Aduceți înapoi libertatea de exprimare

Un comentariu de Mike Clancy pentru Newsmax

Ne pierdem țara din cauza ideologiei progresiste radicale și extremiste a democraților și a asaltului lor asupra libertății de exprimare prin cenzura guvernamentală a vocilor conservatoare pe rețelele de socializare și prin reglementarea draconică a discursului în campusurile universitare. Noi, poporul, trebuie să ripostăm. Trebuie să restaurăm America. Trebuie să restaurăm libertatea de exprimare și să punem capăt cenzurii sponsorizate de guvern.

Libertatea de exprimare este indispensabilă pentru libertatea noastră. Acest drept este absolut garantat ”nouă, poporului” prin Primul Amendament. Este un drept care protejează libertatea de exprimare (cu excepții strict limitate), indiferent de mesaj, idei, subiect sau conținut.

Într-adevăr, James Madison a considerat că libertatea de exprimare este esențială pentru guvernul nostru constituțional: ”Libertățile noastre din Primul Amendament ne dau dreptul de a gândi ceea ce ne place și de a spune ceea ce ne place. Iar dacă noi, poporul, vrem să ne guvernăm singuri, trebuie să avem aceste drepturi, chiar dacă sunt folosite în mod abuziv de o minoritate.”

Cenzura politică guvernamentală și controlul discursului

În mod șocant, după cum a descris profesorul Jonathan Turley, de la Facultatea de Drept a Universității George Washington (în articolul său recent referitor la Raportul Comisiei juridice a Camerei Reprezentanților privind cenzura guvernamentală a discursului online al americanilor), acest drept fundamental al libertății de exprimare ”este în cădere liberă … [din cauza] apariției unui fel de triumvirat al cenzurii, o alianță între guvern [în principal Agenția pentru Securitatea Cibernetică și Securitatea Infrastructurii (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency – CISA) din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă], mediul academic și corporațiile media. Împreună au stabilit cel mai cuprinzător sistem de cenzură din istoria acestei țări.”

Profesorul Turley subliniază că acest triumvirat vizează site-urile conservatoare și libertariene ca fiind cele mai periculoase surse de dezinformare, inclusiv site-uri de socializare precum Reason, care publică analize juridice conservatoare, în timp ce clasifică cele mai liberale site-uri ca fiind cele mai demne de încredere pentru agenții de publicitate.

Și totul este finanțat de guvernul federal prin subvenții de la Homeland Security, Departamentul de Justiție, Departamentul de Stat și alte agenții.

După cum descrie în detaliu raportul comisiei, această cenzură ar fi interferat cu alegerile din 2020. Discursul conservator protejat de Constituție a fost suprimat în mod intenționat prin coordonarea directă a guvernului federal cu organizații terțe, în special universități și platforme de socializare.

Informațiile adevărate postate de republicani și conservatori, inclusiv de candidați, au fost caracterizate în mod fals ca fiind ”dezinformări”, lăsând în același timp informațiile false postate de democrați și liberali în mare parte neraportate și neatinse de cenzori.

Congresul trebuie să acționeze imediat pentru a dezfinanța acest aparat de cenzură, inclusiv toate creditele și finanțările nerambursabile. În plus, trebuie să adopte o legislație care să interzică în mod expres orice astfel de program, indiferent dacă este operat direct de o agenție sau prin intermediul unor terțe părți.

Suprimarea libertății de exprimare de către universități și mandatul de puritate ideologică

Acest asalt asupra discursului conservator este, de asemenea, galopant în campusurile universitare, deoarece universitățile fac presiuni asupra programelor rasiste de Diversitate, Echitate și ‘incluziune (DEI), o cultură de anulare axată pe impunerea ideologiei ”woke” și cenzurarea oricăror opinii contrare. Campusurile universitare au fost copleșite de această dictatură ideologică și cenzură.

Curtea Supremă a SUA a recunoscut de mult timp angajamentul profund al națiunii noastre față de ”valoarea transcendentă” a ”salvgardării libertății academice” și a ”schimbului robust de idei” ca fiind ”esențiale” pentru libertate și ”vitale” pentru democrație.

Astăzi, însă, universitățile impun ca dogmă ideologia woke, progresistă și DEI; suprimă dezbaterea politică și libertatea academică; stabilesc coduri stricte de exprimare; impun teste ideologice de turnesol pentru vorbitorii externi; execută acțiuni punitive împotriva studenților și profesorilor care se abat de la ideologia impusă; și fac discriminări în admiterea studenților și în angajarea cadrelor didactice. Aproape întotdeauna țintele sunt perspectivele conservatoare.

Mai mult, această ideologie woke a devenit agresivă. După cum arată spectacolele recente care au implicat tentativa de discurs a judecătorului Stuart Duncan de la Curtea Federală de Apel de la Stanford Law School, discursul lui Riley Gaines de la San Francisco State University și discursul lui Charlie Kirk de la University of California, Davis, mulțimi furioase și violente caută să intimideze, să strige și chiar să amenințe fizic vorbitorii conservatori.

Pe scurt, facultățile din ziua de azi au devenit antiteza pieței de idei diverse, altădată venerată.

Și, mai rău, este finanțată în mare parte de guvernul federal, prin taxele noastre. Este, de fapt, o îndoctrinare, cenzură și discriminare sponsorizată de guvern, deoarece zeci de miliarde de dolari federali sunt direcționați către colegii prin intermediul granturilor de cercetare, al burselor Pell și al altor programe.

Congresul trebuie să pună capăt sponsorizării acestui atac împotriva libertății academice și a libertății de exprimare.

Libertatea de exprimare este un drept constituțional fundamental, iar libertatea academică este esențială pentru educație. Congresul trebuie să înfometeze bestia ideologiei woke, a intoleranței și a violenței din campusurile universitare, punând capăt finanțării federale a școlilor care nu reușesc să ofere o piață de idei solidă, liberă și deschisă.

Pentru a reface America, este imperativ ca Congresul să acționeze în ideea de a restabili și proteja dreptul nostru la libertatea de exprimare prevăzut de Primul Amendament, punând capăt oricărei forme de cenzură sponsorizată de guvern – direct sau indirect. Trebuie să restabilim viziunea fondatorilor noștri asupra libertății și drepturilor individuale.
……………..
Campania de strângere de fonduri ”10 zile de donații pentru 100 de zile de Opoziție” continuă. Amănunte, aici.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Acum poate că-l înțelegeți și voi pe Unabomber deși n-am fost de acord niciodată cu mijloacele lui neortodoxe de-a lupta împotriva leviatanului academic ( dar vorba unui cântec, „așa-mi vine câteodată…”) . La fel și pe Holden Caulfield-ii acestei lumi nefericite.
    Și totuși întro zi, Dumnezeu va îngădui ca toți asupriții aceștia, și nu numai, să fie răzbunați. Când cumplita fiară fi-va odată și odată răpusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs