Bătălia pentru Cotroceni și perspectiva unei guvernări PSD-AUR

Interesant cum va evolua până la alegeri alianța PSD+PNL=LOVE, altădată de neconceput de către liberali.

După aproape patru luni în fruntea guvernului, PSD a reușit prin intermediul premierului Ciolacu să-și pună apăsat amprenta asupra economiei și nu numai. Prin ”patriotismul economic” clamat de social-democrați, partidul fondat de Ion Iliescu se apropie mai degrabă de doctrina AUR decât de cea liberală. Impozitarea cifrei de afaceri a multinaționalelor vorbește de la sine.

În funcție de rezultatul de la alegeri, o coaliție de guvernare PSD-AUR ar fi mult mai firească decât actuala alianță de conjunctură PSD-PNL. Chiar dacă Ciolacu a exclus, din start, orice combinație cu Simion, în politica de nivel înalt compromisurile sunt mai degrabă regula, decât excepția.

Marea miză a anului 2024 o reprezintă alegerile pentru Cotroceni. Președintele României are o influență majoră atât asupra serviciilor secrete și a Justiției, cât și în ceea ce privește desemnarea noului premier. Cum Parlamentul va rămâne, în orice variantă de distribuire la mandatelor, sub umbrela nefastă a SRI, numele viitorului președinte devine cu atât mai important. Ca să nu mai amintim și de politica externă.

Așa cum arată ultimele sondaje, în turul doi al prezidențialelor ar putea intra Geoană, Ciolacu și Simion. Un nume-surpriză parașutat din afara scenei politice nu este exclus, cel mai probabil din partea AUR. Dacă legăturile cu ”sistemul” ale candidaților Geoană și Ciolacu sunt de domeniul evidenței, în cazul lui Simion se vehiculează, deocamdată, doar zvonuri despre o posibilă conexiune cu SIE. Și, bineînțeles, informațiile puerile cu privire la colaborarea liderului AUR cu serviciile secrete rusești.

Un candidat-surpriză din partea AUR, fără pete evidente în CV, probabil că ar rezolva dilema intrării în turul doi al prezidențialelor. Și ar putea chiar să producă stupefacție în rândul războinicilor neoliberali, prin câștigarea fotoliului de la Cotroceni. În această situație, coaliția de guvernare PSD-AUR ar fi soluția la îndemâna președintelui.

Va fi o campanie electorală extrem de dură, fără menajamente, dată fiind miza colosală. Iar liberalii pleacă din start cu șansa a treia, dacă nu găsesc altă variantă mai fericită decât generalul Ciucă.

Pe măsură ce actualii parteneri de la PSD și PNL se erodează prin atacuri reciproce, foarte posibil ca AUR să crească în continuare. Inclusiv în postură de victimă a unor jurnaliști cu discernământ diminuat, mult prea îndoctrinați pentru a vedea realitatea de la firul ierbii.

Marele handicap în relația corozivă a actualilor parteneri de guvernare îl reprezintă decontarea potlogăriilor din pandemie exclusiv de către liberali. Foștii premieri Cîțu și Ciucă s-au bucurat când au scăpat de ranga useristului Drulă, dar au nimerit sub tirul nemilos al premierului Ciolacu. Teancuri întregi de documente compromițătoare s-au adunat într-un fișet, din perioada glorioasei guvernări PNL-USR-UDMR. Așa că social-democrații au acum suficientă muniție pentru a-i îngropa și mai tare pe liberali. Iată o mostră recentă, marca Ciolacu: ”În pandemie, mafia jocurilor de noroc a fost la masa guvernului. În timp ce bisericile și spitalele erau închise, păcănelele erau deschise”.

E doar aperitivul. Pe măsură ce se apropie alegerile, urmează ca Ciolacu să insiste și în legătură cu alte afaceri oneroase ale guvernelor conduse de liberali, cu vaccinuri, izolete, tiruri ATI, ventilatoare, medicamente și tot tacâmul.

”Patriotismul economic” ar putea fi marca înregistrată nu doar a premierului Ciolacu, ci și a viitoarei coaliții PSD-AUR.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. Articol confuz plin de un parti-pris, pentru mine, enervant, vorba celui de mai sus, jocurile sunt făcute de partenerul strategic principal atât la președenție cat și la guvern prin președenție adică tot de stăpânii de sclavi !

  2. Nu vă mai faceți calcule în legătură cu prezidențialele (am mai spus-o si prin alte locuri) fiindcă Cotroceniul e postul americanilor iar acolo va accede unul stabilit de ei (de CIA in speță) – nu veți vedea om de-al PSD-ului sau AUR-lui președinte al coloniei – și nu va avea nicio legătură cu ce votăm noi (n-ați remarcat asta de când ne-am băgat slugi la NATO?)… În Parlament, mai treacă-meargă, mai intră unu’-altu’ dar cu Președinția Licuriciul nu se joacă… ‘Om trăi și-om vedea.. Eu vă voi spune cu cel puțin 6 luni înainte cine e omul americanilor și deci viitorul „șef al statului” … iar dacă mă voi înșela, promit să-mi cer scuze. Aferim!

  3. Îmi pare rău dar nu înțeleg mai nimic din politică. Partide de dreapta fac politică de stânga și viceversa sau cel puțin asta percep eu. În plus mi se pare că toate partidele au același discurs mincinos înainte de alegeri pentru că după ce sunt alese fac întotdeauna invers decât au promis. Toți oamenii politici sunt lingăi și slugi până la cel mai josnic nivel pentru că în relația cu partenerul strategic și cu Unssula15% se comportă mai rău decât câinii dresați. Câinii măcar primesc o bucată de zahăr după dar ăștia am impresia că nu primesc altceva decât ce le iese din jefuirea populației. Cam ca fanarioții. Măcar îia nu erau români.

  4. Prin ploconelile jenante in fata puterii sioniste, AUR s-a dovedit tinichea. Cred ca nimeni nu uita si nu iarta la scrutin injosirea aceea atat de stridenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs