Demontarea mitului ”UE a adus bogăție în România”

S-a creat un adevărat mit potrivit căruia Uniunea Europeană a adus bogăție în România. Și ar trebui să-i mulțumim în genunchi d-nei Ursula von der Leyen pentru mărinimia de care dă dovadă față de colonia americană situată undeva la marginea continentului.

În ultimii 33 de ani ni s-a inoculat în permanență sentimentul de inferioritate față de Occidentul virtuos. Ni s-a spus că suntem o nație mică, neînsemnată, fără valoare. Că suntem leneși, hoți și corupți. Că nu ne putem compara cu nemții, francezii sau olandezii. Și că trebuie să plecăm capul, cu umilință, de fiecare dată când stăpânii de la Bruxelles ni se adresează.

Cei 45 de ani de comunism au fost șterși cu buretele. S-a tras linie în 1989 și am plecat, ”de la egal la egal”, în competiție cu grangurii de la New York, Londra și Paris. Ne-am luat la trântă cu adevărații capitaliști, care au acumulat averi colosale după 1945, într-o democrație încă nepervertită, cu meritocrația la loc de cinste.

Iar acum, după 33 de ani de tranziție, continuă să ni se spună, de la obraz, că suntem foarte slabi, că ”atât putem” și ar trebui să ne mulțumim pe deplin cu statutul nostru de țară balcanică de mâna a treia – piață de desfacere a produselor occidentale. Nu am fost capabili să recuperăm în cei 33 de ani decalajul imens din cei 45 de ani de comunism. Am încercat ceva, timid, până în 2007, iar odată cu integrarea în UE a trebuit să renunțăm la o groază de pârghii esențiale din economie. Am vândut ce era mai profitabil la preț de nimic, am cedat sectorul energetic și comerțul cu amănuntul și am rămas doar cu niște triste IMM-uri, mulse la maxim de fiecare guvern dornic să protejeze lefurile speciale și pensiile speciale.

În timp ce Uniunea Europeană virează cu seninătate către administrația Zelensky circa 22,5 miliarde euro anual, România a rămas în buzunare cu doar 2 miliarde de euro net, în medie, în fiecare an din perioada 2007-2022. Contribuția noastră la bugetul UE va fi de 2,6 miliarde euro în 2023.

Afirmația potrivit căreia România ar fi înflorit ca urmare a banilor primiți pe ochi frumoși de la Bruxelles este o mare minciună. Două miliarde de euro anual înseamnă foarte puțin. Înseamnă jumătate din ceea ce am dat pe sistemele de rachete Patriot sau o treime din cât au costat avioanele F-35 luate de la americani.

În cei 16 ani de când suntem ”europeni”, am contribuit la bugetul de care acum își bate joc d-na Ursula von der Leyen cu suma de 24 de miliarde de euro. Spre comparație, Zelensky primește 22,5 miliarde euro în decurs de numai un an. Iar România va continua să vireze sume importante la bugetul european, fără să aibă nici cel mai mic cuvânt de spus cu privire la deturnările de fonduri ale politicienilor-marionetă.

Una peste alta, dezvoltarea României se datorează în principal muncii cetățenilor români, nicidecum celor 2 miliarde de euro net primite anual de la Bruxelles, simultan cu zecile de miliarde pe care investitorii strategici le scot din țară. Inclusiv sub formă de biruri pe vaccinuri, energie și armament.

Faptul că Ursula von der Leyen a lipit câte un steguleț UE pe fiecare mic sau mare proiect european din România este doar o chestiune de marketing. Un mod cinic de a crea falsa impresie că datorăm aproape totul Bruxelles-ului.

Nu, nu avem niciun sentiment de recunoștință față de birocrații cocoțați în scaunele de la Bruxelles. Dimpotrivă, ar fi firesc ca tocmai ei să ne mulțumească.

Nu suntem nici buricul pământului, însă nu ar trebui să fim nici cârpele de șters de jos ale d-nei Ursula von der Leyen.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs