Cât de justificată este existența Tratatului Atlanticului de Nord

Un comentariu de Pavol V. Podolay (Slovacia) pentru noveslovo.eu, publicat inițial pe 15 august 2023

Dacă NATO ar fi fost desființată după încheierea Războiului Rece, milioane de morți ar fi fost și astăzi în viață.

Îl cunoaștem cu toții pe baronul Hastings Lionel Ismay (primul secretar general al NATO) vorbind despre semnificația și scopul NATO după crearea sa în 1949: ”Pentru a ține Uniunea Sovietică afară, americanii trebuie să intre și germanii să fie la pământ”. Cuvintele sale explică unele lucruri, dar nu totul. NATO a fost și este în primul rând un înlocuitor/guvernator pentru SUA – în trecut în Europa, acum la nivel global. Oficial, misiunea NATO a fost doar de a proteja Occidentul de o putere militară numită Uniunea Sovietică (mai târziu împotriva Pactului de la Varșovia).

NATO este instrumentul de dominație al Americii pentru a-i oprima pe europeni. Pe toți europenii. Și așa cum englezii nu au putut odată să se descurce singuri în India și, prin urmare, s-au folosit de indieni pentru a-i oprima și controla, tot așa americanii din Europa o fac cu europenii. Cu ajutorul NATO. Din nefericire, acesta nu este încă întregul adevăr: NATO a fost creat nu doar pentru a oprima Europa, ci și pentru a o distruge. O Europă unită, o Europă unită în pace, ar domina lumea din punct de vedere cultural și economic. În niciun caz nu ar trebui să se întâmple acest lucru. La urma urmei, americanii și-au ales singuri frumoasa sarcină. Veți înțelege lumea doar atunci când veți ajunge la următoarea constatare: rușii nu au vrut un conflict între Est și Vest. Conflictul dintre Est și Vest este o invenție a Statelor Unite ale Americii.

După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, exista o mare probabilitate ca Europa să fie condusă de guverne socialiste și comuniste. În Italia, Franța și Grecia, comuniștii au format cele mai puternice partide. Chiar și în Germania, s-a prezis chiar că SPD va câștiga primele alegeri. Lucru pe care americanii au știut cum să îl prevină. Adenauer, cu ”uniunea” sa în coaliții, a guvernat din 1949 până în 1963 ca un guvernator american extrem de fiabil în Germania. Americanii nu au cucerit Europa pentru a o pierde în favoarea socialiștilor și comuniștilor. Așa că nu au avut de ales decât să influențeze alegerile astfel încât partidele care le plăceau să conducă Europa.

În acest scop, au înființat armata secretă Gladio, o organizație teroristă care a comis crime ”neintenționate”, iar apoi au dat vina mai ales pe comuniști. Abia pe 24 octombrie 1990 existența Gladio a devenit publică, atunci când premierul italian Giulio Andreotti a dezvăluit secretul în Parlament, arătând că Gladio a comis crime, asasinate de toate felurile, război psihologic și operațiuni cu steaguri false. Ulterior s-a dezvăluit că finanțarea provenea inițial din fondurile Planului Marshall.

Gladio falimenta democrația. Alegerile libere nu erau permise. Au fost permise doar acele alegeri care au confirmat rezultatul acceptat anterior. Până în prezent, nimic nu s-a schimbat.

Așa-numita concurență liberă a sistemelor, comunism și socialism versus capitalism – nu a fost niciodată o concurență liberă. Istoria europeană, în special în țările germanice, este puternic caracterizată de organizații non-profit. Un coșmar pentru capitaliștii americani. Dar ei nu vor admite niciodată acest lucru.

Rusia a vrut să adere la NATO

Da, nu doar Boris Elțîn a fost cel care a sugerat în 1991 că Rusia ar trebui să adere într-o zi la NATO. Această propunere a fost făcută de Rusia încă din 1954. Cu doi ani mai devreme, pe vremea lui Stalin, pe 10 martie 1952, Rusia propusese în așa-numita ”Notă Stalin” reunificarea Germaniei, o Germanie neutră care să recunoască granița Oder-Neisse. Iar după moartea lui Stalin, în 1954, oferta a fost chiar repetată.

Când a luat naștere Pactul de la Varșovia? Pe 14 mai 1955. Când a fost înființat NATO? Pe 4 aprilie 1949. Atunci de ce a așteptat Uniunea Sovietică atât de mult timp pentru a crea Pactul de la Varșovia? Răspuns simplu: pe 6 mai 1955, Republica Federală Germania a aderat la NATO. Germanii au început să se reînarmeze din nou pentru război. Ce ați fi făcut în calitate de președinte rus?

Din punct de vedere american, ar fi fost un dezastru dacă germanii și rușii ar fi ajuns la un acord și ”pacea ar fi izbucnit” în Europa. La urma urmei, le-a fost nevoie de două războaie mondiale pentru a obține controlul complet al comerțului. S-a întâmplat mai ales după 1990. Dacă europenii ar opta pentru pace, ce rol ar trebui să joace SUA în Europa? Americanii și-ar pierde frumosul control asupra Europei, și-ar putea face bagajele și ar fugi înapoi în vest pe formidabilele lor nave de război. Și apoi? Unde să replieze toate trupele, toate tancurile și rachetele? Și cui ar trebui să vândă gloanțele lor magice cele mai puternice companii de armament din lume? Pacea? Ești nebun?

Așa că țineți minte: atâta timp cât americanii sunt în Europa, nu va fi niciodată pace în Europa. Pur și simplu nu poate și nu trebuie să fie. Sarcina NATO nu este de a face pace, ci de a purta război.

Dizolvarea Pactului de la Varșovia

Pe 31 martie 1991, șefii de guvern ai țărilor Pactului de la Varșovia au decis să dizolve alianța lor. Cu toții au privit spre Washington. Ce ar trebui să se întâmple acum cu NATO? Rivalul a fost dizolvat. Deci, ați putea dizolva și NATO.

Ei bine, așa cum v-am explicat mai sus, bineînțeles că americanii au trebuit să renunțe la o astfel de idee stupidă. Și, în buna și vechea manieră megalomană, NATO nu numai că nu a ajuns la o concluzie clară. Nu, a făcut un pas înainte, a mobilizat tobele publicitare și s-a oferit unor potențiali noi clienți. Iar idioții din Est, mă tem că trebuie să o spun, chiar și proștii din Est au căzut în capcana americanilor. Nu și-au dat seama că se supuneau dominației acestor americani. Și bineînțeles că vor trebui să cumpere arme noi și frumoase pentru a fi un membru egal al NATO. Și de unde ar putea cumpăra armele moderne?

Trebuie să mă repet: Dacă vreți să înțelegeți Statele Unite ale Americii, trebuie să realizați un lucru: Statele Unite ale Americii nu sunt o țară, ele reprezintă un model de afaceri. Întotdeauna și mereu este vorba doar despre bani!

Din păcate, există acum o problemă cu modelul de afaceri al NATO. Nicio țară din lume nu a vrut să se joace împotriva NATO. Nimeni nu a vrut să fie un rival. Dar NATO avea nevoie de un rol. Avea nevoie de un inamic. Absolut. Și, din moment ce nimeni nu voia acest rol, NATO nu a avut de ales decât să creeze un inamic. Și trebuie spus că, de-a lungul anilor, NATO a devenit un adevărat maestru în domeniu. NATO înseamnă, de fapt, ”Organizația Tratatului Atlanticului de Nord”. Nu toate țările se află în Atlantic. Din păcate, Afganistanul, de exemplu, nu se află în Atlantic. Dar ce mai contează acest lucru? Și nici Libia; și Irakul? Siria? Nu contează. Afacerile sunt afaceri. NATO era din nou în afaceri. Afacerile erau în plină desfășurare. Și totuși, zumzetul înseamnă morți peste morți, milioane de morți. Și apoi aceste fluxuri gigantice de refugiați! Vremuri minunate!

Conflictul din Iugoslavia

Fără a intra aici în detalii, americanii au reușit să semene diviziuni între regiuni. Cu ajutorul banilor, cu ajutorul împrumuturilor pe care Iugoslavia le-a luat în mod nesăbuit și pe care acum ar trebui să le ramburseze. Dar cine ar trebui să le returneze? Dintr-o dată, Croația a vrut să devină independentă. Și alte regiuni au urmat. Și dintr-o dată s-au trezit unii la gâtul celorlalți, oameni care înainte trăiseră în pace. Nu este greu să stârnești oamenii. Și asta s-a întâmplat. Omul rău de data aceasta a fost președintele sârb Milosevic, care în curând a primit porecla de ”Măcelarul Balcanilor”. Noul Hitler.

Cineva trebuie întotdeauna să joace rolul omului rău. Altfel, jocul puterii nu poate funcționa. Bineînțeles, s-au întâmplat atrocități. Acest lucru este de necontestat. Din toate părțile. Cineva trebuia să intervină pentru a aduce pacea în țară. Nu-i așa? Se presupune că nimeni nu era mai potrivit să o facă decât NATO. ONU a aprobat-o, vă întrebați? Nu. Ei pur și simplu au făcut-o.

La Rambouillet, în Franța, NATO i-a dictat președintelui Milosevic condițiile de pace, așa că omul nu a avut de ales decât să le respingă. El ar fi predat de bună voie țara sa către NATO. Ce a făcut NATO? A declarat război Serbiei: 78 de zile de atacuri aeriene continue. Un total de 28.000 de bombe. Mii de civili morți. Infrastructură în ruine. Întreb din nou: cine a ordonat această nebunie? ONU? Nu! NATO a atacat pur și simplu.

Și astfel, toți acești politicieni occidentali au devenit criminali de război. Criminali de război care, bineînțeles, nu au fost niciodată acuzați ca și criminali de război. Dar cui îi mai pasă în zilele noastre? Iugoslavia a fost distrusă, socialismul a fost distrus, țările din Balcani au fost forțate să se supună. Nu mai exista nicio rezistență în Europa. America conducea. Ei o numesc pace. America a guvernat suveran și, după secesiunea Kosovo, a făcut acolo, în scurt timp, a doua cea mai mare bază din afara teritoriului său – Camp Bondsteel, 3.860.000 metri pătrați! Cea mai mare bază este Ramstein și, în total, Germania are un număr impresionant de 17 baze!

O vedere a Taberei Bondsteel din Kosovo în jurul anului 2000

Apropo de bazele NATO/US: documentul de pe internet care spunea ceea ce nu trebuia să spună a dispărut, dar acum a revenit: cinci țări, șase baze și aproximativ 150 de bombe nucleare NATO pe ele. În Germania, Belgia, Olanda, Italia și Turcia. Oricum, acum știm că, în toate cazurile, este vorba de bombe atomice de tip B61. Acestea sunt arme tactice care pot purta o încărcătură între 0,3 și 340 de kilotone. Doar cu titlu de comparație, bomba care a explodat deasupra Hiroshimei a avut o încărcătură de 16 kilotone.

Conflictul ucrainean

Problema cu idioții este că niciodată nu-și dau seama când exagerează. Și s-a întâmplat așa cum trebuia să se întâmple: După ce aproape toate țările din Europa de Est au fost înghițite de NATO, încălcând acordurile cu Rusia, aceștia au vrut ca Georgia și, bineînțeles, mai ales Ucraina, să intre în NATO. Însă având în vedere că ceva nu a funcționat cu Georgia, ne-am fi așteptat ca eroii noștri din NATO să decidă să lase Ucraina în pace. Din nefericire, nu s-au putut hotărî să renunțe. Libertatea este libertate, ceea ce înseamnă că noi și Ucraina putem face ce vrem. Cui îi pasă de o oarecare Rusia, imperiul răului? Noi suntem băieții buni. Noi suntem întotdeauna băieții buni.

Geniilor din NATO și Pentagon le-a scăpat un lucru: Rusia nu este Afganistan. Rusia nu este Siria. Rusia nu este Libia. Cel mai important, Rusia 2023 nu este Rusia din 1990 sau 1999.

Dar nu i-au asigurat de nenumărate ori traficanții de arme din NATO și Pentagon că armele lor sunt cele mai bune arme din lume? Da, da, da! Garantat. Nimeni nu le întrece! Evanghelia imbecililor. Și când dorința este tatăl ideii, atunci cel mai îndrăzneț idiot nu se poate abține. Le place să-și creadă propriile minciuni. Și cu un pahar de vin, într-o atmosferă relaxată, în compania altor fraieri, este ușor să te lansezi în următoarea aventură. Se amăgesc singuri că sunt conducătorii lumii. Americanii, în orice caz. Le vom arăta noi! Chiar și acea fărâmă de inteligență s-a evaporat: ”Mergeți la Moscova!” Catastrofa este acum evidentă chiar și pentru cei care neagă realitatea: Ucraina nu va câștiga niciodată acest război, indiferent ce arme miraculoase trimite Occidentul. Ucraina a pierdut. Și, odată cu Ucraina, Occidentul a pierdut războiul. NATO a pierdut și acest război, după cel din Afganistan.

Se pare că NATO poate câștiga împotriva unor țări precum Irakul, dar nu și împotriva Rusiei. Armata Rusiei este mai bună decât cea a NATO. Aceasta este realitatea. Deși NATO cheltuiește de aproximativ 20 de ori mai mulți bani pe jocuri de război. Doamne! De ce se întâmplă asta? De ce nu este NATO bun? Ce este NATO? Exact: un model de afaceri. Modelul de afaceri american. A funcționat extrem de bine în ultimii ani. Au făcut profituri record. Și acum?

Sfârșitul NATO.

După catastrofa din ultimii ani, orice persoană rezonabilă din Europa ar concluziona probabil: ”Am căzut din nou în plasa americanilor. Nu ar fi trebuit să fim niciodată de acord cu acest război și să îl susținem fără rezerve”.

Și apoi realizarea: ”Nu mai avem nevoie de americani în Europa. Vrem o Europă unită. Chiar și cu rușii. Fără ei, nu putem construi o Europă sigură, în pace și unitate.” Nimeni în Europa nu vrea război. Nimeni. E atât de ușor? Da, atât de ușor.

Instrumentul de dominație al Americii asupra Europei, NATO, trebuie să fie desființat mai devreme sau mai târziu. Și americanii înșiși? Mesajul circulă de ani de zile în țările europene: ”Ami go Home – Ami, go home!”

Imperiul american a fost un nou tip de imperiu. În trecut, imperiile erau formate din colonii care erau administrate și exploatate. Imperiul american este format din peste 800 de baze militare în întreaga lume. Cu țeava armei în spate, voința Americii este impusă politicienilor din toate aceste țări. Credeți în mod serios că Olaf Scholz a venit singur cu ideea de a arunca în aer gazoductele Nord Stream 1 și 2? Nici măcar Scholz nu este atât de degenerat și, în plus, Biden i-a spus în timpul vizitei sale la Casa Albă că vor avea grijă ca aceste conducte să nu poată fi folosite pentru a transporta gaz ieftin în Europa. La urma urmei, SUA vor furniza de 3 ori mai mult gaz natural lichefiat (GNL) scump, extras cu prețul distrugerii mediului înconjurător (fracturare) și, mai mult, transportat în mod neecologic în petroliere peste Atlantic.

Ironia acestei povești

Ceea ce americanii combat de peste 100 de ani este cooperarea dintre Rusia și Germania. Și este exact ceea ce trebuie să se întâmple: cooperare nu doar în beneficiul ambelor națiuni, ci și în beneficiul Europei.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

  1. „Ce este NATO? Exact: un model de afaceri”. Și dacă vorbim de afaceri, vorbim și de evrei, marea finanță, marii afaceriști care vând și cumpără lumea.
    Și dacă vorbim de evreii care au luat frâiele lumii în mâinile lor, vorbim de mare desfrânată a lumii care e descrisă în cartea Apocalipsei. Încă de la proorocul Iezechel Ierusalimul și Samaria au fost două femei desfrânate. Tot ei l-au ucis pe Hristos și nu l-au recunoscut ca Mesia. Acuma prin americani, cu marea desfrânată, marea finanță, marea ocultă, au curvit toate neamurile pământului. Dar i se va apropia și ei sfârșitul căreia îi este hărăzit.

  2. ”Noul Război Rece care cuprinde acum Europa și Statele Unite nu este doar vina lui Vladimir Putin. Una dintre semințele sale sunt încălcarea de către președinții Bill Clinton și George W. Bush a unor asigurări verbale cum că SUA nu vor extinde NATO spre Rusia. Rușii nu au primit aceste asigurări în scris, iar unii analiști se îndoiesc că ele au fost oferite vreodată, însă documentele despre discuțiile purtate atunci sugerează că America a fost de rea credință”, scrie David K. Shipler, fost jurnalist la The New York Times și câștigător al Premiului Pulitzer, în 1987. Articolul din care cităm a fost publicat de Washington Monthly. https://www.cotidianul.ro/angajamentele-incalcate-de-sua-si-noul-razboi-rece/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Link-uri utile

Ne gasesti pe

© opozitia.net | All rights reserved.
CONECTARE
Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs