Elon Musk: ”Nu am nicio problemă în a fi detestat”

Într-un interviu plin de adevăruri-bombă cu Andrew Ross-Sorkin, în cadrul Conferinței DealBook, Elon Musk a redus la tăcere o sală plină de elite liberale când a proclamat că: ”(…) dacă cineva vrea să mă șantajeze cu publicitate, să se ducă dracului”.

Reflectând asupra acțiunilor diferitelor companii la așa-zisul comentariu antisemit pe care l-a transmis prin retweet, devenit acum viral – menționându-l în mod special pe ”Bob” (Iger de la Disney) – Musk a confirmat că nu vrea ca acestea să cumpere publicitate, menționând în același timp că ”un boicot publicitar va ucide rețeaua X”.

”Nu faceți reclamă. Dacă cineva va încerca să mă șantajeze cu publicitate, să mă șantajeze cu bani, îi spun Go F**k Yourselves. Du-te dracului. E clar? Sper că da.”

Dar, explică el, ”întreaga lume va ști că acei publicitari au ucis compania… și vom documenta totul în detaliu”.

Sorkin îi răspunde: ”Acei publicitari vor spune «Noi nu am omorât compania”», la care Musk îi dă replica: ”Oh, da, spuneți-i asta Planetei și să vedem cum răspunde Planeta la asta.”

În ceea ce privește tweet-ul antisemit, Musk recunoaște că acțiunea sa a fost stupidă: ”Adică, uite, îmi pare rău pentru acea postare. A fost o prostie din partea mea. Dintre cele 30.000 s-ar putea să fie literalmente cea mai proastă postare pe care am făcut-o vreodată. Și am făcut tot posibilul să clarific în șase feluri începând de duminică, dar știți, cel puțin cred că va fi evident că, departe de a fi antisemit, sunt de fapt filosemit.”

Musk clarifică încă o dată procesul de gândire din spatele retweetului său:

”Ceea ce am spus a fost că nu este înțelept să sprijini grupuri care doresc anihilarea ta”.

Dacă i-a încurajat pe antisemiți, Musk precizează că îi ”pare foarte rău”, adăugând: ”În retrospectivă, ar fi trebuit să nu răspund la acea postare”.

”În esență, am înmânat o armă încărcată celor care mă urăsc”, a spus el.

De asemenea, Musk a insistat că deplasarea sa în Israel nu a fost ”un turneu de scuze”. Dar, explică el, ”nu am nicio problemă în a fi detestat” și, răspunzând la întrebările despre ”încredere”, Musk subliniază că munca sa vorbește de la sine: ”Să lăsăm lucrurile să cadă acolo unde trebuie. Nu voi dansa step pentru a dovedi că sunt demn de încredere”.

Dacă vreți să trimiteți sateliți în spațiu, SpaceX a trimis 80% din toată masa pe orbită în acest an; și, dacă vreți să cumpărați un EV, Tesla face cele mai bune mașini din lume – nu contează ce credeți despre Musk.

”Facem cele mai bune mașini. Indiferent dacă mă urăști, mă placi sau ești indiferent, vrei cea mai bună mașină sau nu vrei cea mai bună mașină?”

De fapt, reflectă el, Tesla a făcut mai mult decât toate companiile la un loc pentru a ajuta mediul înconjurător, iar în calitate de lider al companiei, ”am făcut mai mult pentru mediu decât orice om de pe pământ”.

Sorkin l-a întrebat apoi ce părere are Musk despre asta – și a primit un răspuns la care nu se aștepta: ”Ceea ce mă interesează este realitatea bunătății, nu percepția ei. Și ceea ce văd peste tot sunt oameni care se preocupă să pară buni, în timp ce FAC răul. Dă-i dracului!”.

Atmosfera discuției devine puțin mai mohorâtă când Musk vorbește despre ”demonii minții sale” care conduc furtuna din interiorul creierului său.

Fondatorul xAI avertizează că ”AI este mai periculoasă decât bombele nucleare”, atunci când este întrebat despre OpenAI (compania pe care a co-fondat-o): ”Am sentimente amestecate în privința lui Sam”, a spus Musk despre directorul general Sam Altman, care a fost recent demis și repus în funcție.

”Inelul puterii poate corupe”.

Musk a adăugat că a vrut să știe de ce cofondatorul și cercetătorul șef al OpenAI, Ilya Sutskever, ”s-a simțit atât de puternic încât să lupte împotriva lui Sam”.

”Pare a fi un lucru serios. Nu cred că a fost ceva banal. Și sunt destul de îngrijorat că există un element periculos al inteligenței artificiale pe care l-au descoperit”, a adăugat el.

Musk a spus că el crede că Sutskever are o ”busolă morală puternică”.

”El chiar transpiră pe chestiuni legate de ceea ce este corect”, i-a spus Musk lui Sorkin.

”Și dacă Ilya s-a simțit suficient de puternic încât să vrea să-l concedieze pe Sam, ei bine, cred că lumea ar trebui să știe care a fost acel motiv”.

Când a fost întrebat despre TikTok, proprietarul X a indicat, de asemenea, ca motiv pentru care l-a evitat, inteligența artificială. Aceasta alimentează tehnologia care servește videoclipuri utilizatorilor în funcție de obiceiurile lor de vizionare: ”Am încetat să mai folosesc TikTok când am simțit că AI-ul îmi sondează mintea… și m-am simțit inconfortabil cu asta.”

Fondatorul Tesla a precizat că încă se simte jignit de faptul că a fost evitat de administrația Biden la Summitul EV de la Casa Albă: ”A fost o insultă”.

Adăugând că democrații ”par a fi mai pro-cenzură” și că ”nu se vede votând pentru Biden”, a refuzat, de asemenea, să spună cu cine ar vota.

Musk a abordat, de asemenea, cantitatea exagerată de putere pe care o deține: ”Motivul pentru care am aceste puteri nu este din cauza unor acțiuni anticoncurențiale, ci pentru că am performat”, a spus el.

Pur și simplu, această discuție a adus un nou sens sintagmei ”fuck you money!”, întrucât Musk spune ce gândește fără teama de represalii.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs