Cu mii de rachete și sute de luptători, Hamas lansează operațiunea Al-Aqsa Flood

Articol preluat din publicația The Cradle (specializată pe situația din Orientul Mijlociu)

Coloniștii israelieni care locuiesc în apropierea Fâșiei Gaza au fost puși pe fugă pentru a-și salva viața, în timp ce rezistența palestiniană desfășoară cea mai mare ofensivă din ultimele decenii pentru ”onoare, rezistență și demnitate”.

În primele ore ale zilei de 7 octombrie, facțiunea de rezistență palestiniană Hamas a lansat cea mai mare ofensivă împotriva Israelului din ultimele decenii în cadrul operațiunii ”Al-Aqsa Flood”, lansând mii de rachete în centrul și sudul Israelului, în timp ce luptătorii rezistenței s-au infiltrat în teritoriile ocupate de pe uscat, de pe mare și din aer.

Potrivit presei israeliene, cel puțin șase coloniști au fost uciși și aproape 200 au fost răniți, în timp ce peste 30 de soldați israelieni au fost luați ostatici.

Imaginile difuzate pe rețelele de socializare arată zeci de coloniști din sudul Israelului care fug în momentul în care operațiunea a început.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a descris bătălia în curs de desfășurare ca fiind una de ”onoare, rezistență și demnitate pentru a apăra [moscheea] Al-Aqsa”.

”Inamicul care asediază Gaza a plănuit să ne surprindă și să intensifice agresiunea împotriva poporului nostru din Fâșia Gaza, pe lângă colonizarea și agresiunea permanentă din Cisiordania, care urmărește să ne dezrădăcineze poporul și să îl expulzeze de pe pământul lor. Pe lângă crimele ocupației împotriva poporului nostru din anii 1948”, a declarat Haniyeh.

”Acest potop a început în Gaza și se va extinde în Cisiordania și în străinătate, precum și în fiecare loc în care poporul și națiunea noastră sunt prezente”, a subliniat el, adăugând: ”Astăzi, mânia națiunii noastre și a luptătorilor noștri drepți fierbe. Este ziua voastră pentru a face inamicul să înțeleagă că timpul său a ajuns la sfârșit.”

Jihadul Islamic Palestinian (PIJ) afirmă că luptătorii săi s-au alăturat operațiunii, în timp ce Hamas a îndemnat alte facțiuni de rezistență, inclusiv Hezbollah, să se alăture luptei.

”Facem parte din această bătălie; luptătorii noștri sunt cot la cot cu frații lor din Brigăzile Al-Qassam până la obținerea victoriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PIJ, Abu Hamza, într-o postare pe Telegram.

La rândul său, Hezbollah a emis o declarație în care a felicitat rezistența din Gaza pentru ”operațiunea eroică”, calificând-o drept ”un răspuns decisiv la crimele continue ale ocupației… și un [memento clar] că voința poporului palestinian și arma rezistenței sunt singurele opțiuni în fața agresiunii și ocupației și un mesaj pentru lumea arabă și islamică, dar și pentru întreaga comunitate internațională, în special cei care caută normalizarea”.

Ca represalii la atacul surpriză, forțele aeriene israeliene au început raiduri asupra ”țintelor Hamas” din Fâșia Gaza asediată, locuitorii spunând că ”nu știu la ce să se aștepte”.

”Nu avem adăposturi antiaeriene în care să mergem. În atacurile anterioare, oamenii fugeau din casele lor spre casele altor rude, crezând că vor fi în siguranță. Orice loc este pasibil de un atac”, a declarat pentru Al Jazeera Rana Shubair, un locuitor din Gaza.

Între timp, în așezările israeliene din apropierea Gaza, coloniștii au comunicat cu mass-media spunând că mulți dintre ei s-au baricadat în casele lor și imploră Tel Aviv-ul să ”trimită trupe”.

”Sunt răniți aici… Sunt case în flăcări”, a declarat un rezident al așezării ilegale Kibbutz Beeri pentru postul de știri Israel Channel 12, adăugând că sentimentul printre coloniști este că au fost ”abandonați”.

”Hamas a făcut o greșeală gravă în această dimineață și a început un război împotriva statului Israel. Soldații [armatei] se luptă cu inamicul la toate locurile de infiltrare”, a declarat ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în cursul zilei de sâmbătă.

”Statul Israel va câștiga acest război”, a adăugat el.

Ambasada SUA în Israel a declarat că ”monitorizează îndeaproape” situația de securitate.

”Cetățenilor americani li se reamintește să rămână vigilenți și să ia măsurile adecvate pentru a-și spori gradul de conștientizare a securității, deoarece incidentele de securitate, inclusiv tirurile de mortiere și rachete, au loc adesea fără avertisment”, se arată într-un comunicat al ambasadei.

”Suntem în război”, spune Netanyahu

La câteva ore după ce rezistența din Gaza a lansat cea mai mare ofensivă împotriva Israelului din ultimele decenii, premierul israelian a declarat starea de război.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat starea de război pe 7 octombrie, ca răspuns la operațiunea masivă desfășurată de facțiunile rezistenței palestiniene din Fâșia Gaza.

”Cetățeni ai Israelului, suntem în război. Și vom învinge”, spune Netanyahu într-o înregistrare video, difuzată la aproape patru ore după ce a început operațiunea ”Al-Aqsa Flood”. ”Inamicul va plăti un preț cum nu a mai cunoscut până acum”, a adăugat el.

Armata israeliană a confirmat, de asemenea, că Israelul se află ”în stare de război”, purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, afirmând că trupele ”inundă zona” din apropierea Fâșiei Gaza.

”Am început o chemare generalizată a forțelor armate. Forțele aeriene lovesc, de asemenea, în Gaza”, a adăugat el.

Declarația a fost făcută în contextul în care coloniștii spun că sunt ”măcelăriți” de luptătorii rezistenței care ar fi preluat controlul a cel puțin opt așezări ilegale din apropierea Fâșiei Gaza.

”Suntem măcelăriți. Nu există nicio armată. Au trecut 6 ore. Oamenii cerșesc pentru viața lor”, a declarat un colonist pentru cotidianul israelian Haaretz.

Videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare arată coloniști care se ascund în tomberoane pentru a se ascunde de luptătorii rezistenței.

Se pare că cel puțin 22 de israelieni au fost uciși, iar numărul celor răniți depășește 400.

În timp ce luptele continuă în apropiere de Gaza, în Cisiordania ocupată sunt raportate manifestări de sărbătoare.

”Aici, în Ramallah, vedem oameni care strigă în semn de sărbătoare și de susținere a acțiunilor militare. Am văzut scene similare în alte părți din Cisiordania ocupată”, relatează Nida Ibrahim de la Al Jazeera.

Ciocniri între palestinieni și forțele de securitate israeliene au fost raportate, de asemenea, în Ierusalimul de Est ocupat.

În timp ce situația se agravează în teritoriile ocupate, purtătorul de cuvânt al Hamas, Ghazi Hamad, spune că Operațiunea Al-Aqsa Flood este un mesaj pentru națiunile arabe care au normalizat legăturile cu Israelul.

”Cred că este [rușinos] pentru ele. Cer tuturor țărilor arabe să se deconecteze și să întrerupă relațiile cu Israelul, deoarece nu este un stat care crede în pace sau în coexistență. Este un stat inamic și trebuie să-i oprim”, a declarat Hamad.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Da dle Bizzu..prezumptia Dvs ma tem ca e cea corecta! De data asta cred ca asa si e…

  2. Cam așa-ceva!

  3. Acum sincer… cât de IDIOT trebuie să fii să provoci în continuare comunitatea palestiniană ca prim-ministru al unei coaliții extremiste, cât timp ȘTII că toată lumea arabă tocmai s-a unit prin intervenția ruso-chineză și va fi cu siguranță un sprijin decisiv pentru palestinieni?
    Pe de altă parte… am un sentiment straniu că în curând evreii vor fi îndemnați în șoaptă să se refugieze din Israel, din cauza ”războiului”. Unde oare să se ducă? Păiii… să zicem într-o țară proaspăt depopulată de alt război? Cu pământ fertil pe unde strămoșii lor au mai domnit acum vreo mie și ceva sute de ani? Oare să se numească acea țară… UCRAINA?
    Aidi bre, că e cusută cu ață albă. Dar gâștele vor pune botul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs