Strategia americană se întoarce împotriva SUA

În timp ce conduceam astăzi ascultându-l pe Alexander Mercouris, am realizat brusc că Statele Unite și NATO au urmărit o strategie JENGA împotriva Rusiei. O mulțime de lideri din clubul NATO cred cu tărie că dacă se aplică suficientă presiune asupra Rusiei, atunci țara, economia, armata și societatea se vor prăbuși ca un turn JENGA. O singură mică problemă – această strategie a eșuat; s-a întâmplat contrariul.

În loc să devină mai slabă și să se fractureze, Rusia a devenit mai puternică și mai puțin dependentă de Statele Unite și Europa. Economia funcționează în continuare. Industria de apărare rusă a crescut la niveluri fără precedent în epoca Rusiei moderne. De exemplu, Rusia produce mai mult de două milioane de cartușe de artilerie de 152 mm pe an. Armata rusă acoperă cotele de recrutare și produce soldați complet pregătiți. Rusia produce un număr surprinzător de rachete hipersonice și drone, care au transformat câmpul de luptă în favoarea Moscovei.

Comparați această situație cu cea a Statelor Unite. Economia americană nu merge bine. Curtea de falimente din SUA, de exemplu, a raportat un total de 15.724 de falimente în anul fiscal care s-a încheiat pe 30 iunie 2023. O creștere de 23% față de anul precedent. Ce spuneți despre industria de apărare? Ei bine, aceștia adună o grămadă de bani, dar produc foarte puțin. Ucraina este în criză de obuze de 155 mm, iar Statele Unite produc doar 340.000 pe an. Cantitatea este insuficientă pentru a satisface necesarul zilnic al Ucrainei. O poveste similară pe frontul recrutării – armata, marina, forțele aeriene și pușcașii marini nu-și ating obiectivele anuale. Și, în ciuda faptului că au cheltuit sute de miliarde de dolari pe sisteme de armament, Statele Unite încă nu au dezvoltat și nu au desfășurat o rachetă hipersonică.

Statele Unite se confruntă cu dezastre multiple, autoprovocate. Valul de imigranți ilegali îneacă orașele conduse de democrați, care odată se lăudau ca fiind orașe sanctuar pentru imigranți. Guvernatorul și primarul orașului New York se plâng amândoi cu înflăcărare de faptul că sunt copleșiți de imigranți fără acte. Marile orașe americane – New York, Chicago, Philadelphia, Washington, D.C., Los Angeles și San Francisco – sunt măcinate de crime, furturi și tâlhării. Următoarea imagine, din Philadelphia, nu este specifică orașului. Veți vedea aceeași oroare în celelalte mari orașe americane:

Deci da, Statele Unite joacă JENGA, dar turnul care se va prăbuși nu este Rusia. Este America. Ne confruntăm cu o catastrofă. Mi-aș dori să mă angajez într-o hiperbolă, dar țesătura socială a Americii este distrusă, iar diviziunea partizană a devenit o prăpastie în creștere și de netrecut.

Permiteți-mi să vă dau un indicator de avertizare. Aruncați o privire la această știre de astăzi:

Rusia a declarat pe 21 septembrie că a interzis temporar exporturile de benzină și motorină către toate statele ex-sovietice, cu excepția a patru, ca răspuns la penuria internă. Măsura va perturba comerțul global care a trebuit deja să se adapteze la sancțiunile occidentale asupra exporturilor de combustibil rusesc.

Rusia a atenuat o parte din restricții pe 25 septembrie, afirmând că va permite parțial exportul de combustibil, în special motorină cu conținut ridicat de sulf.

Analiștii occidentali continuă să fie orbiți de convingerea lor adânc înrădăcinată că Rusia este o benzinărie care se prăbușește și atribuie penuria unei combinații de factori ca ”lucrările de mentenanță la rafinăriile de petrol, blocajele de pe căile ferate și slăbiciunea rublei, care stimulează exporturile de combustibil”.

Poate. Dar permiteți-mi să sugerez o explicație alternativă. Rusia își conservă stocul de motorină ca o soluție de urgență pentru o ofensivă care va prelua controlul asupra Kievului și Odessei. E absurd? Poate. Recentele remarci ale președintelui Dumei ruse, Viaceslav Volodin, preluate de ministrul de externe Lavrov și de șeful apărării, Shoigu, transmit un mesaj de rău augur pentru Occident – Rusia nu este interesată de o soluție negociată cu Ucraina. ”Ucraina trebuie să se predea în condițiile Moscovei sau țara va înceta să mai existe.” Acestea nu sunt declarații izolate, inutile, făcute din senin. Rusia transmite un mesaj foarte clar. Vor asculta americanii sau vor continua să joace JENGA rusească?

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs