”Cei din Hamas nu sunt proști”

Protest masiv în Tel Aviv, iulie 2023

Un interviu extraordinar luat cu opt luni înainte de atacul Hamas din 7 octombrie explică foarte clar circumstanțele care au făcut ca situația din Israel și Fâșia Gaza să se schimbe dramatic.

Dacă Hamas ar ataca acum, ar fi o scuză legitimă pentru Bibi să riposteze și asta ar uni țara”, spunea analistul israelian Daniel Gordis (aflat în Top 50 cei mai influenți evrei) pe 14 februarie 2023, într-un interviu pentru Spotmedia.

Să ne amintim. Reformele sistemului judiciar propuse de guvernul Netanyahu ar fi dat mai multe puteri parlamentului și ar fi tăiat din dreptul de veto al Curții Supreme – compusă din judecători mai degrabă neoliberali, cu viziuni de stânga. Protestele din Tel Aviv au fost uriașe și violente. Israelul se afla pe punctul de a intra în cel mai prost scenariu, al unui război civil. ”Violența va izbucni, cineva va fi rănit și odată ce violența începe nu poți pune gloanțele înapoi în pistol”, spunea președintele Herzog, într-o adresare fără precedent către națiune.

Guvernul Netanyahu a stârnit temeri că va deschide drumul spre o autocrație de tip Viktor Orban. Forțele globaliste, activiștii de stânga, s-au mobilizat în consecință, iar populația a ieșit pe străzi în număr mare – sute de mii de israelieni au protestat pentru ”salvarea democrației”. Cu alte cuvinte, pentru dreptul unor judecători cu vădite simpatii neoliberale de a decide peste votul parlamentului de la Tel Aviv. ”Primarul orașului Tel-Aviv, Ron Huldai, a spus că democrația s-a transformat în autocrație, iar dacă vrem să revenim la democrație, trebuie să fim pregătiți să ne vărsăm sângele”, a subliniat Daniel Gordis în interviul amintit.

Același analist a amintit de pilotul israelian (un lider al actualei mișcări de stânga) care a condus atacul din 1981 asupra reactorului nuclear irakian Osirak. În contextul protestelor de stradă, respectivul pilot a postat un mesaj pe Facebook în care spunea, negru pe alb, că Bibi Netanyahu ar trebui ucis.

Aceasta era atmosfera explozivă din Israel cu câteva luni înainte de atacul Hamas. O polarizare puternică a populației, aproape de declanșarea unui război civil. Fără absolut nicio legătură cu conflictul între evrei și arabi (de altfel, ultimii au evitat să participe la proteste).

Președintele Herzog a spus pe scurt, într-un discurs televizat, că țara e gata să explodeze, violența e gata să izbucnească și ”vom trece o linie de la care nu mai există cale de întoarcere”. Analistul Daniel Gordis, în interviul din februarie: ”Cel mai prost scenariu este violența. Fie că va exista o tentativă de ucidere a cuiva de la stânga sau de la dreapta, Bibi e foarte protejat, dar ministrul Justiției sau alții nu sunt chiar înconjurați de trupe de securitate și oameni nebuni pot să ajungă la ei”.

La întrebarea ”Nu există temeri că Hamas va specula această criză politică internă?”, răspunsul lui Gordis a fost ferm: ”Cei din Hamas nu sunt proști, ar fi foarte stupid să facă ceva acum”.

Și totuși, au făcut-o. Câteva luni mai târziu, când protestele din Israel erau în toi, când președintele Biden îl evita pe Netanyahu, iar armata și serviciile secrete din Tel Aviv sprijineau mai degrabă mișcările de stradă.

Atacul din 7 octombrie are toate caracteristicile unui complot, de comun acord cu forțele neoliberale israeliano-americane aflate în spatele protestelor anti-reformă. Există multiple informații și declarații ale unor militari, potrivit cărora elemente din armată și serviciile secrete au creat toate condițiile pentru pătrunderea nestingherită a grupurilor de teroriști. În plus, să reținem ideea: ”Cei din Hamas nu sunt proști”.

Așadar, decapitarea guvernului Netanyahu, războiul civil din Israel și autocrația de tip Orban au fost evitate pe moment. Cu prețul pe care îl vedem cu toții – 1.400 de victime israeliene și un adevărat măcel al populației din Fâșia Gaza, ”justificat” prin comparații inepte cu cel de-al doilea război mondial.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. „La întrebarea «Nu există temeri că Hamas va specula această criză politică internă?» , răspunsul lui Gordis a fost ferm: ”Cei din Hamas nu sunt proști, ar fi foarte stupid să facă ceva acum”…

    Asta ar fi încă una bună. Soldații Hamas ce ai intrat din Palestina in Israel in dimineața zilei de 7.oct., nici să nu fi fost soldați Hamas ci agenți CIA și ai MOSAD-ului pentru a tulbura apele și a-l acredita pe Bibi să dezlănțuie iadul împotriva poporului palestinian, și evident a împușca mai mulți iepuri odată, având in vedere situația lui politică, tensiunile dintre el și cetățenii israeliți, etc. O acțiune sub steag fals cum s-ar zice. Tipic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs