Ultimele zvârcoliri ale lui Bănescu înainte de a fi pus pe făraș

Chiar înainte de Sfântul Sinod, care se desfășoară în timpul marelui pelerinaj la Sfântul Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștilor, prilej de sărbătoare și de pace, îndrăcitul neexorcizat încă de la Patriarhie, emițătorul de cuvânt Vasile Bănescu, se dă în petec din nou, la fel ca în perioada pascală, dând din copite agitat în presa securistică.

Soroșiștii anticreștini de la G4 Media, canalul preferat de devărsare al apropiatului ex-purtător de cuvânt al Patriarhiei, publică „pe surse”, cu satisfacție, că Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, i s-a respins din nou cererea de punere pe ordinea de zi a Sfântului Sinod a proiectul de țară numit Reactivarea Mitropoliei Tomisului. Care este cea mai veche mitropolie a Bisericii Ortodoxe Române, al cărui reprezentant din anul 325, Mitropolitul Marcus al Tomisului, a fost prezent la primul și marele Sinod ecumenic de la Niceea.

Cererea depusă la Cancelaria Sfântului Sinod și Cabinetul Patriarhului a fost obținută și publicată, în exclusivitate, din surse curate de la Patriarhie, de ActiveNews

„Informația” cu respingerea solicitării îndrituite, venită pe sursele murdare ale G4 Media, „apropiate de BOR”, potrivit canalului, este confirmată, „surpriză”, chiar de Vasile Bănescu, pentru a fi apoi rostogolită cu prioritate la UM Digi 24 și prin celălalte canale progresiste cunoscute și drept presa mituită, bine, în Plandemie.

De fapt, dacă citim articolele vituperante la adresa Înaltului Teodosie, de execuție publică am putea spune, constatăm că sunt doar un prilej de a se relua pe bandă – în lipsa unor argumente istorice și logice – acuzele neonorante din primul refuz al Patriarhiei, aceleași teze securistice care au pătat, cu decădere duhovnicească, obrazul Patriarhiei în „Pandemie”.

Și Bănescu, și „sursele” UM-urilor 000G4 și Digi 00024, subliniază că rămân valabile sentințele „definitive” din primul răspuns, cel din 2021, din plină Plandemie, document publicat, tot „din surse”, de același G4 al foștilor subalterni ai penalei Monica Macovei și bolșevicului Dan Barna.

Să ne aducem aminte. Cităm: ”… în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române”.

Documentul – scria G4 – arată că unele inițiative al Arhiepiscopiei Tomisului din perioada pandemiei ”au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”.

Să amintim „recomandările și dispozițiile Patriarhiei” din Pandemie, venite prin gura lui Bănescu și a acoliților lui: Botniță, Vaccinare (criminală), Erezie și Blasfemie –  lingurița de plastic de unică folosință pentru Sfânta Împărtășanie, doar un arhisuficient exemplu.

Ce a făcut atât de odios „indisciplinatul” IPS Teodosie?

A ținut slujbe și s-a rugat în genunchi ZILNIC, uneori de câte două sau trei ori pe zi, a împărtășit credincioșii LIBER și CONFORM CANOANELOR și credinței în Sfântul Trup și Sfântul Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, și-a exprimat dubiile cu privire la niște seruri experimentale apărute peste noapte și nu a îndemnat la un act medical, constrâns de Sistem prin odioasele mijloace care au inclus și Certificatul nazist de vaccinare.

Ce a mai făcut „răzvrătitul” de la Marea Neagră?

A militat pentru respectarea drepturilor inalienabile ale creștinilor la propria lor credință, în timpul pelerinajelor întinate samavolnic, ilegitim și ilegal, de autorități, la Sfântul Andrei, Sfânta Parascheva și Sfântul Dimitrie.

„A sfidat” ce, mai precis?

Sistemul, tovarăși, Sistemul!

Sistemul, cu excrescența lui supurândă de la Patriarhie și canaliile ei de presă, vrea să-i dea din nou, astăzi, o „lecție” ierarhului care a spălat fața instituției Bisericii Ortodoxe Române de toate lașitățile, compromisurile și trădările neamului, din timpul așa-zisei pandemii, neam pe care îl servește din vremea… Mitropolitului Marcus și chiar mai dinainte, din Dobrogea de azi.

Marcus al Mitropoliei Tomisului. Din Dacia. Prezent la Niceea. Mitropolit care era succesorul Episcopului Evanghelicus! Sfânt al Daciei!

Fericit urmaș al Sfântului Apostol Andrei – cel Dintâi Chemat, Apostolul Românilor. Sfântul Evanghelicus este și primul episcop cunoscut al Eparhiei Tomisului, Constanța de azi, din Dacia Pontică (Scythia Minor-Dobrogea), după cum scrie – chiar și pentru pseudo-istoricii sau/și sinodalii nevăzători de astăzi – vrednicul de pomenire Părinte Ioanichie Bălan, în primele pagini ale Patericului Românesc.

Când era Evanghelicus episcop în Dacia? Cu certitudine la 8 iulie 290, după cum stă dovadă actul martiric al Sfinților Epictet preotul și Astion monahul. Înscris pe pereții stropiți cu sânge ai criptei în care au fost găsiți cei doi martiri.

La anul 325 – în curând se împlinesc 1700 de ani de atunci – la Niceea, Mitropolitul Marcus al Tomisului mergea deja cu un întreg istoric de ierarhi, mulți mucenici, pe umerii săi.

Patriarhia Constantinopolului se înființează oficial abia 5 ani mai târziu, în 330.

Noile documente scoase la lumină de profesorul și cercetătorul Constantin Barbu dovedesc – faptic, prin manuscrise unice, unele scrise chiar de Sfântul Dionisie Exiguul cel Smerit sau Sfântul Ioan Casian – o continuitate a creștinismului și poporului român de netăgăduit. Atât în fața noastră cât și a prietenilor și dușmanilor neamului românesc.

Toate aceste date NOI și multe altele sunt ignorate cu „sfântă” ignoranță de cei doi vicari patriarhali care au întocmit răspunsul prin care este refuzată NU reactivarea Mitropoliei Tomisului – pentru că aceasta ține de HARUL DUHULUI SFÂNT care coboară asupra TUTUROR membrilor Sfântului Sinod – ci măcar punerea în discuție a subiectului pe Ordinea de Zi a Sfântului Sinod.

Refuzul de a se discuta TOATE aceste NOUTĂȚI – după cum recunoaște contradictoriu chiar documentul în cauză – denotă o reală sfidare a capacității de discernământ a cărturarilor sinodali, care ar putea gândi și vota cu capul lor și cu ajutorul Sfântului Duh asupra acestui subiect, cu adevărat de o importanță covârșitoare pentru istoria noastră națională și a Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru aplaudacii lui Bănescu și adevărul istoric punem la dispoziția celor interesați chiar extrasul principal din acest răspuns – primit în exclusivitate de ActiveNews de la aceleași surse curate ce, da, mai există la Patriarrhie – și care demonstrează fractura de logică a semnatarilor și a celor din spatele lor, reprezentanții Sistemului care nu pot să-i ierte Înaltpreasfințitului Teodosie că a salvat sufletul românilor în timpul Plandemiei.

Motivul clasării – se spune – este acela ca adresa Arhiepiscopiei este „IDENTICĂ” cu cea anterioară. Deși conține, se recunoaște, numeroase ELEMENTE DE NOUTATE, prezentate succint mai jos.

Asta se întâmplă când asculți de ordinele neosecuriștilor împotriva Adevărului și cam începe să plece harul Sfântului Duh de la tine. Uiți până și limba română….

Înainte de a lăsa răul să se hlizească de sărbătoare, cum ne-a obișnuit, pe Facebook – printre mesajele cu trimiteri sexuale împrăștiate precum niște semințe fără rod prin căsuțele electronice ale unor domnișoare sau doamne, unele chiar căsătorite, asemenea răspândacului în cauză -, poate ar fi bine să rugăm Sfântul Sinod să-și ia înapoi dreptul său de a vota, în deplină cunoștință de cauză și în lumina ELEMENTELOR DE NOUTATE existente, care includ manuscrise ale Sfinților Români, considerate, din păcate, într-un răspuns precar, drept „fără nici o relevanță”. Nici puțină rușine sau smerenie n-ar strica…

Să coboare Harul!

FOTO-DOC: Extrase relevatoare din răspunsul secretariatului Sfântului Sinod:

 

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Se mai indoieste cineva ca prin gura satanistului vorbeste chiar Daniel ?!
    IPS Teodozie se va instala in Dealul Patriarhiei din Bucuresti cit de curind !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs