În ultimele zile, susținătorii regimului Putin nu încetează să aplaude vizita președintelui rus în Arabia Saudită și în Emiratele Arabe Unite. Jubilația curge din pixurile generoase ale propagandiștilor globalismului à la russe. Ura! Izolarea internațională a lui Putin a eșuat! Vivat! Din ce în ce mai multe țări vor să se alăture BRICS și să recurgă la ”de-dollarizarea” economiilor și comerțului lor! De fapt, însă, nu există niciun prilej de bucurie. De-dollarizarea lumii în favoarea subordonării tuturor țărilor unui sistem unic CBDC nu este un prilej de entuziasm pentru niciun analist patriotard.

Sistemul de la Bretton-Woods este depășit și se dezintegrează nu pentru că Rusia, China și, în sens mai larg, Estul și Sudul lumii se emancipează în raport cu metropola, ci pentru că stăpânii metropolei au decis să schimbe paradigma economică mondială. Procesul de concentrare a capitalului și a bogăției mondiale s-a încheiat. Capitalismul industrial clasic, căruia i-a succedat capitalismul financiar, speculativ, este remodelat în prezent în formula ”capitalismului incluziv”. Saltul tehnologic uriaș din ultimii ani remodelează rapid întreaga lume. Și aici Klaus Schwab, cu cele două cărți ale sale – A patra revoluție industrială și Marea resetare – este cât se poate de explicit în această privință.

Așadar, cei care se transformă în cutii de rezonanță ale Kremlinului ar trebui să țină cont de faptul că, de exemplu, în ciuda conflictelor cu Occidentul, în Rusia, ca și în toate celelalte țări, se impune aceeași agendă globalistă. Iar acest lucru este bine cunoscut în cercurile noastre. Se numește Agenda 21/2030. Iar centrul unic de comandă al globaliștilor funcționează perfect prin intermediul ONU (care exercită deja o guvernare mondială totală), OMS, Banca pentru Reglementări Internaționale etc. Încă o dată, întreaga agendă distopică a globaliștilor este pusă în aplicare cu o viteză extraordinară în toate țările, iar Rusia sau China sunt campioni în această privință.

Eliminarea banilor lichizi, digitalizarea întregii societăți, colectarea datelor biometrice, impunerea documentelor electronice, supravegherea generalizată, triumful IA, extinderea rețetelor tehnologiei 5 și 6 G, suprimarea tuturor libertăților civile, aderarea la ideologia falsului padișah și a vaccinismului, iată realitățile de coșmar din spatele diviziunilor și conflictelor orizontale.

În cercurile noastre disidente, antisistem, conservatoare, se știe care sunt instrumentele pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale și a unui Guvern Mondial. Alături de falsele pandemii și digitalizarea totală, instrumentul cheie pentru înrobirea întregii omeniri și depopularea masivă prin înfometare artificială, războaie și vaccinări obligatorii este religia schimbărilor climatice. Mai exact, acest fals științific, promovat inițial prin intermediul organizației globaliste Clubul de la Roma și devenit în 1992 un act adoptat în timpul Earth Summit de la Rio, servește drept pretext pentru distrugerea economiei mondiale, pentru impunerea amprentei de carbon și a celorlalte componente ale acestui plan diabolic.

Știm cu toții că în aceste zile are loc la Dubai Conferința privind schimbările climatice, sau COP28, sub egida ONU. Iar prietenii noștri din guvernul rus sunt prezenți acolo[3].  Aflat în vizită în Emiratele Arabe Unite, Putin s-a arătat fericit cu ocazia acestei sabatări sataniste:

”Astăzi, în Emiratele Arabe Unite are loc unul dintre cele mai importante forumuri ecologice internaționale (Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice – COP28 – TASS). Sunt rezumate primele rezultate ale acordurilor de la Paris…” ”Președintele rus a subliniat că ”delegația rusă este foarte implicată în lucrările conferinței”. ”Vă dorim succes, pe care nu am nicio îndoială că îl veți avea”, a subliniat liderul rus”. (TASS)

În concluzie, suntem nevoiți să constatăm că vechile planuri ale luciferienilor mascați în mega-corporații transnaționale, în organizații internaționale, secondate de guverne marionetă, își continuă marșul triumfător în întreaga lume. Rolurile sunt distribuite, iar actorii urmează cu strictețe scenariul stabilit. Orice abatere este pedepsită cu moartea. A se vedea cazurile Iugoslaviei, Irakului și Libiei. Plus seria de asasinate, în timpul falsei pandemii Covid 19, a unor lideri ai țărilor africane și a președintelui haitian Jovenel Moïse. Doar slujitorii puterii întunericului au rămas în funcții de conducere.

Nu știu ce va aduce ziua de mâine. Sperăm într-o intervenție divină în cursul istoriei și într-o revoltă a națiunilor. În acest context, îmi pare foarte rău, dar Putin și regimul său nu sunt salvatorii.

Istoria riscă să intre în faza terminală, dar natura umană nu se schimbă. Omul continuă să își creeze idoli, să se închine la ei și, uneori, să fie recompensat pentru divinizarea unor nulități.

 P.S.: Moartea la 100 de ani a monstrului și criminalului de război Kissinger l-a îndoliat pe Putin. O relație lungă și ciudată i-a legat pe cei doi oameni, se spune că însăși ascensiunea liderului de la Kremlin ar fi legată de aceasta. De asemenea, președintele rus a trimis o telegramă de condoleanțe văduvei patronului său spiritual, care a fost și mentorul lui Klaus Schwab (http://en.kremlin.ru/events/president/news/72875).

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Patriarch_Sergius_of_Moscow

[2] https://telegra.ph/Does-BRICS-threaten-the-globalist-agenda-08-24; https://telegra.ph/BRICS-Summit–the-last-nail-in-the-multipolaritys-coffin-08-26; https://telegra.ph/BRICS–a-key-instrument-for-establishing-the-New-World-Order-08-29

[3]https://tass.com/society/1716815?utm_source=google.com&utm_medium=organic&utm_campaign=google.com&utm_referrer=google.com; https://www.themoscowtimes.com/2023/11/30/as-cop28-kicks-off-russia-seeks-to-assert-its-role-in-global-climate-fight-a83260

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Da ai dreptate până la vaccin. Vaccinul lui Putin si a lui Xi nu este Pfizer. 😹 😹 😹

  2. Mi se pare adevarat ce sustine aici dl Iurie Rosca. Ne facem ca nu observam ca monstrii au masti diferite, dar aplica aceleasi planuri antiumane. Si mai observam cu durere ca 99 la suta din populatia lumii nu se poate opune acelui nici 1 la suta care grabeste pe toate caile neantizarea societatii umane. De la Raul absolut care a fost Revolutia Franceza cu raurile ei de sange sub taisul ghilotinei si inecatii Noyadelor, s-a trecut la Raul criminal al Revolutiei bolsevic-comuniste cu cei 60 de milioane de asasinati pe toate meridianele. Din culise ranjesc sardonic cei vesnic nepedepsiti care au orchestrat pana acum corectitudinea politica si 9/11, acum din ce in ce mai grabiti sa instaureze prin fricile induse celor 99 la suta, NOM noua ordine mondiala. Iar popoarele, tradate abject de guvernantii lor, par incapabile de orice aparare, victime ale indolentei, fricilor, lasitatii, comoditatii si nesimtirii. Nu mai au lideri, nu mai au barbatie, si tot ce fac este sa se caineze ca babele cu ochii pe Cer, de unde sa le vina gratuit salvarea. Au spaniolii o vorba: A Dios rogando y con el mazo dando (cu rugaciune la Dumnezeu si ca mana pe maciuca). Oameni buni, nimeni nu o sa faca treaba pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs