O explicație pentru viralizarea ”momentului Cileacu”

Mass-media mainstream s-a decredibilizat în ultimul hal de când cu pandemia și războaiele. Viralizarea filmulețului cu jurnalista Cristina Cileacu despre asta vorbește. Despre neprofesionalism, părtinire și exagerare. Despre o meserie făcută cu picioarele, în dispreț total pentru adevăr și obiectivitate.

În cazul Gigi24, patronul din acte al televiziunii este un foarte discret miliardar. Stația TV afiliată firmei de telecomunicații cu același nume a devenit, de ceva timp, principala gazetă de perete guvernamentală, pe filiera liberalo-americană. Promovează fără pic de jenă politicile globaliste ale UE și ale coaliției PSD+PNL=LOVE, indiferent de cât de distructive se dovedesc a fi pentru România și simplii cetățeni. Deloc întâmplător, telespectatorii cu capul pe umeri o numesc Unitate Militară (U.M.), cu referire la serviciile secrete care și-ar băga coada în politica editorială a redacției Gigi24 (prin intermediul jurnaliștilor afiliați, desigur).

Pe acest fundal a apărut pe rețelele sociale înregistrarea cu Cileacu, din apropierea graniței cu Fâșia Gaza. Am postat-o pentru că mi s-a părut relevantă. Mai ales că existau precedentele din pandemie, perioadă în care Gigi24 a fost sucursala departamentului de marketing a fimei Pfizer în România. Mistificări, amplificări până la cer a potențialului pericol, intervenții live doar din partea ”experților” agreați, filmări înșelătoare, cenzură prin omisiune și multe altele au făcut parte din vastul arsenal de manipulare al redacției condusă de maestrul Prelipceanu.

Povestea s-a repetat aproape identic odată cu războiul din Ucraina. În studioul Gigi24, experții epidemiologi au fost înlocuiți, peste noapte, de specialiștii în avioane, tactici de luptă și bombe nucleare. Redacția a tras linie după ”afacerea Pfizer”, a calculat profitul și a deschis un nou front de lucru, în calitate de filieră a NATO responsabilă cu partea de propagandă. Conflictul israeliano-palestinian a venit ca un act II, o pauză binemeritată într-un moment în care contraofensiva ucraineană se împotmolise de-a binelea.

Revenind la reportajul Cristinei Cileacu, foarte puțini dintre români s-ar fi așteptat ca jurnalista de la Gigi24 să transmită în direct din Gaza, de lângă dărâmăturile unui spital spulberat de bombe. Sau măcar de lângă gardul de sârmă ce desparte Israelul de Gaza. Însă mulți ar fi vrut, poate, să vadă o relatare cât de cât obiectivă. Un punct de vedere luat și din cealaltă parte a baricadei. Pentru că într-un conflict sângeros adevărul arareori poate fi aflat doar din gura unei singure persoane. Oricât ne-ar fi de apropiată.

De mai bine de două săptămâni, două milioane de oameni sunt bombardați fără discriminare – copii, femei, bătrâni. Distincția între un terorist și un civil nevinovat este imposibil de făcut. Oricât de inteligente ar fi, bombele israeliene încă nu au această capacitate. Palestinienii sunt ținuți într-o imensă cușcă, iar sute dintre ei mor zilnic. Unii, în calitate de teroriști, alții, pur și simplu nevinovați. Între timp, convoaiele umanitare introduc apă și alimente cu porția, cât să-i țină în viață pe supraviețuitori, pentru a-i vedea pe cei dragi dându-și ultima suflare.

Inclusiv asta așteptau românii să vadă sau măcar să audă în reportajul d-nei Cileacu. De aceea s-au revoltat și au ironizat-o copios, nu neaparat pentru că ar fi pus în scenă un fake. Da, a respectat procedurile. Însă a exagerat puternic pericolul, cum a făcut-o și în pandemie. Cu diferența că acum românii nu mai înghit astfel de show-uri penibile. Și au taxat-o ca atare.

Faptul că alte instituții de presă și diverși influensări au sărit imediat în apărarea ”autoarei” arată că, din păcate, comportamentul neortodox al stației Gigi24 este unul generalizat în presa mainstream. Până și premierul Ciolacu s-a simțit dator cu o reacție. De unde tragem concluzia că d-na Cileacu ar putea avea, în afară de gradele de pe umeri, și o funcție respectată în cadrul unității militare în care activează.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Foarte corect. Dar în peisajul militarizat al propagandei media din România ar trebui adăugate în prima linie a kriminalității, pe lângă UMdigi24, și antena1cnn precum și protv, care au fost DUȘMANII poporului român începând cu mult înainte de 2020. Și continuă să fie. Iar în linia 2 a kriminalității trebuie adăugate TOATE tembeliziunile politizate, aproape fără excepție. Chiar dacă unele s-au trezit la spartul târgului să-și pună parțial cenușă-n cap și să se pocăiască. După ce au luat milioane de euro pentru KRIME împotriva poporului român în timpul plandemoniei. Practic, SINGURA televiziune care-și merită un nume onorabil pe tot parcursul acestor vremuri demonice este NașulTV, iar acum unii ”pocăiți” se fac că uită acest lucru atunci când își arogă cu aceeași nesimțire plandemică titlul de ”singurii care spun adevărul”. NU ne-ai păcălit, satană. Iar cazul cileacu este doar vârful aisbergului în ceea ce privește expresia publică a unui dispreț și a unei scârbe pe care un larg grup al acestui popor le manifestă față de slugile preaplecate ale imperialismului din lagărul globalist. Se va vedea asta clar și limpede în perioada care urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs