Prietenia dintre China și California merge mai departe

Foto – Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, alternativa democrată mai progresistă la președinția SUA

Un editorial al publicației Global Times (China)

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, își începe astăzi călătoria de o săptămână în China. El va conduce o delegație care va vizita Hong Kong, Shenzhen, Guangzhou, Beijing, Shanghai și provincia Jiangsu. Chiar dacă vizita nu este scurtă, programul se dovedește a fi foarte încărcat, ceea ce demonstrează dorința lui Newsom de a profita la maximum, vizitând cât mai multe locuri și angajându-se în diverse sectoare din China. Schimburile la nivel înalt dintre China și SUA s-au îmbunătățit substanțial în a doua jumătate a acestui an. Dintre oficialii americani care au vizitat China, Newsom a primit cel puțin unul dintre cele mai înalte niveluri de atenție.

Ca să fiu sincer, poporul chinez nu are în prezent încredere în Washington în ansamblu și are neîncredere față de unii politicieni americani. Primirea guvernatorului Newsom este sinceră și caldă, întrucât ”este întotdeauna o plăcere să saluți un prieten de la distanță”. California vede această vizită ca pe o ”oportunitate istorică”. Deși este prima vizită a lui Newsom în calitate de guvernator al Californiei, el a dezvoltat o legătură profundă cu China în timpul mandatului său de primar al orașului San Francisco. În ultimii ani, California a dus o politică prietenoasă față de China, fapt remarcabil având în vedere starea actuală a relațiilor dintre China și SUA. Stabilitatea și continuitatea pe care California le-a menținut în gestionarea relațiilor cu China sunt lăudabile.

Se anticipează că vizita guvernatorului Newsom va avea rezultate semnificativ – nu numai că va extinde schimburile și cooperarea într-o varietate de domenii, inclusiv comerțul, schimbările climatice, tehnologia, educația, cultura și tineretul, dar va duce mai departe și relația tradițională de prietenie și cooperare dintre China și California. Nu este exagerat să spunem că această prietenie tradițională este un catalizator semnificativ pentru respectul reciproc, coexistența pașnică și cooperarea reciproc avantajoasă între China și SUA.

Ea are o mare importanță nu numai pentru relația dintre China și SUA, ci și pentru pacea și stabilitatea globală. În ochii unor instituții media americane, relația istorică unică dintre California și China este principalul motiv pentru care aceasta a devenit un model de ”diplomație substatală” între China și SUA. În California trăiesc numeroși chinezo-americani, iar statul condus de guvernatorul Newsom se angajează frecvent în schimburi interumane cu China.

În același timp, California este de departe cea mai mare economie din SUA și are cele mai strânse relații economice și comerciale cu China. Fie că vorbim de industria de înaltă tehnologie sau de sectorul agricol, există un mare potențial de cooperare. În ceea ce privește chestiunile climatice, California negociază cu diverse provincii din China pe această temă încă din timpul guvernării lui Arnold Schwarzenegger. California a anunțat în luna august o nouă inițiativă cu provincia chineză Hainan în lupta globală împotriva schimbărilor climatice.

Site-ul oficial al guvernului californian a prezentat vizita guvernatorului Newsom în China, afirmând că ”economiile noastre – a doua și a cincea ca mărime din lume – sunt interconectate și au fost încă din primele zile ale formării statului nostru”. În timp ce legăturile istorice cu China sunt importante, motivul principal pentru care California a fost mai rațională și mai stabilă în abordarea relațiilor sale cu China este recunoașterea faptului că schimburile economice și comerciale nu pot fi separate de cooperare și deschidere. Cooperarea pragmatică care transcende granițele ideologice aduce rezultate cu adevărat benefice pentru dezvoltarea regională și bunăstarea populației.

Din nefericire, opinia publică americană a manifestat multă prudență și îngrijorare față de vizita guvernatorului, spunând că ”își asumă un risc în privința Chinei” și ”merge pe o coardă diplomatică subțire”. Unii chiar l-au avertizat pe Newsom să ”fie foarte atent să nu pară la Washington că încalcă într-un fel politica guvernului federal față de China”. Într-o anumită măsură, poziția reflectă impactul negativ al politicii de izolare a guvernului SUA față de China, precum și percepția și prejudecata tot mai extremă împotriva Chinei pe scena politică, care împiedică foarte mult schimburile comerciale și cooperarea pragmatică dintre China și SUA la nivel local.

Din punct de vedere obiectiv, din cauza orientării strategice tot mai radicale a SUA spre demonizarea Chinei și a înrăutățirii atmosferei anti-China în rândul opiniei publice, rămâne de văzut dacă vizita guvernatorului Newsom ar putea realiza un progres în îmbunătățirea generală a relațiilor dintre cele două state. Însă atâta timp cât comunicarea și cooperarea dintre China și SUA la nivel local vor continua, putem considera că avem un câștig.

După cum a subliniat președintele Xi Jinping, fundamentul relațiilor dintre China și SUA se află în oameni, iar sursa de energie se află în prietenia dintre popoarele lor. Se speră că statul California poate deveni o lentilă care să permită mai multor oameni să vadă cooperarea pragmatică dintre China și SUA. Fie că este vorba de guvernul federal sau de guvernele locale ale statelor, China salută sosirea oficialilor americani care îmbrățișează o atitudine de cooperare sinceră și pragmatică. Se speră că aceștia pot promova relațiile dintre China și SUA într-o direcție mai benefică pentru popoarele ambelor țări și pentru pacea și dezvoltarea mondială.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. … și uite-așa această javră progresistă numită gavin newsom și-a început campania electorală. Pentru că mafia khazară aproape că l-a desemnat deja candidat pentru alegerile prezidențiale de anul viitor din USA. Cu un babalâc senil și-o vicepreședintă absolut penibilă, democrații slugoi la sataniști nu vor avea nici o șansă să-și impună agenda draconică. Iar javra asta californiană are toate atu-urile de diktator autoritarist de care au nevoie disperată acum globaliștii. Un fel de castrudeau sau macrou pe steroizi. Nici nu mă mir că prima vizită a făcut-o la stăpânii lui din China, ca să-și dovedească slugărnicia și să primească ”indicații prețioase” de la cei care sunt finanțatorii REALI ai lagărului globalist. Atenție că BRICS-ul are un măr putred: CHINA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs