Capăt de drum sau o ultimă resuscitare

Cuplul de saltimbanci Biden-Zelensky s-a dat de trei ori peste cap (fără alt efect în afară de a deveni, din nou, penibil) cu scopul de smulge alte zeci de miliarde de dolari de la congresul american.

Președintele ucrainean a ratat intervenția Live în plenul Congresului, însă a avut grijă să-și transmită mesajul prin intermediul presei. Înainte de votul decisiv, Zelensky a precizat că ”Ucraina nu are alternativă la victorie”. El a dat iarăși asigurări că poate câștiga războiul, cu condiția ca Occidentul să-l sprijine în continuare cu armament și bani.

În mod evident până și pentru înfocații rusofobi din spațiul NATO, câștigarea războiului rămâne o mare iluzie. Așa că gestul lui Zelensky pare mai degrabă un disperat strigăt de ajutor din partea unui căpitan de vas a cărui navă a fost torpilată și începe să se scufunde. Dezastrul se vede la orizont, cât timp Ucraina rămâne fără bani de pensii și salarii, în lipsa miliardelor oferite cu generozitate (și cinism) de SUA și UE.

Până și primarul Kievului, Vitali Kliciko, i-a atras atenția lui Zelensky că lucrurile nu mai pot fi împinse înspre escaladarea conflictului. Armata Ucrainei s-a subțiat vizibil, la fel și sprijinul opiniei publice din occident.

În paralel cu show-ul pus în scenă de Zelensky, președintele Biden a lansat un apel într-o teleconferință cu liderii G7, cu scopul de a-i convinge pe republicanii MAGA să voteze noile ajutoare către Ucraina. Ar fi fost vorba de peste 61 de miliarde de dolari, în plus față de miliardele deja livrate.

Biden a folosit în speech-ul său aceeași retorică mincinoasă de la declanșarea războiului: dacă va câștiga în Ucraina, ”Putin nu se va opri acolo”. Mai mult decât atât, va ataca o țară NATO (ej prost?!), potrivit șefului de la Casa Albă. Ceea ce ar declanşa intrarea Statelor Unite în război şi, prin urmare, ”soldaţi americani vor lupta cu soldaţi ruşi”. O situaţie pe care Washingtonul nu şi-o doreşte, a insistat Biden, cu un discurs pregătit parcă pentru nepoții congresmenilor aflați în clasa pregătitoare.

Întreaga propagandă americană de după declanșarea războiului s-a sprijinit pe acest fake monumental, potrivit căruia Putin va năvăli cu trupele în Europa, imediat ce-l termină pe Zelensky. Falsa amenințare s-a dovedit suficient de ”credibilă” pentru ca Pentagonul să încheie contracte fabuloase, aproape banditești, iar Congresul să livreze la Kiev, până acum, peste 110 miliarde dolari.

În plus în raport cu perspectiva abracadabrantă a intrării soldaților americani în război, față-n față cu rușii, Biden le-a aruncat și un os republicanilor din Congres. Președintele american le-a promis o înăsprire clară a politicii de migrație la granița cu Mexicul, dacă votează pachetul de ajutoare pentru Ucraina.

Atât amenințările, cât și ”mita” oferită republicanilor s-au dovedit insuficiente. Congresul american a votat ieri împotriva propunerii lui Biden. Așa că președintele american a limitat ajutorul la o nouă tranșă de doar 175 de milioane de dolari din rezervele executivului, sub formă de echipamente de apărare aeriană, rachete şi muniţie de artilerie.

Dacă lucrurile rămân bătute-n cuie în Statele Unite, speranțele lui Zelensky se leagă de ajutorul promis de Bruxelles – 50 de miliarde de dolari în următorii patru ani, la pachet cu deschiderea negocierilor de aderare la UE. Iar aici există opoziția Ungariei. Mai mulți lideri europeni încearcă zilele astea să negocieze cu Viktor Orban, care părea destul de ferm în ideea folosirii dreptului de veto la următorul summit al Consiliului European.

Dacă Orban își menține poziția și Biden se lovește în continuare de refuzul Congresului, atunci zilele lui Zelensky la cârma Ucrainei sunt numărate.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs