Global Gateway și încercarea Europei de a deveni relevantă

Ne-am luat cu războaiele și am neglijat principalul deziderat al elitelor de la Davos: Guvernul mondial. Adică interconectarea tuturor statelor (democratice și autoritare) sub jurisdicția unei singure autorități globale.

Chiar dacă astăzi lumea pare a fi pe marginea prăpastiei și haosul domnește în numeroase puncte de pe planetă, politicienii-marionetă lucrează de zor în ideea atingerii scopului final. Cooperarea inter-state devine mai strânsă de la zi la zi. Miliarde de dolari sunt investite în țări subdezvoltate din America Latină, Africa, Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia, pentru a le face dependente de capitalul occidental sau chinezesc, după caz. Pentru a le aduce mai aproape de unul dintre cele două mari blocuri antagonice, G7 sau BRICS. Imperiul Soros a părăsit Uniunea Europeană și s-a îndreptat fix spre zonele menționate.

Noua Ordine Mondială se construiește în timp ce vorbim. Multipolaritatea invocată de BRICS menține și dezvoltă comerțul global, în pofida sancțiunilor de moment asupra economiei ruse. Axa Răului se va intersecta la un moment dat cu Axa Binelui și va forma Guvernul Mondial – acesta ar fi planul elitelor de la Davos, în linii mari. Apocalipsa nucleară și depopularea masivă reprezintă bau-bau-ul preferat ale propagandei (cum a fost și virusul în pandemie). Sunt mijloace psihologice de înspăimântare a populației, de adâncire a conflictului și polarizare a statelor lumii în cele două mari centre de putere. Până la reconcilierea finală.

Accentul lui Joe Biden pe ”soluția cu două state”, Israel și Palestina, nu a picat deloc întâmplător. Un război cu Iranul și celelalte țări ostile Israelului ar fi catastrofal.

Mass-media a relatat foarte puțin despre forumul Global Gateway, aflat astăzi în ultima zi a reuniunii desfășurată la Bruxelles. Inițiativa lansată în 2021 de Ursula von der Leyen vizează proiecte de infrastructură transregională în țările subdezvoltate, cu un buget de 300 de miliarde de euro până în 2027. Dacă vă întrebați ce rost au avut vizitele președintelui Iohannis și ai altor lideri europeni în țări din America Latină, acestea au făcut parte din planul Uniunii de a deveni relevantă la nivel global. Oficial, ca o contrapondere la inițiativele mai vechi ale Chinei în aceleași teritorii subdezvoltate.

De subliniat că până în martie 2022 nu mai puțin de 147 de țări – inclusiv 18 membre ale UE – au semnat deja memorandumuri de înțelegere cu China pentru a participa la Inițiativa Belt and Road (BRI). Europa se străduie prin proiectele Global Gateway să demonstreze în mod practic țărilor partenere că are oferte mai bune decât China. Fie că vorbim despre baraje, autostrăzi sau linii de cale ferată, China a creat până acum oferte specifice într-un mod rapid și aparent atractiv. A fost nevoie doar de semnătura lui Xi Jinping.

Cu cele 87 de proiecte aflate în diferite stadii și prin atragerea unor fonduri importante din partea corporațiilor, Uniunea Europeană speră să balanseze (cot la cot cu SUA și Imperiul Soros) măcar parțial influența Chinei în Africa, America Latină și Asia.

Pentru simplii cetățeni europeni, ar fi ideal ca Axa Răului și Axa Binelui să rămână paralele. Două blocuri distincte, fiecare cu calea lui. Și asta pentru că o reconciliere în viitorul nu foarte îndepărtat ar însemna automat un Guvern Mondial. Implicit, s-ar traduce prin moartea libertăților fundamentale (chiar dacă în prezent Axa Răului pare complet nefrecventabilă).

Rămâne de văzut dacă goana după acapararea de noi teritorii va întări fiecare dintre tabere într-o lume definitiv multipolară sau va constitui un atu în plus la împărțirea portofoliilor din viitoarea Administrație Planetară cu sediul la ONU.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. … sunt mult mai „cuminti” si mai putin vocale ca „astialalti”, dar cand se vor ridica, ne vor „gati” la propriu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs