Unde s-a mutat linia roșie a Kremlinului?

Generalul Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, 31 august 2023: ”Din punctul de vedere al Statelor Unite, nu suntem în război cu Rusia, ci ne concentrăm pe sprijinirea Ucrainei pentru ca aceasta să se poată apăra singură și să-și poată apăra suveranitatea”.

Iată o afirmație cât se poate de falsă. O afirmație chiar scandaloasă, pentru că în mod evident contrazice realitatea. În afară de faptul că americanii nu au soldați în Ucraina (cu excepția unor ofițeri de informații și, probabil, a unor mici trupe de comando), Pentagonul se implică 100% pe frontul ruso-ucrainean.

Drone de recunoaștere, sateliți militari, rețeaua Starlink a miliardarului Musk, rachete, tancuri, bombe cu dispersie, avioane, armament clasic, muniție de tot felul, inclusiv cu uraniu, echipamente militare de transport, miliarde de dolari ”cash” – toate constituie doar o mică parte din ajutorul furnizat de Washington. Evident, se adaugă informațiile transmise în timp real despre poziționarea trupelor ruse, stabilirea unor ținte de comun acord, dezvoltarea unor planuri de luptă cu harta-n față și așa mai departe. Vizitele ”de lucru” ale unor generali americani în proximitatea frontului nu au fost deloc secrete de stat. Se lucrează foarte transparent, la vedere.

Mai mult decât atât, Pentagonul a făcut presiuni asupra a cel puțin 50 de state aflate sub umbrela NATO, astfel încât nu doar SUA participă efectiv la război, ci întreg occidentul. Lucru deloc de neglijat, toate serviciile secrete ale celor 50 de state colaborează strâns pentru a-i furniza lui Zelensky, pe tavă, cele mai potrivite informații.

Deși raportul de forțe de pe front pare a fi în favoarea Rusiei, e foarte greu ca Moscova să facă abstracție de zecile de centre de comandă occidentale aflate cu ochii pe punctele vulnerabile ale Kremlinului. Atacurile pe teritoriul Rusiei, ca cel de la Pskov (lansat din Estonia cu sprijin britanic, după unele surse turcești) se vor înmulți pe măsură ce marea contraofensivă se va împotmoli de-a binelea.

Statele Unite consideră, încă de la debutul conflictului, că Ucraina ar fi, cumva, teritoriu american. Și se comportă ca atare.

Rând pe rând, Washington-ul a călcat absolut toate liniile roșii pe care, verbal, promisese să le respecte. Am asistat la o escaladare perfidă, pas cu pas, fără mare zgomot, parcă special construită pentru a întinde la maxim nervii rușilor. Implicarea Pentagonului în război este în afara oricărui dubiu. Este directă, puternică, explicită.

Congresul american nu a aprobat intrarea Statelor Unite într-un conflict direct cu Rusia. Cetățenii plătitori de taxe și impozite sunt astfel păcăliți că participă, peste mări și țări, doar la o simplă ”campanie umanitară” de sprijinire a bieților ucraineni, călcați în picioare de imperialismul rusesc. Cei dornici să se informeze în plus, primesc constant asigurări din partea Casei Albe: situația se află sub control, stați liniștiți la locurile voastre, rușii nu sunt nebuni să ne atace, vă protejăm cu sistemul nostru defensiv de ultimă generație, războiul nuclear rămâne o poveste de adormit copiii ș.a.m.d.

Toată lumea se întreabă acum dacă mai există vreo linie roșie pentru Kremlin. Și dacă americanii vor întinde coarda la infinit, tocmai cu scopul de a-i forța pe ruși să riposteze dur, la presiunea propriilor cetățeni amenințați de bombardamentele ucrainene lansate cu avizul Casei Albe.

Cum puteți sprijini proiectul Patrioților

Platforma Opozitia.net depinde exclusiv de donațiile Patrioților. Ea va exista cât timp VOI veți considera că are sens să existe. Fiecare donație, cât de mică, ne aduce mai aproape de Libertatea de altădată. Ne ajută să avem o voce din ce în ce mai puternică. Ne ajută să rezistăm în fața ofensivei nemaintâlnite din partea Globaliștilor fără niciun Dumnezeu.

Donează prin

Donează prin Transfer Bancar:

Conturi ING BANK
RO70INGB0000999906930786 (RON)
RO65INGB0000999911989038 (EUR - SWIFT INGBROBU)

Donează prin Revolut

Tel: 0791.287.318 --- @adrian6j60

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Link-uri utile

    Ne gasesti pe

    © opozitia.net | All rights reserved.
    CONECTARE
    Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs